Jump to content

zkirkov

TcS Korisnik
  • Broj Poruka

    3
  • Pridružio se

  • Zadnja poseta

  • Vreme Online

    9m 36s

Reputacija Zajednice

0 Neutralan

O članu zkirkov

  • Rangiran
    Novi član

Vozilo

  • Proizvođač:
    Toyota
  • Model
    Corolla

Profile Information

  • Grad:
    Novi Sad
  • Država
  1. Eto, jos nesto bih dodao, temu sam pokrenuo kao vaznu i pokazalo se da tišti sve stare korisnike novih toyota. Mislim da bi to trebali da znaju i novi ponosni vlasnici Toyota, i konkretno se primedba odnosi na administratore foruma, odnosno zbog čege su ovu temu sklonili sa glavne liste kada sam je otvorio? Mislim da probleme ne treba gurati pod tepih, naime ja bih rado platio zlatnu članarinu, koja se uzgred ne plaća na drugim forumima, kada bih pročitao i nešto korisno. Nemojte mi zameriti, ali vecina članova je prosla odusevljenje novim vozilom i sada treba resavati probleme, a to je čini mi se u drugom planu. Smatram takodje da bi ovakve primedbe preko foruma dosle do ovlascenih dilera, pa i do samih stratega Toyote zasto da ne! Mislim da i oni na umu imaju zadovoljnog kupca.
  2. Pravo da vam kažem mislio sam da se u servisu ugradjuju falš delovi, posto imam utisak da se i diskovi neravnomerno trose kao posledica losih plocica pa ce to uzrokovati i zamenu diskova pre nego sto bi sa kvalitetnim plocicama trebalo. Prosto mi nije prihvatljivo da se kod proizvodjaca kao sto je Tojota uopste javio ovakav problem, a nema ga recimo kod skode, opela, fijata, pa i za ta vozila je zabranjen azbest, zar ne?Probacu da vidim sta pisu na drugim forumima u okruzenju, ali ovde kod nas se ocigledno guraju delovi koji nikako ne bi bili prihvatljivi bilo gde u zapadnoj evropi! Bas me zanima sta bi jedan svajcarac rekao kada bi mu prilikom voznje u gradu bila priredjena dodatna muzika iz tockova! Mislio sam da se ovo desilo samo meni a sada vidim da puno korisnika ima ovaj problem...
  3. Pozdrav svima, Imam Korolu 2016. godište, a uzeo sam je polovnu u avgustu ove godine (stari vlasnik kupio Rav 4 hibrida). Impresije su kao i kod većine, lepa je, svi je žele, ali ne bih sada o tome. Otvorio bih pravu temu a radi se o neprijatnom cičanju i škripi koja se čuje iz točkova na malim brzinama. Naime prethodni vlasnik mi je skrenuo pažnji na taj problem koji se javio odmah nakon zamene pločica na 60.000 km. Otišao je u ovlašćeni servis u Novom Sadu gde su oni nešto podmazali i to se jedno vreme nije čulo. Meni se isti problem ponovio, otišao sam u isti servis sa namerom ovaj problem rešim. Međutim, šef servisa me je ljubazno saslušao da kočnice ne škripe dok se koči, već nakon kočenja, točkovi skiče i ciče do nekih 50 km/h, što znači skoro stalno u gradu i da je moj poslednji automobil kome se to dešavalo bio jugo 45, koji nije vredeo ni koliko kočnice od tojote. Dao mi je sledeće objašnjenje, da je u EU zabranjen azbest koji čini većinu kočionih pločica i da se umesto njega stavljaju metalni opiljci koji zapravo u dodiru sa diskovima skiče. Kaže da su menjali pločice, diskove i cele čeljusti na zahtev korisnika, ali da se ista stvar ponavljala. Čak šta više registrovali su novu Korolu za izvesnog Ivicu i postavili je u salon i on kaže da je skičala dok su je uvozili. Na to sam mu reko da ja želim da se obratim regionalnom, evropskom uvozniku, na šta je on odgovorio da će mi pružiti svaku pomoć, da je Tojota Srbija mala da bi imala uticaja na velike partnere koji donose ovakve odluke. Molim za informaciju da li je još neko imao ovakav problem i za predlog za akciju da se ovaj problem otkloni. E, da i meni su privremeno rešili problem, kaže da su odstojnike na čeljustima podmazali bakarnom mašću, kao i da je na zadnjim diskovima bila površinska rđa koja je skičala u dodiru sa pločicama. Takođe je rekao da je sve dobro i debelo i da ništa nije za zamenu.
×