face flickr twit Instagram icon small youtube4

TOYOTA C-HR-600KS

on .

 
toyota chr r
 

Na SEMA Show u Las Vegasu, predstavljena je i specijalna Toyota C-HR R-Tuned koja raspolaže sa 600 “konja”, a na stazi Willow Springs brža je od Porsche 911 GT3 i McLarena 650S Spyder!

U Las Vegasu je tradicionalni SEMA Show specijalnih i tjuniranih automobila, na kojem je, pored mnogih interesantnih modela, izložena i Toyota C-HR, ali daleko „naoštrenija“ nego što imamo priliku da je viđamo na ulicama.

Naime, u pitanju je verzija R-Tuned, napravljena uz pomoć specijaliste za ovakve prerade Dan Gardner Spec, i to u svega jednom primerku, upravo za SEMA Show. Automobil pokreće Toyotin 2,4-litarski 2AZ-FE motor, kojeg „prehranjuje“ Garrett turbo punjač, a ukupna snaga deklarisana je na 600 „konja“!

Snaga se putem novog 5-stepenog manuelnog menjača, sposobnog da izdrži velik obrtni moment, prenosi „samo“ na prednje točkove, a za prianjanje se, pored adekvatnih pneumatika, brine i aerodinamički paket sa spliterom i zadnjim „krilom“, koji proizvodi oko 150 kilograma pritiska na podlogu.

Ostvareno je vreme od 1:25.22 sekunde na poznatoj američkoj stazi Willow Springs, što je bolje od rezultata koje su postavili Porsche 911 GT3 ili McLaren 650 S Spyder. Nakon SEMA Show, Dan Gardner se nada da će ovaj automobil stići i do Nurburgringa, gde bi mogao da postavi novi rekord za automobile sa pogonom na prednje točkove!

 

 

Ostavite komentar bez registracije

0 / 800 Character restriction
Your text should be less than 800 characters

Komentari

Preplati se za obaveštenja:
  • Nema Komentara

Newsletter

TOYOTA club Serbia - Kalendar

13. Tradicionalni skup

Beograd | Košutnjak | 09. April 2017. | 11h