Jump to content

kikica40

TcS Korisnik
 • Broj Poruka

  22
 • Pridružio se

 • Zadnja poseta

  Never

Reputacija Zajednice

0 Neutralan

O članu kikica40

 • Rangiran
  Novi član
 1. kikica40

  Problem sa toyotom Camry 2,0i

  Sta bi Vlado sa tom semom?Ajde molim te posalji mi je sto pre.
 2. kikica40

  Problem sa toyotom Camry 2,0i

  Dobro Vlado bio bih ti mnogo zahvalan.Salji sto pre.
 3. kikica40

  Problem sa toyotom Camry 2,0i

  Jos kad bi imao el. semu od mog auta....
 4. kikica40

  Problem sa toyotom Camry 2,0i

  Jeste bio je na njoj automatski menjac pa sam ja stavio manuelni jer se on pokvario.
 5. kikica40

  Problem sa toyotom Camry 2,0i

  Eh ludi opet ja i moji problemi.Sta sam uradio. Imao sam kod mog zeta auto limara drugu pumpu. Ja je zamenim sa ovom mojom sto je na autu kad jutros nece opet da upali. Upalim ja nekako posle dosta verglanja naostrim se i kazem zetu da mi oslobodi garazu.Vidim ja pumpa mi zuji(zujalo mi vala u glavi),pa krenem dalje,sa ispitivanjem.Skinem ubrizgivac hladnog starta,pokusam da zaverglam ka ono ona ne rasprsuje gorivo.Vidim ja da je ona u sprezi sa nekim temperaturnim prekidacem.Izvadim ja taj ddzek od tog temperaturnog prekidaca prespojim ga i i probam da vidim da li ce dizna da rasprsuje gorivo,ali nista od toga.Nadjem ja crnu zilu to je masa koja ide odmodula pa se grana jedna ide na temperaturni prekidac druga naubrizgivac hladnog starta a treca ulazi u neki dzek paide nekud. Nju nisam hteo dalje da pratim.Druga zila je zelena i ona povezuje ubrizgivac i temperaturni prekidac.Ukapiram ja da bi trebalo kada je hladno da prekidac treba da propusti napon prema ubrizgivacu i da samim tim ubrizgivac radi dok se malo ne zagreje da pusti prekidac.Medjutim ta zelena je samo most izmedju ubrizgivaca i prekidaca nema zile koja dovodi napon do prekidaca, pa sam uradio sledece.Otkacio sam dzek sa ubrizgivaca, nasao drugi dzek. Uzeo sam napon sa akumulatora odvuko ispod volana do tastera koji sam ugradio, vezao na red otpornik od 5,5 oma i spojio na jedan kraj kontakta tastera . Sa drugog kraja kontakta vukao zilu do ubrizgivaca i vezao za jedan kraj, drugi kraj ubrizgivaca sam vezao za masu, tako da je on sad odvojen.Probao sam kada ga palim da ujedno drzim i taster,to jest ukljucen ubrizgivac i palio je iz prve.Ujutru probam opet pa va javljam.Vlado molim te reci mi ako sam negde pogresio,ili napravio neku glupost da to ispravim.Hvala puno.
 6. kikica40

  Problem sa toyotom Camry 2,0i

  Hvala Vlado zato i pitam sto sam laik za te stvari.Stvarno nisam znao dali je neki majstor pre kupovine Tojote nesto dirao oko instalacije, i nisam znao princip rada pumpe kod Tojote.Pa ja sam se odmah izvinio za neka laicka pitanja.U svakom slucaju mnogo ste mi pomogli,crkla je pumpa.Jos jednom hvala puno.Inace kod opel Vektre 1990 1,7 pumpa se ukljucuje po datom kontaktu, pa je posle verglanje, ali je pumpa je potapajuca.Vlada car.
 7. kikica40

  Problem sa toyotom Camry 2,0i

  Hvala puno zdushan
 8. kikica40

  Problem sa toyotom Camry 2,0i

  Evo sada vracajuci se sa posla probaj ja da upalim ovu moju ljutu guju kad gle upali iz prve. Vise neznam sta to moze da zeza.Jos mi niste odgovorili kada pumpa treba da radi kada se da kontakt ili kada zaverglam.
 9. kikica40

  Problem sa toyotom Camry 2,0i

  Sada sam probao da upalim da je oteram kod prijatelja ,ali sada samo vergla,nema ni pomena da bar malo prebaci. Pre mi se palila ona zelena nainstrument tabli (ENGINE) kada prebaci i hoce da upali bar za trenutak ali sada ni to nece. Da se svecice od tolikog verglanja nisu zaprljale.
 10. kikica40

  Problem sa toyotom Camry 2,0i

  Toyota je 84 godiste camry 2,0i. Imala je automatski menjac pa je prebacena na manuelni sa 5 brzina prosle godine.
 11. kikica40

  Problem sa toyotom Camry 2,0i

  Nije potapajuca, prosle godine mi je crkla bas pred tehnicki pregled u ovo vreme.Nalazi se van i ima na njoj (Izvinite ako gresim neki regulator, ili je to nepovratni ventil).Zato i znam da pumpa dobije napon tek kada pocnem da verglam.Da li ta sto nije potapajuca treba tako da radi.Juce sam bio kod jednog prijatelja da mi izmeri pritisak pumpe, ali je bio zauzet. Gde da prikljucim manometar. Da li to da uradim pre filtera za gorivo. Pitam zato sto su to \cevi a ne creva i imaju kolendere.
 12. kikica40

  Problem sa toyotom Camry 2,0i

  Ops... Kada treba da pocne pumpa da radi Kada se da kontakt ili kada pocnem da verglam izvini Vlado ali nisi rekao kada treba da pocne.Hvala unapred.
 13. kikica40

  Problem sa toyotom Camry 2,0i

  Hvala Vlado.Da li mozda znate koliki pritisak treba da ostvari pumpa za gorivo, i sta jos moze da bude uzrok sto nemogu da upalim auto kada je hladan. Znam da razloga mogu biti vise ali mozda je neko imao isti problem.
 14. kikica40

  Problem sa toyotom Camry 2,0i

  Ili vec kako se zove ja se slabo razumem u to
×