face flickr twit Instagram icon small youtube4

Toyota zaustavila proizvodnju u Japanu zbog zemljotresa

 

 

Toyota Motor Corp. zaustavlja veći deo proizvodnje u Japanu, što je posledica veoma snažnog zemljotresa na severu zemlje.

Zbog potresa i prekida lanca snabdevanja, najveći japanski proizvođač auotmobila privremeno prekida proizvodnju u fabrikama Tahara i Toyota Auto Body u Kjušuu. Ove fabrike proizvode Lexusova vozila i Toyotu Land Cruiser, između ostalih.

Portparolka Toyote, Akiko Kita, rekla je da će, počev od ponedeljka, biti stopirane proizvodne linije Toyote i Lexusa u Japanu, osim dve Daihatsu fabrike, koje takođe proizvode Toyotine modele.

Toyota ima 18 fabrika koje proizvode vozila u Japanu.

Kompanija nije mogla odmah da prokomentariše da li će prekidi u lancu snabdevanja uticati i na inostrane operacije.

Zemljotres koji je pogodio najsevernije japansko ostrvo, Hokaido, pred zoru 6. septembra, izazvao je smrt više od deset ljudi, dok je čitavo ostrvo ostalo bez električne energije.

Vlasti su započele uspostavljanje redovnog stanja juče, ali dobar deo regije je i dalje „isključen“.

Toyota poseduje fabriku u Tomakomaiju, na ostrvu Hokaido, gde se proizvode automatski menjači, CVT menjači i drugi tipovi menjačkih kutija. U petak veče, i dalje je bila bez električne energije.

Portparol Toyote za severnu Ameriku, rekao je da inicijalno zaustavlanje neće imati prevelik uticaj na poslovanje u tom regionu.

Ipak Toyota nije saopštila kada bi proizvodnja mogla da se nastavi. U međuvremenu, portparol Nissan Motora, Kođi Okuda, rekao je da kompanija ne očekuje bilo kakva zaustavljanja proizvodnje na Hokaidu. Ipak, zbog prekida električne energije, došlo je do privremenih restrikcija u Nissanovim fabrikama.

Izvor: Autorepublika.com

Ostavite komentar bez registracije

0 / 800 Character restriction
Your text should be less than 800 characters

Komentari

Preplati se za obaveštenja:
  • Nema Komentara

Newsletter

TOYOTA club Serbia - Kalendar

13. Tradicionalni skup

Beograd | Košutnjak | 09. April 2017. | 11h