face flickr twit Instagram icon small youtube4

nurburgring guide 696x391

 

Nirburgring u Nemačkoj se smatra za sveti gral auto entuzijasta i navijača motorsporta, a Japan može uskoro imati svoju verziju. Ali, pre nego što nazovemo taj plan previše ambiciozan, napomenimo da će replika biti dio Tojotinog novog testiranja za buduća vozila.

 

Japanski publicista Nikkei Asian objavljuje da japanski proizvođač automobila investira u masivni novi kompleks za testiranje u Aichiju, na centralnom ostrvu Honshu, Japan. Nova fabrika će imati čak 11 različitih testnih numera, uključujući i repliku Nurburgringa.

 

Nurburgring prilično postavlja referentnu vožnju i rukovanje, i nije iznenađujuće što će se sva kola za performanse i neke redovne kompanije testirati na traci, od strane velikih i naših proizvođača.

 

Dok originalna traka je 20,7 km, replika Tojote će iznositi svega 5,3 km u dužini i samo će sadržati mnoštvo uglova i promjena visine.

 

U izveštaju se takođe navodi da će replika staza takođe biti iskorišćena za testiranje sposobnosti upravljanja i kočenja novih vozila u teškim uslovima kako bi se osiguralo da automobili odgovaraju globalnim propisima.

 

Novi kompleks za testiranje se gradi sa ulaganjem od oko 2,8 milijardi dolara i radiće oko razvoja električnih vozila. Automobili razvijeni u Tojotinom novom objektu biće prodati na brojnim tržištima, uključujući SAD i Evropu, dok se ide i u Indiju, Kinu i Južnu Ameriku.

 

Kompanija ima za cilj da poveća godišnju prodaju električnih vozila do 5,5 miliona do 2030. godine, što znači da ćemo u narednim godinama videti dosta razvoja u EV prostoru od proizvođača automobila.

 

Novi kompleks će biti gotov do 2023. godine i očekuje se da će na početku zaposliti do 3300 zaposlenih. Ovaj objekat će u kasnijoj fazi dodatno zaposliti do 550 ljudi, navodi se u izvještaju.

 

Ostavite komentar bez registracije

0 / 800 Character restriction
Your text should be less than 800 characters

Komentari

Preplati se za obaveštenja:
  • Nema Komentara

Newsletter

TOYOTA club Serbia - Kalendar

13. Tradicionalni skup

Beograd | Košutnjak | 09. April 2017. | 11h