Jump to content

Edzi_ Sarajevo

TcS Korisnik
 • Broj Poruka

  477
 • Pridružio se

 • Zadnja poseta

Reputacija Zajednice

1 Neutralan

O članu Edzi_ Sarajevo

 • Rangiran
  Stalni član
 1. Edzi_ Sarajevo

  VIDEO: Šta sve može Toyota GT 86 u rukama kralja drifta

  Pa nisu vozili kabriolet, i ti lupaš bezveze
 2. Edzi_ Sarajevo

  Nova TRIO beba - Toyota Supra 3.0 MA70

  Super ti to radš, ima se može se Evo sad naletim u oglasima prodaju se dijelovi za supru pa evo ti neka se nađe za svaki slučaj 0038763/963220
 3. Edzi_ Sarajevo

  Kupujem progresivne opruge celica 90-99

  Ima kod mene u blizini na jednom otpadu celica na stranim tablama i na njoj su sportske opruge sada ne znam koji je proizvođač i da li su progresivne ili ne. Mogu ti pogledati za cijenu a mogli bi i dogovoriti kompenzaciju za neke dijelove od mr2 ako imaš.
 4. Edzi_ Sarajevo

  Toyota corolla1.3 12V, zamena instrument table...

  Pa samo premjesti taj dio koji mjeri temperaturu sa stare na novu i gotovo, jer sve se to rasklapa i to je odvojen dio.
 5. Edzi_ Sarajevo

  Wazzuu i Celica ST202

  Ja sam prošli mjesec mijenjao sve semeringe na mojoj mr2 i primjetio sam da najviše ulja curi sa te gumice na uljnoj pumpi tako da obavezno to zamjeniš. Dihtun uljne pumpe sam stavio također novi i ako na njemu nije bilo curenja. Mene su iznenadile cijene u toyota servisu i učinilo mi se dosta povoljno za ove stvari koje sam uzimao, npr cijena zupčastog kaiša je bila 45 eura, semerinzi bregastih 5, radilice 7, hidro španer 45...
 6. Edzi_ Sarajevo

  Zuta lampica ulja

  Možda je slučajnost ali eto meni se nije do sada desilo da sam vozio neku celicu koja je imala neispravan taj plovak a navozao sam ih se dosta... Jednom se desilo da mi je curilo ulje na mjestu gdje on naliježe i skidao sam ga bez problema, bez da vadim karter i sve je išlo glatko tako da mi nije jasno kada kažeš da ga je skoro nemoguće skinuti. Uglavnom najbolje je da ga skineš i vidiš u čemu je problem jer je to ipak toyota i obično bude neka sitnica
 7. Edzi_ Sarajevo

  Zuta lampica ulja

  Taj senzor ne registruje kvalitet nego količinu ulja(tečnosti), tako da si nasuo vodu umjesto ulja on bi radio...
 8. Edzi_ Sarajevo

  Nov medj' japancima :)

 9. Edzi_ Sarajevo

  Zuta lampica ulja

  Ta lampica je tu da mjeri nivo ulja i ništa više. Ako si pogledao i kažeš da ima ulja onda je otišao senzor koji se nalazi na karteru, tako da nemaš brige da će ti nešto otići. Da se kojim slučajem upalila ta crvena lampica onda bi bio u puno većim problemima. Jedna od stvari koja se mogla desiti prilikom ispuštanja ulja iz kartera je da je neko zakačio žice i da ti tu gubi kontakt tako da je najbolje to provjeriti. Ako ne bude do toga onda skini taj senzor na karteru i probaj ga očistiti i vidjeti u čemu je problem.
 10. Edzi_ Sarajevo

  Dzvini & Corolla Toyota Sport

  Na koliko mijenjaš ove svjećice i jesu li stare pokazivale neke simptome za mjenjanje? Usput dobro ti je sagorijevanje
 11. Edzi_ Sarajevo

  Emir i Celica

  TOYOTA-connecting people
 12. Edzi_ Sarajevo

  Emir i Celica

  Ne ovo je drugi hladnjak, uzeo sam jednog stranca kompletnog pa ga rastavio. Ako te još nešto bude zanimalo od dijelova pošalji mi pp da ti ne kvarimo temu.
 13. Edzi_ Sarajevo

  Emir i Celica

  Pozdrav Emire i dobro došao. Ako se sjećaš mene si zvao za plavu celicu kada je bila u oglasima.... Ovu tvoju celicu znam kada je bila kod Menjica i išao sam sa jednim prijateljem koji je bio zainteresovan za kupovinu da je vidimo ali nam se nije svidjela. Što se tiče problema sa hladnjakom koji imaš imam ja samo tu plastiku što ti je pukla i kompletan hladnjak također pa ću ti ostaviti broj na pp da me nazoveš da se dogovorimo. @Korac-zamjenio si ta celica na koju misliš je od Matka iz Varaždina.
 14. Edzi_ Sarajevo

  novo ulje u motoru.....

  Kod tog majstora izgleda važi ona stara, od viška glava ne boli Naravno da previše ulja ne valja, ali ova količina od 1 mm kako si napisao neće ti sigurno praviti nikakav problem jer se radi o veoma maloj količini ulja. Ne znam kako si mjerio koliko ima ulja i da li su ostavio određen period da se svo ulje slije u karter? Ako si pusttio da se motor ohladi i gledao onda nemaš brige.
 15. Edzi_ Sarajevo

  tesa & MR2

  Što je ne bi sredio čovjek, pa ni tvoja na početku nije ništa bolje izgledala a pogledaj je sad Je li to ona što si govorio da se prodaje u kompletu za 2000 KM?
×