Jump to content

stekan

TcS Korisnik
 • Broj Poruka

  24
 • Pridružio se

 • Zadnja poseta

 • Vreme Online

  1d 3h 35m 8s

Reputacija Zajednice

2 Neutralan

O članu stekan

 • Rangiran
  Novi član

Profile Information

 • Pol:
  Muški
 • Grad:
  Banja Luka
 • Država

Vozilo

 • Proizvođač:
  Toyota
 • Model
  Corolla
 • Paket Opreme
  Luna
 1. stekan

  Auris 1.33 potrošnja ulja

  Čitao sam da novi tojotini dizel motori ne troše ulje ;-) Ne mogu im to oprostiti. Sent from my A70 using Tapatalk
 2. stekan

  Senzor pritiska u gumama

  Super. Javljaj kad probaš. Sent from my A70 using Tapatalk
 3. stekan

  Senzor pritiska u gumama

  Jesi li siguran da tim resetom nisu potpuno isključeni senzori (i lampica)? Računar prilikom reseta nije pronašao senzore čije serijske brojeve ima. Nije mogao stvoriti brojeve drugog seta senzora. Sent from my A70 using Tapatalk
 4. stekan

  Senzor pritiska u gumama

  Ako koga interesuje, komplet 4 senzora se može trenutno nabaviti na Ebay-u za 51€, poštarina uključena. Novo. Isporuka iz Hong Konga. Ne šalju u naše tužne zemlje, ali svako od nas ima nekog u Njemačkoj (ja imam sebe). Nabavio sam ih preko Ebay-a početkom 2015.-te i nema razlike u odnosu na one isporučene uz auto. Kod zamjene točkova treba preprogramirati serijske brojeve senzora, tako da zamjenu vršim u ovlaštenom Toyota servisu. Za Corolla model 2014 i novije treba uzeti senzore sa oznakom PMV-C210. Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
 5. stekan

  2018 Corolla 1.6 Style Automatic

  Prvo teško, skoro nikako. Drugo lako. Držanje prsta par sekundi snima aktuelnu stanicu na poziciju gdje je prst. Sent from my LG-Q6 using Tapatalk
 6. Nadam se da to nije oblaganje auta keramičkim pločicama :-). Sent from my LG-Q6 using Tapatalk
 7. Za one koji budu mijenjali pločice na Koroli, ako se odluče za Textar pločice, info da po njihovom katalogu naprijed idu 2569801, a nazad 2461001, ali u stvarnom životu (tj. mojoj Koroli) nazad odgovara model 2466401 umjesto 2461001.
 8. Za sada ne. Jutros montirane. Sent from my LG-Q6 using Tapatalk
 9. Nakon pređenih 72.000 km došlo vrijeme za zamjenu kočionih pločica. Da ne bih opet imao priču sa škripom, odlučim da nabavim Textar pločice. Po Textar katalogu za nove Corolla-e sa dizel motorom idu 2569801 (naprijed) i 2461001 (nazad). Prednje odgovaraju, ali ne i zadnje. Ima li ko sličnih iskustava?
 10. stekan

  Buduci vlasnik Toyote Corolle

  Pronađoh da razlika između energetskih razreda A i G iznosi 7,5% potrošnje goriva. Ako je skala linearna, to je razlika između pojedinačnih razreda od 1,5%. Sent from my LG-Q6 using Tapatalk
 11. To mi je jasno, ali na različitim računarima isti USB će imati različita slova, u zavisnosti od broja particija i eksternih uređaja, odnosno od broja "zauzetih" slova. Kako god, probaću i sa oznakom drajva (F:) i bez njega.
 12. Svaka čast! Već 4 godine se povremeno pitam koji format playliste je podržan, ali nikad nisam imao dovoljno vremena (ni volje) da se sa tim poigram. Pitanjce: Da li oznaka drajva (F:) predstavlja problem, jer nisam siguran da je USB stik identifikovan pod tim slovom?
 13. stekan

  Senzor pritiska u gumama

  Na Ebay-u je veliki izbor kompleta senzora i kontrolne konzole koja prikazuje pritisak i temperaturu u svakoj gumi. Ključne riječi za traženje su "TPMS monitor". Cijena kompleta se kreće od 30€ do 100€. Prije par godina sam takođe na Ebay-u nabavio komplet original Toyotinih senzora za ukupno 70 britanskih funti. Sada oba kompleta točkova imaju senzore, ali kod promjene točkova se u servisu moraju preprogramirati serijski brojevi.
 14. stekan

  Senzor pritiska u gumama

  Zar nije dovoljno da nam sistem ukaže na problem? Kad znamo za problem, lako ćemo ga locirati i riješiti. Kad se na autoputu pri 150 km/h upali lampica slabog pritiska u gumama, apsolutno je nebitno koja je guma u pitanju. Spustiću brzinu i voziti do prvog odmorišta. Usput, u autu uvijek imam mali ručni manometar. Ovo je identična problematika kao i signalizacija da neka vrata nisu zatvorena. Na mojoj Corolli jedna lampica kaže da neka od vrata nisu zatvorena, a na nekim modelima slika pokaže koja vrata nisu zatvorena. Ako nisam u stanju sam utvrditi koja vrata nisu zatvorena, onda za mene nije ni bicikl, a kamoli auto.
 15. stekan

  Senzor pritiska u gumama

  Ja bih u takvoj situaciji provjerio sve četiri. Nije na odmet provjeriti ni pritisak u rezervnoj gumi. Malo ko to radi.
×