Jump to content

Space

TcS Korisnik
 • Broj Poruka

  35
 • Pridružio se

 • Zadnja poseta

 • Dani Pobede

  3
 • Vreme Online

  1h 12m 49s

Space poslednji put pobedio na dan Mart 18 2019

Space je imao najviše lajkovan sadržaj!

Reputacija Zajednice

63 Neutralan

O članu Space

 • Rangiran
  Novi član

Profile Information

 • Pol:
  Muški
 • Grad:
  Beograd
 • Država
 1. Space

  CARS MEANING OF LIFE - AUDI TT project

  Drugari FILM je pušten. Uživajte
 2. Space

  CARS MEANING OF LIFE - AUDI TT project

  Nije me bilo dugo Da li se sećate TV serijala „Pimp my ride“? Ako je odgovor potvrdan, onda bi trebali da pogledate film o ovom projektu koji smo nazvali „CARS – MEANING OF LIFE“ kojeg zvanično puštao u FILM formi od 25min, 22-og APRILA 2019te. Naša priča počinje u Beogradu pre više od godinu dana, kada smo odlučili da od AUDI TT automobila napravimo ultimativni trkački automobil sa skoro duplo više snage nego što je fabrika propisala, koji će imati šta da pokaže na stazi, ali i van nje. Ukoliko želite da pogledajte naš film, pogledajte trailer ispod i zapratite našu YouTube stranicu (zapratite jer ste se i gluplje stvari zapraćivali, ALI REALNO)
 3. Space

  CARS MEANING OF LIFE - AUDI TT project

  Za dodatno hlađenje motora ugrađen je Aquamist (WMI) kompanije Torqbyte, model oznake CMS-LT, gde se praćenje svih podešavanja nadzire preko aplikacije mobilnog telefona, ili naprednog podešavana preko laptopa, potpuno bežično. Sa sigurnošću mogu da stojim iza toga da je ovo najnapredniji WMI sistem koji može da se kupi (može da gura više od dve pumpe istovremeno i ko zna koliko dizni ). Za gorivo smo ugradili TTRS pumpu niskog pritiska koju kontroliše Torqbyte napredni PM3 kontroler sa Torqbyte J538 modulom (koji menja fabrički plavi modul, poznat po bagovitom radu). Sistem je podešen da sa što manjom potrošnjom goriva daje maksimalne performanse, bez pregrevanja pume. No da se vratim na problem. Kako nam je kvačilo otišlo taj kobni dan prošlog meseca, odlučio sam se na najekstremniji upgrade setup, kako se ovo ne bi ponovilo. Naime pored kvačila, temperature motora su konstanto bile između 90-95C, pa smo i to morali da rešimo. Naime, zamenjen je semering radilice sportskim zamenskim modelom kompanije iABED (ovo više zbog curenja ulja kod fabričkog semeringa kad dođe do dinamične vožnje, a odmah potom i visokih temperatura). E sad, danas smo uradili sledeće, naime unapređeno je DQ250 FWD kvačilo sa onim koje trpi i do 700Nm. U DSG DQ250 menjač je ugrađen Quaife LSD (zaključan diferencijal). Ovo će svakako da poboljša upravljivost vozila, a i jednim malim delom skratiće kočenje. Da bi dodatno rashladili motor, ugradili smo iABED eksterno hlađenje ulja motora čiji radijator iliti hladnjak smo smestili na desnu suvozačevu usisnu stranu branika. I zamenjen je hladnjak motora sa sportskim modelom. Potom je dodato i eksterno hlađenje ulja DSG DQ250 menjača, čiji smo hladnjak smestili na levu suvozačevu usisnu stranu branika. Bilo je tu još par izmena, tj. zamenili smo kočioni cilindar sa novim sa TTRS-a, sve kočione linije, kočionu tečnost, DS3000 pločice, Motul 300V ulje i još dosta toga. Auto je presvučen iznutra ceo alkantarom. Sledi update
 4. Space

  CARS MEANING OF LIFE - AUDI TT project

  Baš me nije bilo dugo, pa shodno tome isprike zbog pisanja ovog kasnog posta. Auto je gotov, tj. bio je do pre 20 dana, pa se ponovo bacismo na posao. Naime, auto je izbacio 310HP na točku. Te smo uradili i prve testove na Navaku. Kupljene su nove Bola felne i montirane nove Toyo R888R R19 gume Potom je montiran i rolbar Evo i nekoliko slika sa Navaka. Izvozali smo 5 krugova, gde je otišlo kvačilo na žalost, i napravismo treće najbolje vreme sa prednjom vučom od plus 50 automobila taj dan.
 5. Space

  CARS MEANING OF LIFE - AUDI TT project

  Ne može na ovaj sistem plin :D Možda je mogao pre, ali sad nema sanse :D P.S Realno stvarno si ozbiljan za plin? :D
 6. Space

  CARS MEANING OF LIFE - AUDI TT project

  Teško, za to treba nova turbina, injektori, novi komplet klipovi, radilica itd
 7. Space

  CARS MEANING OF LIFE - AUDI TT project

  Od filma se počelo, 7.Jan sledeće godine je zakazan datum za puštanje. Na vreme sve javim
 8. Space

  CARS MEANING OF LIFE - AUDI TT project

  Gotovo nikad. Za celu godinu možda par puta jer ne zivim tamo.
 9. Space

  CARS MEANING OF LIFE - AUDI TT project

  Sve bilo izlistano i ostalo na prethodnoj strani Nova K04 Turbina iz Audi TTS-a Forge blow off Forge cold intake Forge catch can S3 injectors AutoTech HPFP Nova Hitachi HPFP Nova AUDI R8 pumpa niskog pritiska Torqbyte PM3 modul za pumpu niskog pritiska Nov senzor visokog pritiska goriva Nov senzor niskog pritiska goriva Nov filter goriva 6 bar Nov RS4 PRV Wagnertuning TTRS inter cooler Sva creva oko interkulera zamenja prohromskim cevima i silikonskim nastavcima Down pipe Ceo prohromski fi76mm izduvni sistem
 10. Space

  CARS MEANING OF LIFE - AUDI TT project

  Elektronika default, mapiran ECU i DSG.
 11. Space

  CARS MEANING OF LIFE - AUDI TT project

  hehehe na šta misliš, na akumulator ili?
 12. Space

  CARS MEANING OF LIFE - AUDI TT project

  Automobil je na nogama, vozi se, još uvek se čeka Aquamist metanol sistem i nova mapa (možete pogađati koliko ćemo izvući snage ), a pre toga reših ipak neku sliku da podelim sa vama Nadam se da Vam se dopada.
 13. Space

  CARS MEANING OF LIFE - AUDI TT project

  Na žalost projekat je zbog neusklađenih termina i prepreke na koju smo naišli morao da trpi, tj. mehanička pumpa visokog pritiska pravila je problem iako je već bila zamenjena novom, koji se ogledao u gubitku snage pri visokim obrtajima. Kućište mehaničke pumpe zamenili smo novim Hitachi modelom (po drugi put), te smo promenili i unutrašnji HPFP AutoTech kit. Nakon toga odlučili smo da promenimo i pumpu u rezervoaru, tj. da je zamenimo sa pumpom iz Audi R8 modela, gde smo naišli na manji problem, tj. 16A struje koju je preko fabričkog modula dobijala nova benzinska pumpa niskog pritiska u rezervoaru nije bilo dovoljno, jer je Audi R8 LPFP pumpa iziskivala izvor od 40A. Problem smo zaobišli Torqbyte PM3 modul rešenjem, tj. njihovim modulom, koji se napaja direktno sa akumulatora i isporučuje traženih 40A. Za sad sve radi ok, čekamo novu mapu, pa ćemo videti gde su nam granice. Šta smo sve radili na motoru, izlistaću ponovo: Nova K04 Turbina iz Audi TTS-a Forge blow off Forge cold intake Forge catch can S3 injectors AutoTech HPFP Nova Hitachi HPFP Nova R8 LPFP pumpa niskog pritiska Torqbyte PM3 modul za LPFP Nov senzor visokog pritiska goriva Nov senzor niskog pritiska goriva Nov filter goriva 6 bar Nov RS4 PRV Wagnertuning TTRS inter cooler Sva creva oko interkulera zamenjan prohromskim nastavcima Down pipe Ceo prohromski fi76mm izduvni sistem U međuvremenu ubacili smo i Recaro CS sedišta, zamenjen je bukvalno ceo enterijer novim (tepisi, nebo, paneli, itd.).
 14. Space

  CARS MEANING OF LIFE - AUDI TT project

  Idemo dalje. Ipak smo odlučili da idemo sa diskom od 345mm, kako bi povećali kočionu površinu. Potom smo montirali i auspuh, gde ostaju samo ukrasi da se spakuju na krajevima.
 15. Space

  CARS MEANING OF LIFE - AUDI TT project

  Biće, biće... Fabrika je 35 kg po sedistu. Interni plan je da oko 20kg smanjimo težinu samo na sedistima...
×