Jump to content

stef

TcS Korisnik
 • Broj Poruka

  101
 • Pridružio se

 • Zadnja poseta

 • Dani Pobede

  5
 • Vreme Online

  1d 2h 31m 2s

Everything posted by stef

 1. stef

  Corolla Cross Hybrid

  Da. Ja imam 2x USB-c za zadnju klupu, 1x USB za AA i u naslonu za ruku mislim da je 2 x USB-c i 12V.
 2. stef

  Corolla Cross Hybrid

  Izvoli rešenje za tvoj problem. Ali i dalje moraš da koristiš taj jedan usb ali onda telefon nije na kabelu. https://www.aliexpress.com/item/1005005797338636.html?spm=a2g0n.order_detail.order_detail_item.2.4243582fAmnPwm P.S. Moji problemi sa AA nemaju veze sa ovim uređajem. Iste probleme imam i na kabelu. Nabavio sam ga za još troje ljudi, radi kao sat.
 3. stef

  Corolla Cross Hybrid

  Ma kakvi. Dosta je meni ovih 10 inca samo sa AA proradi kako treba. Rešio sam problem da radi wireless, odnosno nije potreban kabel za konekciju ali samo da poprave more bagova.
 4. stef

  Corolla Cross Hybrid

  Ma kakvi - šalim se. Samo napred... Što se tiče hladnog starta, bez obzira da li si u garaži ili na parkingu - sistem čim postane svestan svoje i spoljne temperature, upaliće motor da ugreje motor. Koliko god da ti eventualno forsiraš e-mode. Sistem štiti sam sebe. Moje iskustvo je da motor radi vrlo kratko. Možda čak i kraće od 5min i onda pređe u redovan hybrid režim rada. To je sve u manualu opisano i očekivao sam takvo ponašanje i realno sa tehničke strane opravdano. Čitam da ljudi imaju razne prigovore na takvo ponašanje ali bih rekao da je u pitanju neobaveštenosti ili ne znanje. Ne bih puno pridavao značaja tim primedbama. Ako ih ima... Što se tiče mesta - na RAVu je jako široka centralna konzola i desnu nogu mi gura pod volan. Kako god da sednem. Naravno, naglasio sam, nisam dimenzija po JUS-u tako da je to bio odlučujući problem. Takođe mislim da instrument tabla na RAVu ide previše ka putnicima pa možda i to vizuelno smanjuje prostor. Bilo kako bilo ja u Corolli sedim opušteno a u sestrinom RAVu ne mogu da sedim duže od par min. Kao vozač naravno...
 5. stef

  Corolla Cross Hybrid

  Android auto je užas. Sin ima iPhone i kada se okači sa CarPlay sve radi kako treba. 5x ružniji interfejs ali brate radi kako treba. Android užas... Od juče mi brlja osnovna funkcija - pozivanje i prijem poziva. Ludilo...
 6. stef

  Corolla Cross Hybrid

  @bane1321 sve jasno samo neka se "hrani" Što se tiče multimedije, ne znam da li je kao na "običnoj" Koroli. Ovo što sam viđao u taxi-u sama navigacija mislim da jeste ali se razlikuje u veličini i ja nemam dugmića. Odnosno imam samo vol+ vol- i on/off. Ostalo je sve touch.
 7. stef

  Corolla Cross Hybrid

  Au ti si baš čekao nekoga "na penal" 2.0 motor, hybrid, eCVT. Style oprema. Prethodno sam imao Avensisa 2017to godište isto Style - sada bih rekao da se dobija sigurno duplo više opreme nego tada. Pošto se radila rekonstrukcija ulice, auto je od jula do septembra bio na ulici. Par dana pošto je auto isteran iz salona - upakovan je u Xpel foliju. To ga je spasilo ožiljaka s parkinga. Poručivanje je teklo ovako: kapara 4.01 - isporuka 12.07. Po njihovim rečima sam dobio auto minimum 2 meseca ranije jer su mi ga kao starom kupcu isporučili čim su videli papira od odobrene subvencije. Takođe, nisam hteo crni ili beli auto, birao sam boju to je još dodalo vremena za čekanje. Auto se inače pravi u Japanu. I tu ima čekanja. Utisci? Zbog moje konsitucije(204cm visine) - ne mogu da uđem na vozačevo mesto u RAV4, zato sam se odlučio za Corollu Cross-a. Ima znatno više mesta. Pričamo o prednja dva sedišta. Nazad možda koji santim ima više kod RAVa. Za razliku od Avensisa sedim uspravno i opuštenije. Svašta sam očekivao ali nisam očekivao toliko pozitivnih utisaka u vožnji. Po gradu je totalno neutralan. Na otvorenom putu udoban ali u brzim krivinama nema nekog osetnog naginjanja i ljuljanja. Ja prezadovoljan. Za sada je prosek 4.5l. Recimo da je trenutno pola/pola kilometraža u odnosu grad/otvoreni put. Jedini problem za sada koji imam je katastrofalan Android auto sistem koji radi kako treba samo ponekad. Car Play radi bez greške. P.S. Kod nas ne može da se kupi rezervni točak. Može samo dizalica. Morao sam da se snalazim. Sva sreća u gepeku u podu ima rupa za ćopavac. Zašto on nije predviđen da se kupi? Nemam pojma... Navikao sam se na takve "gluposti" kod Toyote. Idemo dalje...
 8. stef

  Nova Corolla - navigacija problem

  Da li imaš mogućnost da se okačiš na wifi hotspot? Probaj tako da se povežeš možda je neki firmware update na čekanju. Računaj da samo vidi 2.4Ghz mreže. 5g ne vidi.
 9. stef

  Corolla Cross Hybrid

  Od 12.07 vozim Corollu Cross hybrid, prešao oko 6k km ako treba nekome dodatni info - samo napred. Prošao sam celu proceduru sa subvencijama, ako nekome treba i taj info.
 10. Pozdrav, stigla Corolla Cross i imam problem sa povezivanjem Android Auta - uputstvo je naravno za više modela i troubleshooting je nepostojeći. Prva stvar, kada povežem kabelom telefon, Sve radi SEM poziva. Odnosno poziv stiže, zvoni telefon, ali ne mogu nikako da se javim. To sve radi kada nije aktivan AA, odnosno kada je telefon povezan BTom. Kada sam odključao dev podešavanja na aplikaciji koja bi eventualno omogućila wireless konekciju (Android Auto Wireless ON) ne radi ništa. Ameri rešavaju problem sa kačenjem neke Motorola BT dongle koja ne može da se nabavi kod nas. Ima li ko iskustva sa AAom i novijim Toyota sistemima?
 11. To me možda i najviše plaši
 12. Jesam. Imam "poremećaj" da mi je software uvek ažuran. Pa na kraju ću morati. Da pokleknem i odem i kažem braćo ne znam da povežem i pored 20 godina iskustva u ITu. Najgore što junior sa iPhoneom povezao se na CarPlay za 2min i radi sve kao sat.
 13. Na žalost samo piše od koje verzije radi. Mene više muči što i povezivanje kabelom mi ne obezbeđuje mogućnost razgovora. Bukvalno osnovnu stvar ne mogu da obavim. Više puta probao preko BT konekcije sve radi kako treba.
 14. Avensis 1.8 Style, CVT Multidrive, 2017. godište, 72800km. Registrovan do 21.07.2023. U garanciji do 2027. Prvi vlasnik, garažiran od prvog dana, letnji set alu 17 zimski set čelične 16inca. Prodaje se sa kompletnom zimskom opremom. Oglas
 15. Prodat auto - može lock/brisss
 16. Nemam predstavu. Možda neka logika nalaže 999999 kada će možda krenuti od 0 ali nisam siguran da je o tome iko mislio. Sve te cifre sem km mogu iz menija da se resetuju jer ima 1001 izveštaj.
 17. Nema na čemu. Nema potrebe za skrivanjem šta god još treba - slobodno cimaj.
 18. Pozdrav, 1. Auto nije imao havariju ALi su menjani prednji branik i plastična obloga desnog praga jer sam bio kolateralna šteta moto saobraćajke. Pošto je auto bio par meseci star nisam hteo nikakvo budženje već je sve nabrojano zamenjeno novim fabričkim delovima u Toyoti. Naravno, posedujem račune šta je tačno i kada rađeno. Znači, zamenjene ogrebane/napukle plastike. 2. Potrošnju on na bordu prikazuje animirano u obliku crte koja se pomera levo desno i ja ne znam da ti je kažem. Trenutno stoji da je prosek 7.4l. Bord nije resetovan godinama tako da sa sigurnošću mogu da kažem da je prosek na zadnjih 25-30000 km. Na auto-putu se vrti na 2100 obrataja kada ide 130-135 a u gradu je 1000 obrataja kada ideš 50-60 na sat. Najniži prosek koji sam imao je 6.1 najveći 8.2l na 100km.
 19. Cena ide još dole. 17999e. Auto je sada na letnjem setu sa Good Year gumama kupljenim prošlog leta.
 20. Poručena nova Toyota a nema potrebe za dve u porodici. Za sada...
×