face flickr twit Instagram icon small youtube4

WRC 2018 – Rally Turkey – Zlatni het trik Ot Tanaka, TOYOTA 1 & 2

 

wrc t 233

 

Estonac, 30-godišnji OT TANAK, najuspešniji ovogodišnji vozač TOJOTE, sa svojim suvozačem MARTINOM JERVEOJA, pobednik je užasno teškog RELIJA TURSKA, koji se posle 7 godina pauze opet našao u kalendaru RELI ŠAMPIONATA SVETA. 

 

Bili su najveštiji ali mora se reći i najsrećniji na 17 kamenjem i stenjem prekrivenim brdsko brzinskim ispitima. Na makadamskim stazama iznad MARMARISA bilo je prosto nemoguće voziti punim gasom a ne odvaliti točak, ne polomiti vešanje ili ne probušiti gume.

 

O težini ovog relija dovoljno govori podatak o potpunom neuspehu favorita, TIJERI NUJVILA sa „hjundaiem“ i SEBASTIENA OŽIEA sa „fordom“, koji su doživeli pehove i izletanje a minimum bodova izvukli su tek na poslednjem ispitu POWER STAGE, gde je NUJVIL bio najbrži (osvojio 5 bodova) a OŽIE u cilj ušao kao drugoplasirani (osvojio 4 boda). Treći je u tom finalu bio TANAK (osvojio 3 boda).

 

Pehove i tehnička oštećenja imali su OSTBERG, EVANS, BRIN, LAPI, izgorela su u potpunosti čak dva automobila, KREG BRINA i AL RAJHI YAZEEDA.

 

 

Sjajni OT TANAK je tako zapisao svoju četvrtu ovogodišnju pobedu, TREĆU UZASTOPNU – RELI HET TRIK uz inkasiranje velikih 25 + 3 boda. Sada je prestigao svetskog prvaka OŽIEA, našao se na drugom mestu generalnog plasmana, sa 164 boda (13 manje od lidera NUJVILA a 10 više od OŽIEA) i veoma ozbiljno se umešao u borbu za TITULU PRVAKA SVETA 2018, samo 3 relija pre kraja sezone (Velika Britanija, Španija i Australija)

 

Na cilju TURSKOG RELIJA, zabeležene su ove izjave:

TANAK: „Bio je to težak reli, u petak smo znali da smo medju prvih pet ali smo takodje znali da to nije dogadjaj u kojem pobedjuje najbrži nego najpametniji. Nastavićemo da napadamo i u narednim relijima šampionata“.

OŽIE: „Nedostajao nam je tempo, učinio sam sve što sam mogao“.

NUJVIL: „Borimo se za titulu, zaslužili smo pobedu jer smo bili najbrži, ali, problem nas je zaustavio. Mnogo smo svi u timu razočarani“.

 

U kategoriji WRC 2 sigurno je trijumfovao Čeh JAN KOPECKI, sa fabričkom „škodom fabijom R5″, ispred znatno slabijih rivala TEMPESTINIJA i INGRAMA. Očito, znao je da sjajni privatnik Norvežanin HENING SOLBERG nije prijavljen za tu klasu pa i nije morao da se sa njim takmiči. Bilo kako bilo HENING SOLBERG je kompletan TURSKI RELI sa svojom suvozačicom ILKOM MINOR-PETRASKO, takodje sa „škodom fabijom R5″ završio na odličnom 6. mestu u generalnom i to  ispred KOPECKOG bolje za PET MINUTA !

 

Konačni poredak RELIJA TURSKA 2018:

1. TANAK ….“tojota“

2. LATVALA  – „tojota“…….+ 22.3

3. PADON – „hjundai“……..+ 1.46.3 min.

4. SUNINEN – „ford“……… + 4.10.9

5. MIKELSEN – „hjundai“……..+ 7.11.7

6. H.SOLBERG – „škoda R5″………+ 13.40.6

7. KOPECKI – „škoda R5″………….+ 18.52.2

8. TEMPESTINI – „sitroen R5″….. + 19.37.1

9. INGRAM – „škoda R5″…………. + 20.21.3

10. OŽIE – „ford“ …………………… + 20.51.2

 

 

Izvor: Mojsvetbrzine.rs

Ostavite komentar bez registracije

0 / 800 Character restriction
Your text should be less than 800 characters

Komentari

Preplati se za obaveštenja:
  • Nema Komentara

Newsletter

TOYOTA club Serbia - Kalendar

13. Tradicionalni skup

Beograd | Košutnjak | 09. April 2017. | 11h