Jump to content

maxy

TcS Korisnik
 • Broj Poruka

  486
 • Pridružio se

 • Zadnja poseta

 • Dani Pobede

  10
 • Vreme Online

  2h 53m 48s

Everything posted by maxy

 1. maxy

  Toyota yaris 1.4 d4d "velika" potrošnja

  Turska, ne Srbija.
 2. maxy

  Toyota Rav4 Greska P0400 - EGR Ventil

  Evo i mene posle nekog vremena. Pre neki dan radi sam veliki servis pa sam odlučio da očistim EGR. Moram da napomenem da nisam imao nikakve probleme sa njim. Posle čišćenja primetio sam da auto bolje povlači iz nižih obrtaja, značajno manje vibracija, manje crnog dima pri potapanju gasa i pala je potrošnja (naročito gradska). Zaključak je da vremenom dolazi do laganog pada performansi koje i ne primetimo. Definitivno, čišćenje treba uvrstiti u veliki servis.
 3. U svim uslovima loše vidljivosti i preglednosti na putu koristim prednja svetla za maglu. A posebno kada se ivica kolovoza ne može jasnoa razaznati od okolnog terena (npr. zato što nije obeleženo, zbog blata i sl.). Moram da podvučem i da naši sugrađani vole tamne tonove odeće pa je na periferiji to poseban problem jer ulice nisu adekvatno osvetljene. @mpavlovicbb ja ne mogu uključiti prednja svetla za maglu ako mi nisu uključena oborena svetla, odnosno ona se automatski gase kada ugasim oborena ili prebacim na duga.
 4. U principu može kada vrednost automobila počne asimptotski da se približava vredosti plivajućeg zamajca, ali ne za sve automobile. Postojali su motori koji su dozvoljavali tu konverziju i to koliko se sećam na francuzima. Namerno pišem motori jer od snage i obrtnog momenta je i najviše zavisilo da li može ili ne da se odradi prepravka.
 5. maxy

  Chat 2018

  Malo o ekologiji Euro 6c i 6d https://www.fleeteurope.com/en/taxation-and-legislation/europe/features/do-you-know-your-euro-6-your-6c-and-6d-temp
 6. C5 bar na oko deluje udobno, mada nisam sedeo u njemu. Što se kičme tiče , zajebana stvar. Moja majka ima ozbiljnih problema.
 7. maxy

  Novi vlasnik Corolle 1.6benz 2018 restyle

  Dizel od cca 120 ks kroz BG u špicu i troši oko 10 l. Tako je i kod mene, od 9 do 10 l. Jaris malo manje, oko 8,5 l. Na kratkim relacijama i dizel i benzin troše koliko hoćeš. Mene više zanimaju oni likovi kojima na istim deoniocama automobili troše 5 - 5.5 l ili likovi kojima dizeli od 150 ks pri 140 km/h troše oko 4 l sa sve upaljenom klimom.
 8. Buđ se može otkloniti samo fizičkim čišćenjem uz pomoć paročistača, hemije i četke. Sve ove vodice su samo za otklanjanje simptoma (mirisa), ali ne i uzroka. Buđ je i dalje tu, samo se ne oseti miris. Koristio sam sva sr@nja ovog tipa i najjeftinije rešenje ti je asepsol, jer em što ima široku upotrebu, em je jeftiniji i garantovano učinkovitiji, ali fizičko čišćenje ne može ništa zameniti. Sve ovo nije problem za vas koji vozite nove automobile, ali godinama se ovaj problem kumulativno gomila. Ko mi ne veruje neka skine isparivač i neka se i sam uveri u stanju pre i posle sipanja ovih vodica. A možete skinuti i turbinu i isparivač sa unutrašnje jedinice klima uređaja pa se i samo uveriti posle samo jedne sezone šta ostaje na njemu.
 9. Asepsol obavezno. Nikako druge gluposti, a posebno ukoliko ostavljaju lepljivi ostatak posle sušenja jer mogu klapne da zaglave.
 10. Aktivni ugalj se koristi za apsorpciju gasova i para i kao takav koristi se za izradu zaštitnih filtera za vojsku, industriju i zaštitu zdravlja radnika. Problem je u tome što njegova sposobnost filtriranja brzo pada pa se ti filteri relativno često menjaju. U svakom slučaju od trenutka otvaranja filtera iz zaštitne folije njegov rok upotrebe ne može biti duži od 6 meseci bez obzira koliko je njegova upotreba mala. Recimo da aktivni ugalj ima u prosečnoj upotrebi automobila zadovoljavajuću apsorpciju prvih par meseci, a posle... Ako vam se oseti miris u automobilu možete pokušati sa dezinfekcijom, ali najčešće je jedini lek skidanje isparavača i detaljno fizičko pranje ventilacionih cevi. Sve ostalo samo zamaskira miris.
 11. Filter bi trebao da se menja bar jednom godišnje ili na malom servisu, pa šta pre bude. A unutra zna da bude svega. Kad je auto nov to se ne oseti toliko. Posle par godina na isparivaču i kanalima ostaje sasušena buđ koja se kada se isparivač navlaži vrlo lako nađe u vazduhu. Miris vazduha ne ukazuje na kvalitet vazduha jer najčešće smrdi buđ. Ali postoji niz drugih patogenih bakterija koji se nalaze u klimatizacionom sistemu koje ne smrde, ali se nalaze u njemu. Što se tiče kvaliteta filtera, sve je to jedno te isto s... Marketinške fore kao što su joni srebra, vitamin C, aktivni ugalj... Ako je filter bele boje onda se na njemu jasno vidi šta je profiltrirano, a ako je sive ili crne boje, onda deluje da je nov, a u stvari...
 12. SAmo pogledaš cenu i sve ti je odmah jasno. Pre neki dan sam menjao zadnje pločice i kupih Brembo, a cena za set zadnjih pločica 21 eur. To je neki Brembo klase 3 za istočno tržište. Što je najcrnje bili su najskuplji u prodavnici, pa sam se za njih odlučio.
 13. Şa Textarom imam odlična iskustva. Propevale su tek posle 5 godina koliko je kod mene auto, a ko zna kad ih je prethodni vlasnik stavio.
 14. maxy

  Corolla 1.6 WT-I SD/T5 SOL

  Valeo set od 9k je kvačilo treće klase. A vek trajanja je u skladu sa cenom. Može se naći neka srednja varijanta cene i kvaliteta što ti svakako preporučujem ili na kraju i OEM set kvačila ako računaš na duže staze.
 15. maxy

  Letnje i Zimske gume

  https://www.youtube.com/watch?time_continue=482&v=atayHQYqA3g 4WD letnja vs 2WD zimska guma test
 16. maxy

  Novi vlasnik Corolle 1.6benz 2018 restyle

  Moram da te razočaram, ali proizvod koji si kupio je za "kućnu" upotrebu. Trajaće ti taman do sledećeg pranja, a max 1 mesec. Efekat posle pranja je wow, ali je trajnost jako kratka. Uz to, nudi samo estetski efekat i ništa više za razliku od lake mehaničke zaštite koju nude malo ozbiljniji proizvodi na bazi polimera i keramike. Ako nisi video kako se radi proces zaštite na duže staze, ima na netu da se nađe nekoliko opisa, ali je primena ipak za profesionalce. U svakom slučaju pozdravljam primenu i tvog predloga, jer i ja koristim sličan proizvod.
 17. maxy

  TOYOTA Oglasi 2018

  Razmatrao sam i ja kupovinu IS, ali registracija ubija. Jbg, za razliku od 2.0 motora u ceni registracije mogu se voziti 4 meseca ili kupiti 4 solidne gume. Ovim automobilima kada napune određeni broj godina naglo padne cena. Baš pre neki dan gledah Akorde 2.4, cene su im baš niske. Kad bi naša država ukinula duple poreze, recimo oporezivanje luksuza za vozila 2000+ ccm, onda bi ovo svakako bio dobar izbor.
 18. maxy

  Novi vlasnik Corolle 1.6benz 2018 restyle

  Pa gde onda sipati u HR? Pre neki dan svi sa HR tablama koji su prešli granicu S. Šamac - Šamac odmah stadoše na Gaspromovu BS. Verovatno niža cena. A što se tiče putarina, preterali ste ga, Bajakovo - Babina Greda 21 kn.
 19. maxy

  Nemanja i Yaris

  ma pročitaj grafit na prvoj fotografiji
 20. maxy

  Nemanja i Yaris

  Ovaj auto sa sobom nosi i političku pozadinu.
 21. maxy

  Batica i Toyota Auris Touring Sports Hybrid

  Dobrodošao. Bilo bi lepo i korisno da nam malo opišeš ovaj biser tehnologije iz tvog ugla.
 22. maxy

  Novi vlasnik Corolle 1.6benz 2018 restyle

  Petrol prodaje samo aditivirana goriva. Inače gorivo je standardno RNP koje oni aditiviraju. Godinama sipam i benzin i dizel kod njih i nije bilo problema. Prednost je što im je cena goriva niža nego na NIS BS, a radi se o istom gorivu. Prema statistici koju vodimo u firmi, jaris manje troši BMB98 u odnosu na BMB95, s tim da razlika u ceni goriva pokriva razliku. Takođe, malo ranije počne da povlači na BMB98. U principu nema spektakularne razlike i troškovi su isti, ali zarad komfora i malo bržeg odziva sipam BMB98.
 23. Jbg, kad volovi izađu u grad... Pre jedno 15ak godina, mog poznanika su tako dva debila jurila kroz saobraćaj, od semafora, do semafora, preteći mu. I na kraju su ga stigli, izašli iz auta i hteli da ga biju. Ono što idioti nisu znali je da je on policajac u penziji i da kod sebe ima pištolj. Posle pogleda u cev pištolja ipak su odlučili da zapale
 24. maxy

  Chat 2018

  50 km/h je minimalna brzina. Ali uključivanje nije dozvoljeno ukoliko se ne steknu uslovi, tj. vozač ne sme da se uključi u voznu traku iz trake za ubrzavanje ukoliko to nije bezbedno. Dakle, on u traci za ubrzavanje nije postigao dovoljno veliku brzinu da bi se bezbedno uključio na sam auto put. Ista situacija je i u gradu kada ti neko uskrati prvenstvo prolaza i uključi se u tvoju voznu traku pa umesto da stisne gas on počne da kilavi. Tebi ostaje samo da legneš na kočnicu i moliš boga da se ne zakucaš u njega. Član 103 Na autoput, odnosno motoput, vozač može da se uključi, odnosno isključi samo prilaznim putem namenjenim za uključenje na taj put, odnosno isključenje sa puta. Vozač koji se motornim vozilom uključuje u saobraćaj na autoputu ili motoput dužan je da: 1) koristi saobraćajnu traku za uključivanje, kada takva traka postoji u produženju priključnog puta i da se u saobraćaj na taj put uključi dajući znak pokazivačem pravca, na način kojim ne ugrožava saobraćaj vozila koja se kreću po tom putu, 2) propusti vozila koja se kreću po tom putu, ako na mestu na kome se uključuje u saobraćaj na autoputu ne postoji posebna traka za uključivanje. Vozač koji se vozilom isključuje iz saobraćaja sa autoputa ili motoputa, dužan je da svojim vozilom blagovremeno zauzme položaj na krajnjoj desnoj saobraćajnoj traci i da što pre pređe na saobraćajnu traku za isključivanje, ako takva traka postoji na ulazu u priključni put.
×