face flickr twit Instagram icon small youtube4

Supra nije jedina: TOYOTA vraća još dva legendarna modela?

 

Toyota Celica 7 gen

 

Sve glasnije su priče kako dolazak nove Supre nije kraj, već samo početak jedne prelepe priče.

Verovali ili ne, nakon Supre iz Toyote bismo mogli dobiti još dva izuzetna modela. Jedan je Celica, legendarni coupe čiju smo sedmu generaciju ispratili sada već daleke 2006. godine i od tada čekamo naslednika. Posebno upečatljive su četvrta i peta generacija koje su imale i svoja reli izdanja. Primerice GT Four izdanje Carlos Sainz Limited Edition davala je preko 230 KS, a bile su 1990-e.

Još radikalniji je bio MR2, od milja prozvan baby-Ferrari. Središnje postavljen motor, laka gradnja i otvoren pogled u nebo ostali su u sećanjima svih koji su tih godina sanjali ovakav auto.

 

Toyota MR2 last gen

 

I da, oba modela mogla bi biti reinkarnirana. Zamenik šefa razvoja Supre, Masayaki Kai, izlanuo se u Road and Tracku i rekao: "Želimo da se Celica vrati, želimo da se MR2 vrati“. Kai je također objasnio kako je Supra bila prioritet jer je njen povratak bio najtraženiji. Sada je očito red na ova dva modela. I sve govori kako će biti lišeni trenda elektrifikacije, a MR2 bi čak mogao zadržati središnju poziciju motora.

 

 

Ostavite komentar bez registracije

0 / 800 Character restriction
Your text should be less than 800 characters

Komentari

Preplati se za obaveštenja:
  • Nema Komentara

Newsletter

TOYOTA club Serbia - Kalendar

13. Tradicionalni skup

Beograd | Košutnjak | 09. April 2017. | 11h