face flickr twit Instagram icon small youtube4

Nova Toyota Supra i BMW Z4 proizvodiće se u Austriji?

 

toyota s 111111

 

Prema nezvaničnim informacijama, BMW i Toyota će svoja dva nova sportska modela izrađivati u fabrici Magna Steyr u Gracu.

Vest je objavio je Automotive News, pozivajući se na pouzdan izvor, a BMW i Toyota za sada nisu zvanično potvrdili ove navode.

Toyota je na nedavno završenom auto-salonu u Ženevi predstavila Supra Racing Concept, kao najavu buduće produkcijske Supre čija će serijska proizvodnja početi u prvoj polovni 2019. Sa druge strane, fanovi BMW-a dobili su uvid u to kako će izgledati novi Z4 kroz istoimeni koncept prikazan u leto 2017.

 
bmw z4 c
 

Podesećamo, dva nova sportska modela razvijena su u saradnji nemačkog i japanskog proizvođača i dele istu mehaničku platformu. Ipak, u Toyoti kažu da će se nova Supra i Z4 prilično razlikovati po karakteru. Kako se navodi, Supra će biti "izrazito sportski orijentisan automobil", dok je BMW Z4 sportski roudster za svakodnevnu vožnju.

Inače, u fabrici Magna Steyr u Austriji izrađuju se modeli još nekih kompanija, kao što su Mercedes G klase i Jaguarov SUV E-Pace, a BMW tamo već proizvodi neke verzije Serije 5.

Ostavite komentar bez registracije

0 / 800 Character restriction
Your text should be less than 800 characters

Komentari

Preplati se za obaveštenja:
  • Nema Komentara

Newsletter

TOYOTA club Serbia - Kalendar

13. Tradicionalni skup

Beograd | Košutnjak | 09. April 2017. | 11h