Jump to content

schumi_srb

TcS Korisnik
  • Broj Poruka

    61
  • Pridružio se

  • Zadnja poseta

  • Dani Pobede

    2
  • Vreme Online

    4h 51m 3s

schumi_srb poslednji put pobedio na dan Mart 12 2019

schumi_srb je imao najviše lajkovan sadržaj!

Reputacija Zajednice

4 Neutralan

O članu schumi_srb

  • Rangiran
    Novi član

Profile Information

  • Grad:
    Beograd
  • Država

Skorašnji Posetioci Foruma

449 videli profil
  1. schumi_srb

    Nemanja i Yaris

    Nisam slikao ali mogu da opisem, doduse imacu prilike da slika korak po korak s obzirom da me opet zeza isti zmigavac xD Bukvalno ima samo dva srafa i 3 one zabice da se skinu, da bi mogla ruka da se zavuce ispod krila da dohvati sijalicu. Potom se ona zakrene u levo (odvrtanje logicno), ima i usice za koje se uhvati. Mene izgleda zeza kontakt i valjalo bi ocistiti ali ne znam kako bih to odradio. Sad cu za koji dan da se opet bacim na to pa se nadam da necu zaboraviti da slikam. Bitni su samo srafovi koji se odvrcu i zabice koje treba da se skinu.
  2. schumi_srb

    Nemanja i Yaris

    Uspeo sam konacno da dodjem do zmigavca :D Prvo sam skinuo akumulator ali situacija je identicna, ne moze nikako da se pridje dovoljno sijalici. Jedino resenje je skidanje fara a samim tim i branika ili skidanje podkrila. Ovo drugo mi je zvucalo prostije pa sam se uputio u tom pravcu, i ispostavilo se kao ne toliko komplikovano resenje. Sad bih ga skinuo i zamenio sijalicu za 2 minuta bukvalno, ali prvi put je uvek najtezi
  3. schumi_srb

    Nemanja i Yaris

    To je tacno, ali za pozicije, a zmigavac je jos pored i ima lim koji odvaja skoro potpuno taj deo, i ne mogu nikako da mu pridjem. Jedino far da skinem ili podkrilo.
  4. schumi_srb

    Nemanja i Yaris

    Pre neki dan mi je crkla sijalica levog žmigavca u faru. I rekoh, ma zamenim to za sekund. Kad ono, zavučen poprilično. Sad mi treba vaše iskustvo, kako najlakše da mu priđem? Povremeno mi ne radi indikacija na tabli da su svetla upaljena.
  5. schumi_srb

    Nemanja i Yaris

    Posle nekoliko meseci voznje Yareta, mogu da kazem malo vise o autu. Pre svega, anlaser sam sredio, sad pali kao mina :D. Od zamerki mogu da istaknem jedino kocnice, nisam bas odusevljen njima, ali rade posao, uostalom ne zalecem se po gradu nikada. To sto je bucan pri vecim brzinama/obrtajima to mi je ok, kao i mali gepek, sasvim dovoljan za gradske potrebe. Pozicija sedenja je neobicna, dosta visoko, ali se covek brzo navikne. Potrosnja je 6,5l zimi,po strogom centru Beograda (zivim na Dorcolu), ja vise od benzinca ne mogu da trazim. Sve u svemu, ja sam prezadovoljan!
  6. schumi_srb

    Yaris 1.3 VVTi R&B

    Pa ovo nije čak ni baba vozila na pijacu nedeljom :D :D Svaka čast na primerku! Neka te služi još duugo
  7. schumi_srb

    Nemanja i Yaris

    Krenucu prvo od akumulatora, da ga izmerim. Sumnjao sam i na bravu, ali bar po onome sto kazu po netu (pogasi se sve na tabli kad okrenem kljuc) trebalo bi da je ok. I na kraju, najverovatnije da je anlaser. 100 puta upali, i onda jednom zabode
  8. schumi_srb

    Nemanja i Yaris

    Nemam ideju. Povremeno se javlja problem. Da li moze da se skine dok je auto na tockovima? Bez dizanja
  9. schumi_srb

    Nemanja i Yaris

    Da li je neko imao problem sa anlaserom? Danas mi se drugi put desilo da nece da startuje. Struje ima, ali nece da zavrti/zavergla, nista. Prvi put sam ga upalio na gurku, jer mi je bilo frka. Sad hocu da resim taj problem. Imate li nekog elektricara za preporuku?
  10. schumi_srb

    Vladimir i Yaris TS 1.8

    Ma da, to je to. Doduse nije prijatno kad ih vidis sve na gomili popaljene xD
  11. schumi_srb

    Vladimir i Yaris TS 1.8

    Ja sam imao slican problem na BMW-u pre koju zimu. Bio sam na skijanju, i kad sam ga ujutru upalio zasijalo je sve, ali bukvalno. Na tabli je samo obrtaljka radila kako treba, sve ostalo sija. Nisam ni znao da ima toliko lampica :D U kolima je sve bilo od kondenza, od prethodnog dana kad smo se vracali sa staze. Popodne je taj problem nestao, kad se auto provetrio i osusio iznutra. Nikada se vise to nije pojavljivalo.
  12. schumi_srb

    Nemanja i Yaris

    Ma neka, i treba da bude tvrd. Buni me samo, da li treba da ih menjam u paru ili samo onaj koji nevalja?
  13. schumi_srb

    Nemanja i Yaris

    Nisam ih sve pregledao, ali to je prvo sto cu da uradim cim ugrabim priliku, ili ce neki elektricar koji mi bude radio centralnu da pogleda i to. Danas prvi jaci minus napolju, Yare upalilo bez problema. Nismo ga nesto mnogo vozali ali i toliko je bilo dovoljno. Stvarno super autic. Uzivanje za voznju, bukvalno moze da se vozi kao dizel, na 1500-2000 o/min, a vec preko 3000 moze dosta toga da pruzi Ono sto cu sigurno morati, to je da uradim prednji trap i zadnji desni amortizer (ugradio bih Kayabu G excel) da zamenim. Neki predlog gde bih to mogao da uradim? Mogao bih i sam nesto od toga ali mi se po ovoj zimi ne radi bas xD
  14. schumi_srb

    Nemanja i Yaris

    Konacno smo docekali prvu voznju. Danas montirao tablice, i malo provozali Yare Prezadovoljan sam autom. Lepo ide a potrosnja smesna. Ceo zivot vozim traktor, citaj dizel :D Nikako ne mogu da povezem benzinca sa dizel potrosnjom. Inace sam rasklapao tapacirunge na vratima i na gepeku, u nameri da vidim sta se desava sa centralnom. Gepek se sigurno nije zatvarao sa ostalim vratima, ili je negde prekid. Motorici na prednjim vratima su oslabili i treba da se zamene. To cu da zovem one sa Vozdovca, vidim da ste njih spominjali ovde na forumu, ili cu da sacekam motorice sa Aliexpresa, videcu. Zadnji desni amortizer je za zamenu, procureo je, bas vidno. To cu u narednih par dana da uradim. Ostali su samo estetski nedostaci, zadnji branik i hauba, koje cu ostaviti za prolece. I da, zadnja maglenka ne dobija struju. Definitivno imam samo prekidac za prednje. Da li je moguce da je jedno dugme za prednje i zadnje?
  15. schumi_srb

    Nemanja i Yaris

    Tokom vikenda su bili prvi radovi na Yaretu. Zamenjeno ulje (Eneos 5w40), filteri i svecice (Denso), brisaci. To sam sve uzeo u Japan x prodavnici. Svecice su bile zrele za zamenu kao i filter kabine koji je bio crn potpuno. Inace, sve sam uradio sam, posto je prilicno jednostavno. Na ravnom bez kanala i dizalice :D Stigao sam da uradim jedan far, i bas sam zadovoljan kako je ispao. Kao da sam stavio nov Sutra cu da uradim i drugi i da se pozabavim malo osvezavanjem enterijera. I da, stavicu i kozu za menjac koju mi je dao @vlada_ivana, kome se zahvaljujem na poklonu Ubacio sam slike, koje se nadam da su ok, posto mi je ovo prvi put da ih kacim. Smanjio sam ih dosta.
×