Jump to content

stekan

TcS Korisnik
 • Broj Poruka

  20
 • Pridružio se

 • Zadnja poseta

 • Vreme Online

  21h 21m 53s

Reputacija Zajednice

1 Neutralan

O članu stekan

 • Rangiran
  Novi član

Profile Information

 • Pol:
  Muški
 • Grad:
  Banja Luka
 • Država

Vozilo

 • Proizvođač:
  Toyota
 • Model
  Corolla
 • Paket Opreme
  Luna
 1. stekan

  2018 Corolla 1.6 Style Automatic

  Prvo teško, skoro nikako. Drugo lako. Držanje prsta par sekundi snima aktuelnu stanicu na poziciju gdje je prst. Sent from my LG-Q6 using Tapatalk
 2. Nadam se da to nije oblaganje auta keramičkim pločicama :-). Sent from my LG-Q6 using Tapatalk
 3. Za one koji budu mijenjali pločice na Koroli, ako se odluče za Textar pločice, info da po njihovom katalogu naprijed idu 2569801, a nazad 2461001, ali u stvarnom životu (tj. mojoj Koroli) nazad odgovara model 2466401 umjesto 2461001.
 4. Za sada ne. Jutros montirane. Sent from my LG-Q6 using Tapatalk
 5. Nakon pređenih 72.000 km došlo vrijeme za zamjenu kočionih pločica. Da ne bih opet imao priču sa škripom, odlučim da nabavim Textar pločice. Po Textar katalogu za nove Corolla-e sa dizel motorom idu 2569801 (naprijed) i 2461001 (nazad). Prednje odgovaraju, ali ne i zadnje. Ima li ko sličnih iskustava?
 6. stekan

  Buduci vlasnik Toyote Corolle

  Pronađoh da razlika između energetskih razreda A i G iznosi 7,5% potrošnje goriva. Ako je skala linearna, to je razlika između pojedinačnih razreda od 1,5%. Sent from my LG-Q6 using Tapatalk
 7. To mi je jasno, ali na različitim računarima isti USB će imati različita slova, u zavisnosti od broja particija i eksternih uređaja, odnosno od broja "zauzetih" slova. Kako god, probaću i sa oznakom drajva (F:) i bez njega.
 8. Svaka čast! Već 4 godine se povremeno pitam koji format playliste je podržan, ali nikad nisam imao dovoljno vremena (ni volje) da se sa tim poigram. Pitanjce: Da li oznaka drajva (F:) predstavlja problem, jer nisam siguran da je USB stik identifikovan pod tim slovom?
 9. stekan

  Senzor pritiska u gumama

  Na Ebay-u je veliki izbor kompleta senzora i kontrolne konzole koja prikazuje pritisak i temperaturu u svakoj gumi. Ključne riječi za traženje su "TPMS monitor". Cijena kompleta se kreće od 30€ do 100€. Prije par godina sam takođe na Ebay-u nabavio komplet original Toyotinih senzora za ukupno 70 britanskih funti. Sada oba kompleta točkova imaju senzore, ali kod promjene točkova se u servisu moraju preprogramirati serijski brojevi.
 10. stekan

  Senzor pritiska u gumama

  Zar nije dovoljno da nam sistem ukaže na problem? Kad znamo za problem, lako ćemo ga locirati i riješiti. Kad se na autoputu pri 150 km/h upali lampica slabog pritiska u gumama, apsolutno je nebitno koja je guma u pitanju. Spustiću brzinu i voziti do prvog odmorišta. Usput, u autu uvijek imam mali ručni manometar. Ovo je identična problematika kao i signalizacija da neka vrata nisu zatvorena. Na mojoj Corolli jedna lampica kaže da neka od vrata nisu zatvorena, a na nekim modelima slika pokaže koja vrata nisu zatvorena. Ako nisam u stanju sam utvrditi koja vrata nisu zatvorena, onda za mene nije ni bicikl, a kamoli auto.
 11. stekan

  Senzor pritiska u gumama

  Ja bih u takvoj situaciji provjerio sve četiri. Nije na odmet provjeriti ni pritisak u rezervnoj gumi. Malo ko to radi.
 12. Sa svojih 202 cm visine nemam nikakvih problema za volanom ni kad vozim 5 sati bez pauze. Naravno, sjedište je spušteno "do daske".
 13. stekan

  Lav i Toyota Corolla Luna 2017god

  Da nije oznaka da li je korisnik u datom momentu online na forumu? Nego, u vezi TSS-a, koja je svrha sistema LDA i RSA, kad na našim putevima niti svugdje ima iscrtanih linija, niti su znakovi postavljeni kako treba? ;-)
 14. stekan

  Lav i Toyota Corolla Luna 2017god

  Pokupio sa Toyota portala Slovenije, BiH, Hrvatske i Srbije cjenovnike Corolle i uporedio spiskove opreme po paketima. Razlike u opremi su male, ali ih ima. Samo u Hrvatskoj je TSS standardno u Luna paketu. Ima i razlike u ponuđenim motorima. U BiH se nudi 1.3, 1.6 i dizel 1.4. U Srbiji samo 1.6.
 15. stekan

  Lav i Toyota Corolla Luna 2017god

  Mislim da se paketi razlikuju za različita tržišta. Kao i cijene. Npr. u Hrvatskoj u paketu Luna dolazi TSS, a u BiH ga nema. Ovaj senzor je vjerovatno vezan za TSS (Toyota Safety Sense).
×