face flickr twit Instagram icon small youtube4

2019 Toyota Corolla (za USA)

 
toyota corolla 1111
 

Nakon što je na nedavnom sajmu automobila u Ženevi promovisala potpuno novu generaciju Aurisa, Toyota je za predstojeći sajam u Njujorku najavila i prezentaciju američke verzije ovog kompaktnog modela.

Tamo će se međutim prodavati kao Toyota Corolla. Kao što se i očekivalo, inspiracija za izgled je pronađena u novijim modelima japanskog proizvođača, pri čemu je nova Corolla napravljena na platformi TNGA (Toyota New Global Architecture) koju koriste i C-HR i Prius.

Uz moderniji izgled, nova Corolla donosi i više prostora u unutrašnjosti (međuosovinsko rastojanje je produženo za 38 mm), kao i širu listu bezbednosnih i sistema pomoći vozaču. Automobil je inače za 38 mm duži i 31 mm širi od prethodnika, ali je i niži za 25 mm. U unutrašnjosti se ističu 8-inčni ekran osetljiv na dodir, Qi bežično punjenje, 7-inčni TFT multi-info ekran, smartphone konekcija, opcioni JBL premium sound sistem.

Amerikanci će novu Toyotu Corollu moći da dobiju samo sa 2,0 litarskim benzinskim motorom, u kombinaciji sa šestostepenim manuelnim ili novim CVT menjačem. Prodaja nove Corolle u SAD-u će početi na leto (sa paketima opreme SE i XSE), a cene će biti saopštene naknadno.

toyota corolla 1

 

toyota corolla 111

 

toyota corolla 11

 

toyota corolla 11111

 

toyota corolla 111111

 

toyota corolla 1111111111

Ostavite komentar bez registracije

0 / 800 Character restriction
Your text should be less than 800 characters

Komentari

Preplati se za obaveštenja:
  • Nema Komentara

Newsletter

TOYOTA club Serbia - Kalendar

13. Tradicionalni skup

Beograd | Košutnjak | 09. April 2017. | 11h