Jump to content

nikollapopovic

TcS Korisnik
  • Broj Poruka

    91
  • Pridružio se

  • Zadnja poseta

Reputacija Zajednice

22 Neutralan

O članu nikollapopovic

  • Rangiran
    Novi član

Profile Information

  • Grad:
    Trstenik
  1. nikollapopovic

    Nikola i Toyota Yaris

    Meni su rekli da se menjaju lezajevi bez da se mora i glavcina. Izbije se lager itt. Firma jeste renomirana i sve bi bilo ok da se nisu prebacili, Zvao sam danas da proverim i narucim lezajeve(oba, kao sto rekoh za 45e). Zena mi uze podatke, potvrdila cenu i sve vec dogovorili. Kad ono posle pola sata zove i izvinjava se, pogresan info, jedan lezaj je sa nekim propratnim detaljima 45e. Znaci razocarah se, suvise je bilo lepo da bi bilo istinito(cena). Zena kulturica, ponudila mi popust ako bi ipak uzeo oba lezaja. Cini mi se da smo bili na nekih 35e po komadu, mozda cik i manje(4000din). Registracija je isto za 5-6 dana pa mi se matematika nije uklapala(ostavih na cekanju lezaje). Ali cini mi se da je cena ok? Sa prvih 45e(5500din) sto je skuple od nekih, dodjosmo na 32-33e(4000din) Savet? Uzeti ili moze da saceka? Mozda zameniti samo onaj koji bruji? Neki drugi proizvodjac?
  2. nikollapopovic

    Nikola i Toyota Yaris

    Po resavanju tog problema javilo mi se i ujanje. Lager, cenikm na levom tocku. Zvao toyota servis Mijaljevic(cini mi se ovlascen ili bar neki ozbiljniji. Pitao za lezajeve i dobio extra ponudu koju nisam ocekivao. 45e skf oba lezaja i 20e neki moov(ili kako vec) Skf nisam nasao po komadu ispod 4400din a ovamo oba za 5500. Pretpostavljam da nema dileme o kupovini izmedju skf i ovog na m proizvodjaca??? E sada samo da bidem nacisto. Lezaji su negde sa glavcinom a negde ne, Cenim da je kod mene zamenjiv samo lezaj, da ne mora i komplet da se menja?
  3. nikollapopovic

    Nikola i Toyota Yaris

    Cisto da sde javim da prenesem iskustvo(ili kako da nazovem vec). Rekoh i pozalih se na potrosnju mog Yareta. Pomenut skripanje na levom tocku(kao kada struze onako okrug(skvi-skvi). Potrosnja mi bila cenim oko 8l. Skinuli smo tocak Vidno je bilo da cilindar nije vracao. To je sredjeno ali i dalje glavilo. Krenuli da skinemo paknove a one jedva mrdaju. Uzgred i cilindar i paknovi su novi. Paknovi su bili toliko knap da nisu mogli lepo da se krecu ili sta vec(reseno je obradom ivica paknova). To sam uradio na levom tocku koji je stvarao buku. Skripanja nije bilo 7-8 dana kada ono bas kada krenuh na duzi put pocne da mi "kilavi" auto i da vuce udesno. Ucinilo mi se dan dva ranije da skripnu i desni tocak. Jbt pa kako mi nije palo na pamet da sredim i njega odma!!! Levi smo radili kod druga(ne laika) i on je sada perfect. Stanem je u AMSS i pozalim se(clan sam sa karticom). Oni kao bla bla malo ih mrzelo, pa se zavukli i konstatovali da je cilindar blokirao. Skinu to rasture, srede bla bla i krenu da sastavljaju. Aaaa ne drugari pozalimm se ja, sredite mi i paknove. I stvarno, isti scenario ko na levom tocku. Sada ide odlicno, ne skripka i trosi taman koliko treba.
  4. nikollapopovic

    Nikola i Toyota Yaris

    Da li obd moze da prikaze jos neke podatke ili su vec fabricki definisani bordom i jedinicom za slanje(kompjuterom).
  5. nikollapopovic

    Nikola i Toyota Yaris

    Pex, drago mi je da uvek sipas benzin do kraja. To se kod mene desava samo pred put. Ovako sipam za 1500-2000din nekada i vise. A metoda nam je ista, naravno da se proverava najpreciznije punjenjem do kraja a ne po bordu. Mada je meni na renou gadjao u metar i potrosnju i kilometrazu(predjenu i preostalu) Rezervoar Yareta je za mene mali(bar sa ovom potrosnjom i kilometrazom koju moze da predje), ne vozim lokalnu voznju skoro nikada a na dugacko ne volim da mu mislim(al vidim za sada moram).. Nikada ne cekam da mi se upali rezerva a bord yareta nije uopste merodavan(masi pa rastura).Ustvari nema sta da omasi, on mi pokaze samo trenutnu a ne koliko sam presao i koliko mi km ostalo. Mozda su na malo novijim yarisima precizniji i detaljniji ali moj je krs. Rekao si da ti je nepotreban, vidi sada situaciju. Od 8 crtica predjem 500 sa rezervom i vise ali neznam koliko(nikada ne reskiram). Prvih 4 crta iliti do pola predjem 350km a sa ostale 3-4 150+km. Na nagibu se i crte menjaju(plovak) I kako onda da sam nacisto ako neznam koliko i sta je ostalo(volim da znam unapred a ne da me iznenadi). Nemoj samo da mi kazes da dospem benzin, to znam i ja. Reno mi je pokazivao tacno u km, i prelazio je 900km(zato kazem da je rezervoar mali). P.S. Kada krenem za Grcku morao bi yare da tankiram 4 puta. 1500km tamo vamo. Ali da se vratim na temu. Zato mi je frka oko potrosnje i da bude normalna jer ova moja bas sije! Videcu posle ovoga sa cilindrima i skripkanjem kako ce da se ponasa, kao sto rekosmo faktora ima puno a trenje i skripanje je cini mi se bas veliki. Eto rekosmo dalje da se proveravaju i dizne(to ocu ako nastavi da trosi) i taj filter vazduha, to cu vec sutra ali treba da je ok ja to redovno menjam.
  6. nikollapopovic

    Nikola i Toyota Yaris

    Mico, dva puta sam sipao pun i oba puta gledao kilometrazu kad upali rezervu. Evo bas sada sam kod zeninih i provozao sam 495km, autoput uglavnom(ajde neka je i 130 al nije konstantno). Bord ne prijavljuje tako. Moj bord se resetuje pri gasenju automobila, kakva glupost!!! Samo je tokom voznje prikazana trenutna i prosecna. Naveo sam vec koja je koja. Matematika je izvedena kolicinom goriva i predjenim putem. Nemoze mnogo da se zajebe. E sada vidim Pex77 navodi da se rezerva pali na 36tom litru, sto znaci da ima jos 9 jer je rezervoar 45. Jel to tako? Pex, sipao sam zadnji put 100 oktanski bas zbog toga. Auto extra ide, vuce kao sto treba, kao zmaj. Koji su simptomi za ciscenje dizni?jer vuce, prima gas i sve to bez problema. Filter cu eto sutra pogledati ali treba da je ok. Sto se tice plocica i tog cilindra sigurno je bilo kontakta jer se jasno culo skripanje(jos kada se zagreje!). Sredio sam levi koji je skripao i sada je on ok. Ali cini mi se da desni mozda malo ali sasvim maalo nekad svirne. Jbg nije se cuo od levog ranije a ja se nisam setio odma i njega da prekontrolisem. Ali da je to uticalo na potrosnju to sigurno jeste.
  7. nikollapopovic

    Nikola i Toyota Yaris

    Pa jest ispustio sam deo opisa. rezervoar znaci 45l a 500km je 500km Sipao sam pun rezervoar i presao do paljenja rezerve i sa upaljenom rezervom 5ookm. U najmanju ruku 40l mozda litar vise a za to sasm presao 500km 240km autoput 120km/h, bord po stajanju te relacije izbacio 6l ravno 100km magistrala 80-90km/h, bord kaze 5-5,5l 150 lokal, nije cak ni gradska, nije ovo bg. Mozda gradske 30-40 od tih 160km. tu je vec glupo gledati bord, to vi sa iskustvom iskalkulisite. To mu dodje 8,5l na 100km Nisam do sada nikada cuo da se neko time pohvalio, Svima trosi 3-4l a meni .... salim se za 3-4, ali 5-6 je podatak koji sam vidjao ovde na forumu. Uzgred ovo je drugi put da punim rexervoar i prvi put je bilo isto.
  8. nikollapopovic

    Nikola i Toyota Yaris

    Imam jos jednu muku. Potrosnja na yaretu mi je cini mi se prevelika. 500 km rezervoar! Meni to lici na problem E sada, imao sam problem sa skripkanjem na levom tocku. Cilindar nije vracao lepo, pakne su "orginal" pa bile knap. To je sredjeno, sada ne skripi i vraca sve ok. Sutra cu to isto da odradim i na desnom tocku, nisam se setio da to odma uradim, jbg. Jer to dovoljan razlog da guta gorivo ili treba da proveravam jos ponesto? Pitam jer za sistem eliminacije nemam novaca(da punim rezervoar sa svaku stavku posebno) Moze li se proveriti smesa ili sta vec? I na koje stvari da obratim paznju. Tnx
  9. nikollapopovic

    Nikola i Toyota Yaris

    Eeeee! Vidis, to nisam znao da je uopste potrebno. Prosvetli me? Ili je mozda kasno?
  10. nikollapopovic

    Nikola i Toyota Yaris

    A onda sam se zanimao i malo raduckao, nista posebno.
  11. nikollapopovic

    Nikola i Toyota Yaris

    Evo nekih novijih slika
  12. nikollapopovic

    Nikola i Toyota Yaris

    Evo i mog. 2000god 1.3 63kw isto bez klime. Samo ono osnovno. Samo sto je opran, znaci vode jos ima pa se vidi bezveze. Kupljen nov u Srbiji, sa sajma cini mi se. Prvi vlasnik taj lik 10god. Posle jos 2. Nznm sta jos da recem,
  13. nikollapopovic

    Nikola i Toyota Yaris

    Da me shvati neko pogresno, yaris je meni bas lep. Kao i ostali modeli. Samo sam eto na osnovu slika u vezi versa izneo misljenje. Eto a nisam ga ni video uzivo(slika zna da prevari). Nezahvalno sam ga uporedio sa corollom verso, koja mi je bas ok. Izforsirao sam ovu temu zato sto sam eto kao sto rekoh bio u dilemi da li je yare ili jazz auto koji bi mi odgovarao. Razlog zbog kojeg sam zurio je zato sto mi jedan lik koga sam zvao za info u vezi jazza(a kome sam nabacio da mi je auto ok ali mi treba veci) rekao da moze i zamena. Kao ajde 400, pa 300, mozda bi i dalje terao ali za sada je tel teko ostalo. Nznm za kolika bi realna cena tih auta(mog i njegovog) bila ako odlucim da zamenim ili prodam(tj koliko realno, jer svi mi vlasnici auta imamo emotivnu cenu). Njegov kao sto rekoh nije dobro opisan, ono sto se vidi na slikama(maglenke, krovni nosac ...) i jos da nema klimu. Evo linka pa bacite pogled. https://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/9094286/honda-jazz-14
  14. nikollapopovic

    Nikola i Toyota Yaris

    Matori, svaka ti na mestu. Sacekacu malo. Ko sto rekosmo Yare ne gubi bas na ceni. Neka se sakupi razlika pa zdravlje. Stisnucemo sa za sada. E a za dizela je to tako. Ja sam istog misljenja. Troskovi nedaj boze a razlika minimalna u potrosnji. A i nevolim ga bre. Yaris verso ne mogu bre nesto. Ruzan mi na slici, uzivo ga nisam video. Iznecu svoje misljenje i tada(za sada mi malo bljak). E da, da su-smo zivi i zdravi!
  15. nikollapopovic

    Nikola i Toyota Yaris

    Lupio sm Laki. Ne fool. Elektro podizaci na sva 4ri(mada vidim da to nema kod vecine japanace) ali to mi vezano za CL, chaild lock koji radi, putni racunar(volim ga jbg) i klima mozda(vidis da po voznji putujem samo autoput(malo ta magistrala, za koju mi klima i ne treba),sediste podesivo po visini (volan jeste vec). Ono koza, foliranje itt. to netreba. Znam da malo smaram i da sve ima svoju cenu ali ima i auta japanskih kao onaj "smesni" daihatsu koji su bas nacvrcani sa el. Ne zameri ako sam lupio nesto.
×