Jump to content

bane1321

TcS Korisnik
 • Broj Poruka

  268
 • Pridružio se

 • Zadnja poseta

 • Dani Pobede

  44
 • Vreme Online

  33d 4h 9m 2s

Everything posted by bane1321

 1. bane1321

  Упознавање са тојотом

  Kaplčur je i logično lošiji, jer je (pod) klasa ispod, SUV B segmenta, a Korola je punokrvni C, za usporedbu sa Meganom, Oktavijom... Kaplčur je ipak sa Jaris Krosom!
 2. bane1321

  Упознавање са тојотом

  Care, kod atmosferaca, poželjno je spustiti u brzinu niže pre preticanja, jer ipak ima samo 153 Nm na 4800 obrtaja, dok tvoja Škoda, recimo, ima 240 na (već) 1800 obrtaja. Ono što je najbolje je menjač koji je odličan, pa je i šaltanje zabavno!
 3. bane1321

  Упознавање са тојотом

  Pozdrav, ovo su preporučene cene održavanja: Na njih dodaj još neki aditiv, sredstvo za pranje stakala i slično i bude to pedesetak plus evropskih više... Ali treba nadoknaditi Rileks garanciju od 10 godina... Generalno Tojotini benzinci nemaju nekih mana (Tojota igra na sigurno, videćeš kad je kupiš), problemi koji su se dešavali su bili vezani za periferne stvari. Nisam vozio 1.5, ali sam vozio 1.6 u prethodnom Aurisu (sada je to ponovo Korola HB) i prvo što ćeš morati je da se navikneš na atmosferski motor (meni je bilo teže jer sam išao sa Fijatovog 1.9 mjet od 120 KS), mada čuo sam da su ljudi zadovoljni sa 1.5 iako ima (samo) tri cilindra. Mislim da je ta Korola za tu cenu trenutno Best baj na našem tržištu!
 4. bane1321

  Plava ptica Corollica

  Daj neki tekst uz sliku! Da ne bude ono, kako p...a držati u neizvesnosti!
 5. bane1321

  Gospođa Korola

  Četiri ipo godine nakon Aurisa, neočekivano, ponovio sam se Corollom 1.2T u Luna oprem, pa rekoh i ovde da se pohvalim!
 6. bane1321

  Gospođa Korola

 7. bane1321

  Voda u vratima

  Verovatno fabrička greška. Ali skidanje čepova je pokriveno garancijom, naravno ako ga odradi ovlašćeni servis! @NBG corolla Prinsktinovao sam!
 8. bane1321

  Voda u vratima

 9. bane1321

  Voda u vratima

  @NBG corolla Koja Korola je u pitanju?
 10. bane1321

  Gospođa Korola

  Ne staj mi na muku!
 11. bane1321

  Gospođa Korola

  Odgovorio me je lik koji mi je postavljao folije na stakla... Reče da će mi vizuelno suziti auto...
 12. bane1321

  Gospođa Korola

  Zamenjen fabrički srebrni natpis, sa aftermarket "AliExpress" crnim!
 13. bane1321

  Gospođa Korola

  Zbog promene radnog mesta Gospođa je počela više da prelazi, uglavnom magistrale, pa je prosečna potrošnja pala na 6.6l/100km! Vidi se da joj prija...
 14. bane1321

  Toyota Corolla Sol 2021

  Ja sam u ex-Reno dizlo sa start-stop sistemom ugradio Exide EFB. Trajao je i traje već tri ipo godine bez problema, a kao što rekoh auto ima ss sistem, kog sam najčešće zaboravljao da isključujemo i pri tom auto je stajao napolju. Tako da od mene jedno "pozitivno brojanje" za Exide!
 15. bane1321

  C-HR 1.8 C-ULT на чекању

  Ja sam izmešati OBD kada sam kupio Renoa, zajedno sa Šapom me je izašlo otprilike toliko (februar 2019. preko veze). Misliš na ovu mrežu:
 16. bane1321

  C-HR 1.8 C-ULT на чекању

  Pozdrav za kolegu preletača iz Fijatovog tabora! Čestitke na kupovini! Meni CHR nije legao, ali svakako je jedan od zanimljivijih auta. Što se izmeštanja OBD tiče, mislim da za tim nisi imao potrebe, ali ako nije puno izašlo, neće škoditi. Premaz Tojota Protekt nije loš, posebno ako parkiran, kao ja, ispod platana, a cena u servisu je niža od one kod privatnih ditejlera! To za pogrešnu mlatimudiju bi im na nos natrljao, ako piše u ponudi koju si dobio prilikom naručivanja! Sramota! Uputstva možeš preuzeti sa sajta, za "prvu pomoć"!
 17. bane1321

  Gospođa Korola

  Ja sam treći servis, platio oko 200e, a zamenjeno je "samo" ulje sa filterom, sipan aditiv i šatro tečnost za stakla, znači ni ceo narodski "mali servis", njemu ne znam šta su radili, ali sigurno nisu manje od ovoga i ispalo ga je malo preko 10.000 dinara, hajde nek je i sto evra!
 18. bane1321

  Gospođa Korola

  Juče pričam sa šurakom koji je par meseci pre mene kupio novog Megana, 1.3 od 140ks. Prvi servis ga je izašao ispod 100 evra. Kapiram ja da kvalitet i garancija (i obična i Rileks) treba da se plate, ali baš duplo...
 19. bane1321

  Corolla SE 1.5 Luna

  Ne naravno. U Pirotu stavio neki polovan pneumatik da izdrži do Beograda. Naručio i zamenio pneumatik kod svog vulkanizera. Imam kasko, uz njega sam i dobio karticu, ali ga naravno nisam aktivirao za štetu koja je bila ispod 100€! Svako oštećenje koje ne narušava garanciju je bolje i jeftinije popraviti u servisu koji je specijalizovan za tu vrstu popravki.
 20. bane1321

  Corolla SE 1.5 Luna

  U povratku sa skijanja, naleteo sam na stenu koja se odronila (vozio u koloni i nisam na vreme odreagovao), nisam zvao Tojotu, već AMSS (nemam rezervni točak, već onaj kit) iz razloga što smo morali to veče da se vratimo u Beograd. Auto je podignut na šlep bezbedno, bez ikakvih dodatnih oštećenja, uprkos činjenici da nismo skapirali kako da skinemo deo prednje maske da bismo postavili kuku za vuču. Kod Korole HB nema profilisanog udubljenja za rezervni točak, pa stavljanje čak i ćopavca prouzrokuje situaciju da se izgubi ceo "donji sprat" ionako malog prtljažnika, pri čemu točak ne može da se pričvrsti, bez kupovine dodatnih obloga za oko točka. Verovatno zbog toga što sve više vozila dolaze bez istog je Tojota uvela i ovo. Sad deo odnosa Tojote u Srbiji prema kupcima sam na žalost video u toku kupovine. Naplate oni to debelo, toliko da razmišljam da vrlo brzo izađem iz te garancije (cene servisa su stvarno bezobrazne)! Svakako stoji ono što sam pre napisao da će vam teško zameniti Konti sa Kontijem, već će verovatno to biti Tigar!
 21. bane1321

  Corolla SE 1.5 Luna

  U Tojota garanciji na pneumatike https://www.toyota.rs/owners/warranty/warranty
 22. bane1321

  Corolla SE 1.5 Luna

 23. bane1321

  Corolla SE 1.5 Luna

  Jbg, moraš da čitaš sve... Posebno sitna slova. Softver imaju, jer ti se i u aplikaciji beleži tačan trenutak upozorenja. Skoro sam zatamnjivao stakla, poruke su mi stizale za svaki otvoren prozor. Za gomilu lampica u uputstvu za upotrebu, piše da se zaustavi auto i zove servis, a garancija se poziva na uputstvo!
 24. bane1321

  Corolla SE 1.5 Luna

  Ok, pogrešno sam se izrazio. Tojotina garancija pokriva i probušen pneumatik. Sad je pitanje da li bi uvažili, jel je kolega već imao "intervenciju" treće strane, vulkanizera, koji, očito nije uradio dobro posao. A evo šta piše u uslovima: "oštećenje pneumatika morate prijaviti pozivom upućenom isključivo Toyota Eurocare pomoći na putu. Pozivanje Eurocare pomoći na putu obavezno je za sprovođenje ove garancije. Ukoliko pokušate sami da zamenite ili popravite oštećenu gumu, dodatna Toyota garancija na pneumatike je nevažeća." Drugo Tojota kaže: "Međutim, ukoliko tehničar proceni da popravka pneumatika nije moguća i da se on ne može dalje koristiti na bezbedan način, oštećeni pneumatik će biti zamenjen novim pneumatikom ekvivalentnih karakteristika" Znači nigde se ne obavezuje da će zameniti pneumatik drugim istog proizvođača i modela, već ekvivalentnih karakteristika (što može i da znači da će pocepani premijum Kontinental, zameniti budžet Tigrom smatrajući po karakteristikama da je jedino bitno da li je pneumatik letnji/zimski/Ol sizon!). Dalje pneumatici su na vozilu dve sezone (ako ne grešim) i da zameni jedan, opet će morati da kupi drugi na istoj osovini (jer je već došlo do trošenja gazećeg sloja). Znači sad pravac "kršten" vulkanizer, a iz nekog mog iskustva 80% oštećenja može da se sanira i bezbedno vozi.
 25. bane1321

  Corolla zvučnici

  Vozio sam Auris te generacije i stvarno je muzika bila katastrofalna! Ovlašćeni servisi se ne bave popravkom zvučnika (eventualno ti mogu zameniti i to naplatili ko Petru kajganu), te ti ostaju dve stvari, ili da odeš u neki servis koji je specijalizovan za ozvučenje ili varijanta uradi sam i popravka ili zamena zvučnika. Imaš temu ovde http://www.toyotaclub.rs/forums/topic/9612-corolla-2020-sol/ gde je prikazano kako su zamenjeni zvučnici na modelu naredne generacije!
×