Jump to content

pedja

TcS Korisnik
  • Broj Poruka

    23
  • Pridružio se

  • Zadnja poseta

  • Dani Pobede

    2
  • Vreme Online

    21h 53m 11s

Everything posted by pedja

  1. Sa ovim Avensisom nikad kraja mukama... Jutros nije hteo da upali, bilo je oko minus 2. Jedva je sastavio treci put, i tada je poceo beli dim izbija iz auspuha. Jdva sam se dovukao do majstora. Pomislio sam da su grejaci, i kada smo ih skinuli, na drugom i trecem su bili puni ulja. Auto smo pokusali opet da upalimo, medjutim poceo je da trza i trese dok radi i izbacuje beo dim. Ugasio sam ga i ostavio. Sledi otvaranje motora. Najradije bih ga oterao na otpad. Nikada vise dizel. Mislim da 2.0 dizel treba da predje vise od 200 000km pre otvaranja. Nisu japanci ono sto su bili.
  2. pedja

    Avensis beo dim i nepravilan rad

    Update nakon predjenih 500km. Auto ide kao zmaj. Nigde dima, cak ni na punom gasu. Radi tiho i mirno. Klipovi i karike nisu menjani, ispostavilo se da ne treba. Sipan je Castrol Edge 5w30 i Liqui Moly MoS2 aditiv. Danas proban na autoputu, prosto leti. Majstor je za ruke uzeo 250 evra, mislim da nije mnogo za ovoliki posao. Skidao je i oprao interkuler, hladnjak, katalizator (nekim sredstvom za te stvari)...bio sam prisutan za interkuler, izaslo je mnogo smeca. Motor je sada kao nov. Sve zajedno je kostalo 940 evra. Nadam se da cu biti miran duze vreme.
  3. pedja

    Avensis beo dim i nepravilan rad

    Pa u sustini nije nista konkretno stradalo. Motor jeste bio potpuno zapusen, pun cadji. Ventili pretegnuti, nikada stelovani. Sve gumice su propale, casice, sve su bile kao kamen. Realno nije moralo da se rastura, moglo je to da se zakrpi. Auto sam kupio proslog proleca, uradio veliki i mali servis i sa njim presao oko 17000km. Uhvatili su me praznici pa nisam mogao zameniti ulje na 15000km. Elem, kada smo ga otvorili, dihtung glave je bio masan, nije probio ali nije ni bio sjajan. Karike imaju lufta, potrosene. I tako, kad je vec otvoren, logicno mi je da uradim sve. Mozda ranije nije odrzavan kako treba, verovatno je vozen po gradu, maltretiran. Uglavnom resio sam da ga vratim u neko normalno stanje, da bih kasnije radio samo redovne servise i uzivao u voznji. Trenutno mi finansije nisu problem, pa zato teram do kraja. Cudna stvar je da motor nigde nije pustio ulje, sa spoljne strane potuno suv, kao nov. Nazalost unutrasnjost je u jadnom stanju. Deluje da auto nije odrzavan kako treba.
  4. pedja

    Avensis beo dim i nepravilan rad

    Pa mogu da traze i 5000...realno je do 300 evra za remont, zavisi od stanja. Prijatelj je pre oko 5 godina remontovao turbinu, na Meganu, presao je sa njom oko 70 000km, i dalje kao nova. Tako da te price kako turbina ne moze da se reparira, bas i ne stoje. Uostalom, majstor koji je radio daje garanciju 12 meseci, i kaze da ce biti kao zmaj. Pitam se koliko garancije daje Toyota? Dve godine, tri? Za 3100 evra, po racunici, i cenama ovog majstora, garancija bi trebala biti oko 20 godina. 3100/150=20.9
  5. pedja

    Avensis beo dim i nepravilan rad

    Evo i nekoliko cena, mozda nekome znaci. Turbina komplet sredjena, zamenjena osovina i kolo, balansirana, garancija 12 meseci, 150 evra. Glava komplet uradjena, slajfovani ventili, ociscena grana, stelovanje ventila, hidrotest (nije naplacen)...130 evra. Dizne ociscene i zamenjene gumice i jos nesto, iskreno nisam razumeo sta, besplatno. Zasto covek nije hteo da naplati, ne znam, kaze da su srednje zalosne i da ce preci jos oko 70 000km. Garnitura dihtunga, sa svim mogucim gumicama, bakarne podloske za dizne, casice, ma sve kompletno sa metalnim dihtungom glave, 23000 rsd. Garnitura karika i lezajeva 130 evra, mislim da je Kolbenschmidt, ali majstor hoce da pronadje Riken... Novi srafovi za glavu 50 evra. Mislim da ce cela akcija verovatno preci 1000 evra. Nece mi biti zao novca ako zaista dobijem motor u odlicnom stanju.
  6. pedja

    Avensis beo dim i nepravilan rad

    Epilog price...motor je rasturen, glava otisla na kompletno sredjivanje, turbina, dizne...ako nabavim garnituru karika i lezajeva, i to ce se zameniti. Ukupno oko 1000 evra. Motor je bio pun cadji, sve gumice i casice su bile kao kamen. Ventili takodje katastrofa. Turbina je zvizdala, dizne zrele za ciscenje. Cekam i garnituru karika sa letecim lezajevima, da promenim i to... Elem, Avensis je u Elegance opremi, kozni enterijer, i to je jedini razlog zasto ga sredjujem...lep je i svidja mi se. Za par dana ce se sklopiti, pa se nadam da ce biti u stanju da predje makar jos 150 000km. Majstor je dobar, godinama kod njega odrzavam kola.
  7. pedja

    Aditivi za ulje

    Kakva su vam iskustva sa aditivima? Razmisljam o Liqui Moly Ceratec, sipao bih ga u 2.0d4d 1cd ftv. Mozda imate losa iskustva?
  8. pedja

    Aditivi za ulje

    Upravo radim osvezenje motora...turbina, dizne, komplet sredjivanje glave, pranje svih delova usisa i interkulera itd. Razmisljam o nekom aditivu, ali ne bih stavljao ako je neko imao negativna iskustva. Ulje je Castrol egde 5-30w, pa se nadam da uz neki kvalitetan aditiv, moze da prija motoru...
  9. pedja

    Grejac zadnjeg stakla ne radi

    Pozdrav svima, Imam problem sa grejacem zadnjeg stakla i retrovizora. Avensis t25 2004. Na prekidacu ima signala, ali grejaci ne rade...takodje je proveren i osigurac. Ima li ko ideju sta moze biti? Ne radi grejanje retrovizora ni zadnjeg stakla...
  10. pedja

    Grejac zadnjeg stakla ne radi

    U tom slucaju mi preostaje samo da ispitam levi retrovizor i zavrsio sam citavu stvar. Hvala svima na savetima!
  11. pedja

    Grejac zadnjeg stakla ne radi

    Hideo, sada vidim tvoj post...To mi nije palo na pamet. Ovaj forum je fantasticna stvar! Ne znas koliko si mi pomogao.
  12. pedja

    Grejac zadnjeg stakla ne radi

    Ovo je stopica na desnoj strani stakla koja daje masu.Ovde se vidi preko kog srafa dobija kontakt sa masom. Desna strana, napajanje strujom, stoji na svom mestu. Zapunktovana je na produzetak grejne mreze ispod rama. Mesto je vidljivo pod nekim uglom mada je nezgodno za slikanje. Ovo su buksne za gornju mrezu, i na njima nikako ne dobijam napon. Pokusao sam da ocistim kontakte, malo pritegnem buksne, ali bez uspeha. Kao sto rekoh, sutra nastavljam istragu, malo sam se zainatio da ga sredim...
  13. pedja

    Grejac zadnjeg stakla ne radi

    Update na temu grejaca... Danas sam kompletno rasturio obloge petih vrata i pronasao problem. U dnu stakla, sa obe strane, postoje kablovi ya napajanje donje mreze grejaca. Vezane su na mrezu punktovanjem. Dakle nema klasicnih buksni. Jedna strana je bila otkinuta, masa. Kada sam spojio probnom lampom levu i desnu, dobio sam signal. Kalajem sam uspeo da vratim kabl mase na mesto i dobio grejanje. E sad, stvari nisu tako jednostavne. Postoji gornja i donja mreza. Gornja je na dve buksne, i ni na jednoj nemam napajanje. A donja, koja sada ima struju ne greje citavom povrsinom. Na sredini je doslovno vrelo staklo a na oslatku mreze nista...potpuno hladno. Kada probnom lampom dodirnem ta mesta gde je hladno takodje dobijam signal, potpuno sasavo. Takodje su proradili i grejaci prednjeg stakla, i desnog retrovizora, na levom jos uvek nema grejanja. Eto, za danas toliko, sutra nastavljam borbu. Pokusacu da okacim slike. Mozda nekome pomogne...
  14. pedja

    Grejac zadnjeg stakla ne radi

    Mislim da je Laki72 u pravu. Majstor je koristio masu vozila, jer su konektori upakovani u plasticne obloge vrata, hatchbag... Vrlo je moguce da nema kontakt na konektoru za masu, i da on probnom lampicom zatvara strujno kolo. Nisam elektricar, mozda pisem gluposti, ali cu u svakom slucaju rasturiti plastike na vratima i sam ispitati celu stvar. Inace mi je neprijatno da stojim pored majstora i govorim sta treba da se uradi. Otac mi je bio automehanicar, pa znam koliko klijenti umeju da budu naporni bez potrebe... Elem, rasturicu plastike, poslusati Lakija, zvuci logicno, pa javljam rezultate.
  15. pedja

    Grejac zadnjeg stakla ne radi

    Bio jutros kod majstora...grejac radi. Daje struju na staklu, ali ne odmagljuje. Potpuno cudno. Ne umem da nadjem racionalno objasnjenje, kao ne daje dovoljnu toplotu. Drzali smo ga upaljenog, i dahom maglili staklo, apsolutno nije reagovalo... Eto, majstor nista nije naplatio. Inace moja preporuka za taj servis. Ulica Vareska, SHOPINVEST, Kanarevo brdo.
  16. pedja

    Zimske gume

    Kleber Krisalp hp3 nakon 1000km utisci su odlicni, ne kliza, na poledici drzi odlicno. Nema proklizavanja, tihe, udobne. Topla preporuka.
  17. pedja

    Grejac zadnjeg stakla ne radi

    Evo konacno pronadjoh majstora koji ima strpljenja da se posveti problemu...zakazano u petak, javljam rezultate.
  18. pedja

    Grejac zadnjeg stakla ne radi

    Ma jos uvek nisam... Pitao kod dva majstora i oba su samo odmahnula glavom, ne zele da se igraju oko toga. Po netu sam iskopao da moze biti i do samog prekidaca na tabli. Naime, iako sija signalna lampica, moguce je da ne salje struju do retrovizora i zadnjeg stakla. Druga opcija je da je pregoreo osigurac ili relej tajmera koji isljkucuje grejace...
  19. pedja

    Zimske gume

    Danas sam montirao Kleber Krisalp HP3, 205 55 R16, Avensis 2.0 D4D 2004. Prvozao se nekih 10 km, i primetio da su izuzetno tihe i udobne. Letnje su bile Michelin energy saver, i u odnosu na njih su duplo tise. Placene su 6200rsd, sto smatram da je dobra cena... Videcemo kako ce se ponasati kada dodju zimski uslovi, nadam se da ce biti dobre.
  20. pedja

    Yaris Verso 1.3vvti 2002

    Ponosni vlasnik ovog malisana vec 10 godina... auto sluzi za svakodnevno maltretiranje, prevoz materijala za radionicu... i sve sto nam padne na pamet. Preko 300 000km na satu, kupljen od rent a cara iz Italije. Nikada ni jedan kvar. Motor se apsolutno ne cuje, ide kao zmaj. Vreme je za zamenu amortizera i to je sve. Uvek mu sipam najbolje ulje, redovno menjam sve filtere i svecice... neunistiv automobil. Ah, da zamenjen je set kvacila. Cudo od auta, imam osecaj da ce trajati vecno.
  21. pedja

    Avensis 2.0d4d 2004

    Uz Yareta Verso, vozim i Avensisa liftback 2004 2.0 d4d 116hp, 190 000km. Auto je u perfektnom stanju, u full opremi, zuti kozni enterijer. Uzivanje za voznju na otvorenom putu, po gradu ipak dajem prednost Yarisu 1.3vvti. Potrosnja Avensisa je odlicna za toliki automobil. Auto se vozi lezerno i sa uzivanjem. Nije bas prijatno sa njim pokusavati neko aresivno preticanje, to je automobil za odrasle vozace koji cene udobnost i sigurnost. Na dugim relacijama je apsolutno fantastican, brzina oko 130-140km/h mu najvise odgovara, zbog potrosnje i udobnosti. Liftback varijanta je veoma prakticna, i tada velicina gepeka dolazi do izrazaja. Ne volim da budem rob odredjene marke automobila, jednostavno danas svi proizvode dobra kola, ali mi nekako Toyota pruza poseban osecaj kvaliteta i ozbiljnosti izrade.
  22. pedja

    Pedja i Yare

    Pozdrav svima, Vozim Yarisa Verso 1.3 vvt-i vec 5 god. Prešao sam 110 000km i nisam radio ništa osim redovnih servisa, na satu ima 190 000km. Neverovatan auto. Za vožnju prilično dosadan dok u jednom trenutku taj čudni mali motor ne počne da vuče kao lud. Ume da iznenadi kada se vozi iznad 4000 obrtaja. Pre mesec dana sam zatrazio kompletan pregled u servisu (od tablice do tablice), i nisu nasli bukvalno nista sto bi trebalo zameniti. Napominjem da su svi delovi na autu prva ugradnja, cak i lamela ( 2002god). U gradu troši oko 8-9 lit, na otvorenom od 5,5L do 12L, zavisi od raspoloženja vozaca. Japansko cudo. Kada kupim nov auto ovo Yare ce biti nagradjeno Blitz kompresorom i specijalnim klipovima samo za moju dušu.
  23. pedja

    Pedja i Yare

    Klipovi od YRV-a i onda moze compressor, ali nece to skoro... Motor je perfektan pa mi je žao da ga otvaram. Inace sam iz BG-a. Bilo je i ranije eksperimenata sa atmosferskim motorima, i svaki put su rezultati bili veliko iznenadjenje. Bice i ovaj put.
×