face flickr twit Instagram icon small youtube4

TOYOTA Supra dobija hibridni pogon?

 

toyota supra 2017

 

Naredna generacija Toyota Supra modela najverovatnije će usvojiti hibridni pogon, razvijen u saradnji sa BMW-om.

I pre nego što su se prve špijunske fotke ovog automobila pojavile online, pričalo se o motoru koji će Toyota koristiti radi oživljavanja svog čuvenog modela. Sada se pojavila informacija da je odabran hibridni pogon.

Ova vest potvrđena je od strane Toyotinog predsednika za Evropu Johana van Zila, koji je na pitanje o korišćenju hibridnih tehologija u sportskim automobilima odgovorio potvrdno: “Mislim da će se to u budućnosti definitivno desiti. Mi već imamo neke sportske modele sa hibridnim pogonima, kad je reč o Lexusu. Što se tiče Toyote, ako možemo da imamo trkački automobil sa hibridnom tehnologijom za Svetsko prvenstvo u izdržljivosti, onda ne vidim razlog da isto ne važi i za putničke automobile. Nemam nikakvih sumnji u vezi sa tim da će u budućnosti pravi sportski Toyota modeli biti elektrifikovani.”

Ukoliko se ispostavi da je Toyota Supra baš taj model, njegna hibridna tehnologija mogla bi da inspiriše i Toyotin Le Mans prototip. On bi mogao imati električne motore na obe osovine, koje bi služile kao ispomoć benzinskom motoru koji pogoni zadnje točkove. Regenerativno kočenje je nešto sa čime će ovaj automobil najverovatnije takođe biti opremljen.

Ostavite komentar bez registracije

0 / 800 Character restriction
Your text should be less than 800 characters

Komentari

Preplati se za obaveštenja:
  • Nema Komentara

Newsletter

TOYOTA club Serbia - Kalendar

13. Tradicionalni skup

Beograd | Košutnjak | 09. April 2017. | 11h