Jump to content

valerianll

TcS Korisnik
  • Broj Poruka

    13
  • Pridružio se

  • Zadnja poseta

  • Dani Pobede

    1
  • Vreme Online

    4h 56m 32s

Everything posted by valerianll

  1. valerianll

    osvetlenje na instruent tabli

    ispod desnog sata,na dugmence gde birate broj predjenih KM ukupnu KM imate i onu opciju sa tackicama... to je jacina osvetljenja table, kad na toj opciji pritisnete i zadrzite menja se nivo osvetljenosti,takozvana iluminacija. probajte.
  2. valerianll

    Ovlašteni ili neovlašteni?

    Ostavi neki dinar i neovlastenim majstorima i oni treba da prehrane porodicu.Ove derikoze ovlastene su se nafatirali debelo
  3. valerianll

    Problem sa grejanjem

    jel se bar malo oseti prelaz sa hladnog na toplo izduvavanje,kad preko komande zadajes temperaturu?
  4. valerianll

    Toyota Corolla Verso 2002. godište preporuke

    Pozdrav i sa srecom da te sluzi, ja imam isti model i prezadovoljan sam. Mala potrosnja,nema kvarova, veliki servis na 100.000 oko 350e mali servis na 10.000 oko 100e Nema tu nista posebno da se precesljava, ako je odrzavan auto to je sve super. Nemoj da ides u ovlastene servise jer deru kozu sa ledja, samo po preporuci kod nekog postenog majstora. Nemoj da se zaletis pa da placas clanarinu za ovaj tojota klub, pa kao imas neki popust, to ti je samo fora.bacene pare. Ulje kvalitetno, 6 litara motul 8100 ,filteri,kaisevi bilo koje da stavis sve ti je isto,jedino mozda filter goriva da vidis neki bolji. jer original ti je 50e Sto se tice akumulatora, gledaj dimenzije visinu posebno da moze lepo da nalegne u prostor i da se zakljuca onom precagom metalnom.Snaga 72ah sasvim ok. Prekontorlisi dizne i vodenu pumpu,koja ne mora da se menja na velikom servisu ,nek je pogleda majstor ako ima tragova vode onda menjaj,ako nema, ne diraj ona je oko 150e
  5. valerianll

    Korola verso 2003 smrad u kabini

    Problem smrada u kabini,koji dolazi iz resetki ventilacije ali iz krajnje desne velikim intenzitetom a iz ostalih dosta slabije smrdi, se javlja kad na digitalnoj komandi grejanja tj klime, prebacim sa COLD na neki visu temperaturu, naprimer 22stepena ili jace nebitno. Takodje jacina duvanja iz krajnje desne resetke je za 50posto slabija od ostale tri. Isao sam nekim sistemom eliminacije kako bih video u kojoj fazi se javlja smrad i odradio sledece. - ugasen motor hladan,na kontaktu pustim ventilaciju na hladno ne smrdi - ugasen motor hladan na kontaktu ukljucim GREJANJE pustim da duva , ne smrdi,naravno nije topao vazduh. - UPALJEN MOTOR hladan , grejanje ugaseno,smanjeno na COLD ,... duva ne smrdi. -UPALJEN AUTO HLADAN, CIM UKLJUCIM GREJANJE TJ PREBACIM SA COLD na visu temperaturu, krece smrad neke paljevine.. ne znam kakav je to miris deluje mi kao kad elektronika smercuje... u jednom momentu se pojavio dim ili neko isparenje iz ventilacije . I kad postigne temperaturu,dakle kad vozim 50 km i vise, dok god je na COLD nema smrada iz ventilacije,bilo da duva ili ne duva hladno,... cim podignem na grejanje krene da ide topao vazduh i posle minut dva pocne da smrdi jako... probao sam jednom da teram tako da vidim dokle ce ,i posle nekog vremena je prestalo da smrdi,i grejanje je normalno radilo. Dali je bilo ovakvih slucajeva i sta je u pitanju ako moze pomoc.
  6. valerianll

    makitamnavac

    Plivajuci nema ni 1.4d 66kw :-) ,ako ti ne treba veliki auto,a po gradu si stalno, Auris polovan korektan za 3500 mozes naci, mada kad bolje razmislim da uzmes novog yarisa ,ucesce jedno 2000e u mesecno po 100e na 5 godina... novo je novo
  7. Ne znam dali ce problem biti resen ovim,ali svojevremeno je jedan moj prijatelj imao problem sa podmazivanjem cilindra koji gura celjust na diskove. Naime,kod nas u servisima koriste neku da kazem obicnu mast da bi podmazali,ni ne znaju kakva mast se koristi,a za to je potrebna specijalna mast koja se narucuje iz Amerike,Bele boje u maloj tubici kao superlepak a skupa ko djavo. On porucio preko drugara,odneo u servis i resili problem. Moguce da je to i kod tebe.
  8. valerianll

    2004.g 1.8 vvt-i problem sa grejanjem kabine

    Problem sa grejanjem ili hladjenjem u kabini takodje moze da se desi kada zaglavi motoric koji otvara klapnu kada se na komandama bira nivo temperatura toplo hladno. Motoric se nalazi u nivou rucice menjaca sa zadnje strane i moze se cuknuti odozdo nekim sraficgerom da odglavi. A desava se i da crkne taj motoric.
  9. valerianll

    Plasticni drzaci daske gepeka corolla verso 2003

    Pa to samo negde polovno na auto otpadu,vidi na oglasima ja sam tamo trazio neke delove. ima neki momak iz NS dosta stvari.
  10. valerianll

    Corolla Verso 1.6

    Imam i ja takav samo dizel 2.0 ,komforan utegnut,povozan,samo malo tezi na volanu sto se tice serva, ne znam dali je to kod Toyote standardno.
  11. valerianll

    Corolla Verso 2003 god centralna brava problem

    Skidao sam kleme medjutim isto. Simtomaticno je da su samo prednja vrata problem, drugar mi kaze da na toyotama dosta cesto crkavaju motorici od centralne.... pa zar je moguce da u istom momentu crknu oba prednja. Primetih da se na kljuc vise ni suvozacka vrata ne zakljucavaju, jednostavno kao da yapinje nesto vidim ono crveno se mrda milimetad tamo vamo... kao da hoce neku komendu da prihvati. Sad vise ni iznutra nemogu da iih zakljucam na dugme centralne. ...
  12. Evo prva poruka od mene na ovom forumu :-) Juce posle ugradnje LED sijalica u kabini i na tablicama primetih da mi se daljinski ne zakljucavaju i ne otkljucavaju vozaceva i suvozaceva vrata,ostala vrata se zakljucavaju i otkljucavaju na daljinski.... Kljucem u bravu normalno zakljucavam i otkljucavam sva vrata. ali kad ih zakljucam kljucem,na daljinski se otkljucaju samo zadnja i gepek. Na centralno dugme u kabini se sva vrata zakljucavaju i otkljucavaju... Intikator otvorenih/zatvorenih vrata reaguje. Proverio osigurace u kabini svi OK. Onda sam skinuo Led sijalice i vratio fabricke ali se desava isto problem sa zakljucavanjem. Samo da napomenem da nisam 100% siguran da je problem nastao neposredno posle ugradnje LED... moguce da je javio koji dan ranije... jednostavno sam primetio tek sada kad sam ugradio sijalice. Da li neko ima ideju sta bi moglo biti.?
  13. valerianll

    Corolla Verso 2003 d4d

    Pozdrav iz Vinchestera od pre mesec dana sam vlasnik jedne Korole Verso pa cu vam malo dosadjivati ovde
×