face flickr twit Instagram icon small youtube4

TOYOTA Supra: Legenda se vraća

 

toyota supra 13

 

Konačno. Toyota je danas i zvanično potvrdila da će dugo najavljivanu novu generaciju Supre predstaviti u januaru sledeće godine, i to na NAIAS sajmu automobila u Detroitu.

Kao što je već poznato, nova Supra je razvijena u saradnji sa nemačkim BMW-om, dok će se njena proizvodnja odvijati u Magna fabrici u Austriji.

Kao najavu za novu Supru (Japancu su taj naziv inače koristili od 1978. do 2002. godine), Toyota je prvo u martu ove godine na sajmu automobila u Ženevi predstavila trkački GR Supra Racing Concept (GR – Gazoo Racing), a zatim je na Goodwood festivalu brzine posetiocima prikazan i maskirani prototip ovog modela.

 

toyota supra a90

 

U svakom slučaju, nova Supra se najavljuje kao kompaktan i brz automobil, sa idealnim rasporedom težine 50:50, niskim težištem i Brembo kočnicama, pri čemu je sve praćeno sloganom "Legenda se vraća."

Za sada je poznato da će motor biti smešten napred (imaće šestocilindrični redni motor, najverovatnije BMW-ov turbo agregat sa 250 kW/340KS i 500 Nm), dok je pogon na zadnje točkove. Takođe, za početak je predviđen samo 8-stepeni automatski menjač, a pojedini mediji navode da će nova Supra dobiti i standardnu digitalnu instrument tablu i head-up displej.

Neke nezvanične informacije kažu da će Supra do 100 km/h ubrzavati za oko 4,5 sekundi, kao i da su u planu bazna verzija sa 2,0 litarskim četvorocilindrašem sa 185 kW/252KS i još jača varijanta Supra GRMN.

I na kraju dimenzije: dužina 4380 mm, širina 1855 mm, visina 1290 mm i međuosovinsko rastojanje 2470 mm.

 

 

Ostavite komentar bez registracije

0 / 800 Character restriction
Your text should be less than 800 characters

Komentari

Preplati se za obaveštenja:
  • Nema Komentara

Newsletter

TOYOTA club Serbia - Kalendar

13. Tradicionalni skup

Beograd | Košutnjak | 09. April 2017. | 11h