Jump to content

Helens

TcS Korisnik
  • Broj Poruka

    51
  • Pridružio se

  • Zadnja poseta

  • Vreme Online

    5m 46s

Reputacija Zajednice

1 Neutralan

O članu Helens

  • Rangiran
    Novi član

Profile Information

  • Pol:
    Muški
  • Grad:
    Nis
  • Država
  1. Helens

    Toyota Yaris 1.0 - Grejanje u kabini

    Sto sam se danas slatko ogrejao u Yaris-u na spoljnoj temperaturi od +6'C. Morao sam cak i da gasim grejanje
  2. Helens

    Toyota Yaris 1.0 - Grejanje u kabini

    Da, to je to upravo tako je i kod mene,
  3. Helens

    Toyota Yaris 1.0 - Grejanje u kabini

    E to je ono pravo....izgleda da je samo to problem, mada jos uvek nisam bas siguran ni ja 100% jbg...@ matori menjao sam zato sto sam zeleo da u potpunosti budem siguran...nista nije strasno.
  4. Helens

    Toyota Yaris 1.0 - Grejanje u kabini

    @@MikSa naravno da cu vratiti toyotin termostat ali kad otopli. @@laki72 ima filter naravno-cist je kao nov-provereno. To sto sam menjao termostat i antifriz nije bilo strasno jer sam ionako trebao da zamenim ulje i filter pa rekoh kad vec to radim onda da malo experimentisem.Jedina otezavajuca okolnost je bila ta sto sam jos uvek bolestan ali proci ce nekako. Da jos napomenem ko sto rece laki72 ako neko ovo cita da originalni termostat za ovaj model otvara na 80' C pa sam i ja stavio sa istom temperaturom iako sam zahvaljujuci prodavcima delova majstorima i sajtovima imao veliku nedoumicu da li 80' C ili 82' C.bez obzira na broj sasije. Neverovatno je da svi nude razlicite varijante pa cak i podaci sa AutoData nisu precizni vec stoji 80'-82' C zato sto zavisi od modela Yarisa. Termostat se otvara od 78 °- 82 °C.Ventilator hladnjaka se aktivira na 93 °C a iskljucuje se na 83 °C. Sto se samog grejanja tice veceras sam se vozio kod brata u Daihatsu jedno 10-ak km. i sam se sebi smejao jer je grejanje kao kod mene a znam da je kod njega OK nije mi prvi put da sedam u njegov auto. Ja se smejem a on kaze "sta ti hoces napolju je -8" Probacu da "navatam" jos nekog sa Yaris-om da vidim kako je iz prve ruke a kad otopli uradicu za svaki slucaj ispiranje radijatora grejanja i proveriti klapne, creva za vazduh u kabini i prekidac "toplo-hladno".
  5. Helens

    Toyota Yaris 1.0 - Grejanje u kabini

    Hvala u svakom slucaju! Ostaje jedino radijator kabine (ispiranje) ali ja cisto sumnjam da je to problem. Jos kazu u servisu tako greje Yaris Nisam vise pametan...lovicu po gradu vozace da uporedim opet i ako sigurno ustanovim da je i kod drugih tako bice prodaje. Ako ja treba iz Nisa da dodjem recimo do Paracina pa da greje solidno............bez komentara!
  6. Helens

    Toyota Yaris 1.0 - Grejanje u kabini

    Nisam mogao vise da cekam bio sam nestrpljiv...U servisu sve pregledano do detalja a zakljucak je da sve radi kako treba. Kupim antifriz i termostat dodjem kuci i sve sam zamenim u nadi da ce se nesto promeniti.Vozio sam juce auto, radio u leru testirao sve moguce i naravno nisam primetio nikakvu razliku bar za sada.Grejanje je po meni isto Sad su malo nize temperature pa je za nijansu bolje.... MOZDA? Jedino mi krivo sto mi ostade u kutiji original TOYOTA termostat a na autu neki Facet jer nisam mogao opet sve da rasturam.
  7. Helens

    Toyota Yaris 1.0 - Grejanje u kabini

    Hvala ti druze moj
  8. Helens

    Toyota Yaris 1.0 - Grejanje u kabini

    Drugari tu sam hvala vam svima od srca!!! @@MikSa jos uvek nista.Zbog testiranja grejanja prethodnih dana dobro sam se razboleo....nema mrdanja iz kuce. Jedino je juce prepodne utvrdjeno da sistem za hladjenje nema vazdusni cep i da je antifriz OK.Zbog mog stanja morao sam kuci. @@vlada_ivana video sam jos juce gde je taj sraf nema potrebe da slikas evo ja nadjoh neku sliku na net-u Drago mi je da svi potvrdjujete da Yaris ima dobro grejanje-ostaje test termostata,merenje temperature i radijator kabine. Cim stanem na noge vracam se majstoru.
  9. Helens

    Toyota Yaris 1.0 - Grejanje u kabini

    E tako brate, tebe cekam Vlado i jos neke da iz prve ruke kazu kakvo je grejanje. Sad mi je lakse ako znam da Yaris ima super grejanje.Bicu jos uporniji jer mi se svidja mali Jackie Chan. Gde se nalazi ta famozna slavina na bloku ja sam samo odvrnuo sraf na hladnjaku i izvadio donje crevo sa jedne strane.Zato nisam ni ispustio sve a secam se kao juce da sam tako radio na brzinu bio sam u nekim obavezama jbg.Dobro bi bilo da znam za drugi put. Necu ga prodati Vlado...... dobar je bio i ovako samo da sredim grejanje da ubija (da razlepi patike) Sutra AKCIJA poseticu i majstore naravno da ima dosta majstora samo treba izabrati adekvatnog. Hvala!
  10. Helens

    Toyota Yaris 1.0 - Grejanje u kabini

    @ MikSa razumem te imam uslova za to naravno nego otvoriti cep hladnjaka na hladan motor ok ali vremenom ce se zagrejati jer treba da cekam da se ukljuci ventilator i to vise puta to mi nije jasno zbunilo me pa ne znam da li smem.Zato sam pitao.Hvala ti puno u svakom slucaju.
  11. Helens

    Toyota Yaris 1.0 - Grejanje u kabini

    Laki sto bi se ljutio taman posla sve u duhu prijateljstva.Ja nisam ni rekao da znam oko automobila jer da znam ne bih ni zatrazio ovde pomoc. Bas si me nasmejao sa ovim bimetalom.Odkud znam sta ima a sta nema ali ima takav ili slican princip rada pade mi na pamet vodeni i elektricni saug pa sam tako u momentu napisao i zato ne uzmi za ozbiljno.Ovo su sve bile pretpostavke sutra se bacam u akciju.Kupujem termostat ponovo ispustam antifriz idem do majstora pa da vidimo sta ce biti.Da budem iskren samo me strah da opet ne bude sve isto jer ce momentalno doci do prodaje ako se ustanovi da je to tako da tako treba itd....nema ljutis bas mi je drago sto dosta vas zeli da mi pomogne putem foruma i hvala vam svima na tome.Putem foruma se auto ne moze popraviti uvek ali su dragocena misljenja i iskusva drugih jer ce forum na taj nacin biti korisniji za druge i nove clanove. Ima dosta clanova ovde sa modelom 1.0 ali zanimljivo da skoro pa niko nece ili ne zeli da kaze kakvo grejanje ima.Na nekim ruskim sajtovima sam nasao mali milion tema o tome da su nezadovoljni sa grejanjem upravo kod yarisa ali uzimam u obzir da su kod njih i extremno niske temperature.Vise volim da imam problem koji ce se resiti nego da se ustanovi da je ovakvo grejanje normalno.
  12. Helens

    Toyota Yaris 1.0 - Grejanje u kabini

    I ja mislim da Yaris nema taj sraf ja ga nisam nasao nigde.Nego nije mi jasno kako da otvorim cep hladnjaka pa da upalim auto i da cekam da se ukljuci ventilator zar nece da izlazi odatle to je vec visoka temperatura, mada je kod mene hladnjak hladan Na posudi sam otvarao tokom rada ali na hladnjaku nisam.
  13. Helens

    Toyota Yaris 1.0 - Grejanje u kabini

    Pisem dalje: Stavio sam karton jos poslepodne vozio sat vremena i ako verujete nista se nije promenilo-isto kao i bez kartona.Jedino nisam mogao bas ceo hladnjak da zatvorim ima neki pregradni lim a i ova veca strana je jako nezgodna zbog sirene i brave haube jedva sam provuko i bar nju prekrio, Znam da temperatura nije ista kad auto stoji i u voznji ali verujte mi kod mene nema razlike grejanje je isto vozio ili na ler-u samo je bitno vreme rada i na osnovu toga dize temperaturu grejanja.Ja se nadao dici ce temperaturu pa mozda ukljuci i ventilator ali nista od toga. Da ima pokazivac (merac) temperature znao bih na cemu sam ovako nista.Posle ove voznje broj obrtaja na ler-u je crta ispod 1000 to jest 900.sto znaci da je ler gas visok jer je mozda voda hladnija.Hladnjak je ceo hladan.
  14. Helens

    Toyota Yaris 1.0 - Grejanje u kabini

    @ MikSa zaboravih da kazem kad sam cekao da okrene prilikom zamene antifriza nisam bio na uzbrdici i nisam nista dosipao posle ukljucenja ventilatora jer nije bilo potrebe pa sam trazio neki sraf za ispustanje vazdusnog cepa ali bez uspeha.
  15. Helens

    Toyota Yaris 1.0 - Grejanje u kabini

    Ma to sto se u voznji upalilo dva ili tri puta stvarno je cudno ali kazem jednom sam bio nizbrdo pa mozda zbog toga drugi put bila vrlo kratka relacija pa sam stao i bio na ler-u ali ne bi trebalo po logici kad se ugasi da se ponovo pali.Odavno mi se to nije desilo a to sto je grejac vruc a nisam zadovoljan grejanjem moze da bude termostat. @@laki72 sta ako on ne otvara na 80'C nego recimo na 70'C ili jos manje onda nece grejanje biti full a motor ce se brze hladiti.To se takodje desava jednostavno oslabi bimetal na termostatu. @@MikSa prosle godine krajem oktobra sam menjao antifriz ali kad sam dolio stalo je samo 2,5l 100%.Nije sve izaslo jbg...ni destilovanu nisam imao gde.Primetio sam da grejanje nije bas OK pa sam drzao auto na ler-u dok se nije ukljucio ventilator ali samo jednom mislio sam da je okrenuo a i pravo da ti kazem mnogoooooo mu treba da ukljuci ventilator ali bas mnogo.Tako sam i vozio tokom prosle zime ali sad me izludjuje.Juce je radio u mestu najmanje pola sata i nije se ukljucio.Sad u ovom hladnom vremenskom periodu cimi mi se da ja to ne mogu da izvedem jer se nece ni ukljuciti ventilator.To je opet sumnja da termostat mozda pre vremena otvara i da nikad nema potrebe za ventilatorom.Ukljuci se jedino leti ali bas treba da se ganja. Ne znam sta cu,zato sam se i javio na forum u nadi da je mozda neko imao slican problem sa ovim modelom ili da mi bar kaze kakvo je grejanje i posle koliko vremena padne broj obrtaja na normalu 600 jer kod mene bas mnogo treba da padne sto je opet sumnja da termostat ranije otvara. Ko ce ga znati!
×