face flickr twit Instagram icon small youtube4

Toyota opoziva milion hibridnih vozila zbog tehničkog problema

 

 

Japanski automobilski gigant Toyota je najavio u sredu da će povući više od milion hibridnih vozila širom sveta zbog problema s električnim žicama koji bi mogao da izazove požar u vozilu. Zbog bezbednosnih provera biće povučeno oko 1,03 miliona automobila Prius, Prius PHEV i C-HR, proizvedenih u periodu od juna 2015. do maja 2018. godine, saopštili su iz japanske kompanije. Od navedene ukupne brojke, 554.000 automobila biće povučeno u Japanu, 219.000 u Evropi a 217.000 u Severnoj Americi.

 

"Postoji mogućnost kratkog spoja... na električnim žicama i stvaranja visoke temperature pri njihovom trošenju povezanom s vibracijama u vožnji", objasnili su iz Toyote u dokumentu dostavljenom japanskom ministarstvu saobraćaja. "To u najgorem slučaju može da izazove požar u vozilu", kaže se u dokumentu.

 

 

Predstavnica Toyota Japana je izjavila da joj nisu poznati slučajevi povreda u Japanu povezani s tim problemom. "Teško je znati da li se takav incident dogodio i koliko puta", istakla je ona u izjavi za AFP.

 

 

Toyota je od 1997. godine prodala više od 10 miliona hibridnih vozila. Godine 2016. su najavili povlačenje ukupno 3,37 miliona vozila širom sveta zbog problema sa vazdušnim jastucima i sistemom upravljanja ispuštanjem isparenja goriva. Kada je u pitanju Prius, najveći opoziv je bio onaj iz februara 2014. godine, kada je povučeno više od 1,9 miliona tih automobila.

 

 

Izvor: Seebiz.eu

Ostavite komentar bez registracije

0 / 800 Character restriction
Your text should be less than 800 characters

Komentari

Preplati se za obaveštenja:
  • Nema Komentara

Newsletter

TOYOTA club Serbia - Kalendar

13. Tradicionalni skup

Beograd | Košutnjak | 09. April 2017. | 11h