Jump to content

Monty

TcS Korisnik
  • Broj Poruka

    7
  • Pridružio se

  • Zadnja poseta

Everything posted by Monty

  1. Monty

    Problem sa ABS-om!

    To je prvo sto cu da proverim za vikend kad budem imao vremena, sve dzekove i kablove koji su povezani sa senzorima na tockovima i centralnom jedinicom i sve senzore, pa ako to ne bude idemo dalje...
  2. Monty

    Problem sa ABS-om!

    Moj problem je sledeci: Imam Land Cruisera 100, 4.7 8V, benzinac, 1999.godiste, povremeno mi se pali lampica od ABS-a, upali se na na neko vreme, nekada 10 sekundi, nekada par minuta, uglavnom nema pravila kada se to desava i koliko traje. Isao sam na dijagnostiku i kompjuter je ispisao: ABS pump motor circuit open or short. (1) ABS actuator fault. (2) ABS actuator bracket. (3) module fault. Majstor kaze da mora da se menja pumpa glavnog kocionog cilindra. Da li neko zna nesto o ovome i da li zaista mora da se menja ta pumpa ili moze da bude nesto drugo u pitanju? A, ako mora gde bih mogao naci polovni deo? Hvala.
  3. Monty

    Problem sa ABS-om!

    Da, ulje je provereno, to je OK. Cak smo pokusali da ponistimo gresku koju javlja dijagnosticki uredjaj, ali i nakon toga javlja isto kao sto sam na pocetku napisao.
  4. Monty

    Stefan Land Cruiser V8

    Vec sam postavio novi post, al' zaboravih da se predstavim. Ja sam Stefan iz Podgorice i vlasnik sam Land Cruisera 4.7 V8. Vidim da ima mnogo zanimljivih tema i problema na ovom forumu, pa se nadam da cu i ja dobiti odgovor na svoje pitanje. Pozdrav za sve.
  5. Monty

    Problem sa ABS-om!

    Ta lampica od ABS-a se povremeno pali i nekada je upaljena desetak sekundi, pa se ugasi, a nekada i desetak minuta, nema pravila, kao sto sam gore napisao. Da ne radi neka od sijalica verovatno bi lampica bila upaljena stalno. Moj drugar je imao slican problem, ustanovio je da je problem bio pesak, odnosno rizla koja se zimi posipa po putu, a upala je u tockove i zaglavila se negde oko senzora, pa je to pravilo probleme sa ABS-om. Kada je isprao podvozje i tockove problem je bio resen.
  6. Monty

    Problem sa ABS-om!

    Nadam se da je tako kao sto si ti napisao, da nije pumpa u pitanju. Nekoliko poznanika koji se dobro razumiju u mehaniku izrazilo je sumnju da pumpa mora da se menja. Inace, Land Cruiser je presao svega 110.000 km i redovno je servisiran i odrzavan, mazen i pazen, kao nov je, i nikada nije bio izlozen nekim ekstremnim opterecenjima sto se tice bilo cega, pa i kocenja. A, obzirom da je predvidjen za mnooogo veca opterecenja nego ga ja koristim, to se nadam da pumpa nije problem nego su senzori ili kablovi u pitanju. Dijagnosticki uredjaj nije koristen u toku voznje nego u stanju mirovanja. Hvala na odgovoru.
  7. Monty

    Stefan Land Cruiser V8

    Hvala na dobrodoslici.
×