Jump to content

Tind

TcS Korisnik
  • Broj Poruka

    6
  • Pridružio se

  • Zadnja poseta

Reputacija Zajednice

0 Neutralan

O članu Tind

  • Rangiran
    Novi član

Vozilo

  • Proizvođač:
    Toyota
  • Model
    RAV4 D4D

Profile Information

  • Grad:
    Beograd
  1. Tind

    Rav4 2003 cudan zvuk u leru

    Hvala Piske, nije mi auto trenutno tu da bih mogao danas da probam, cim testiram javljam, ovo je stvarno odlican video! Meni je trenutno na satu 193000, al mislim po kvarovima koje sam do sad imao da je vise na nekih 293000 (turbina, zamajac). Sve u svemu cim probam ovo javljam sta i kako. Najveca je stvar sto ne bih da oteram auto nekome i da mi on radi "popravku" menjaca, a da bude samo da je trenutni majstor negde pogresio kad je stavljao druk lager i da nece da prizna i onda prebaci na drugi kvar. Takodje sam negde naleteo da je moguce da je nedostatak ulja, sto cu takodje da proverim ovih dana. Uglavnom sve cu javljati kako sta budem radio.
  2. Tind

    Rav4 2003 cudan zvuk u leru

    Bio sam kod majstora koji je to radio, on kaze da je kao sto je @laki72 rekao, lezaj spojnicke osovine, ili neki od lezajeva na snopovima menjaca... Rad je oko 200e (50e skidanje + 150e servis menjaca) i plus koliko budu kostali delovi za to. Videcu u toku sedmice da snimim zvuk da okacim da cujete, a i jos neko ako bude imao takav slican problem da zna sta je.
  3. Tind

    Rav4 2003 cudan zvuk u leru

    @GoForit, veruj mi drug ne znam, ako su lagali mene i ja lazem vas Uglavnom mislite da je druk lager to sto se cuje?
  4. Tind

    Rav4 2003 cudan zvuk u leru

    To sam i ja posumnjao da je druk lezaj, ono sto sam nasao na netu, jeste da on promeni zvuk tek kada pritisnes kvacilo, a ne kada ga pustis, ali ne poznajem mehaniku samo sam to nasao na netu. A drugo sto mi je bilo cudno je sto je ceo set kvacila zamenjen pre 15 dana, nisam presao vise od 200km od tada. Sto se fiksnog tice, slazem se potpuno za plivajuci i bio sam za njega, al mi je majstor rekao da nema potrebe da placam vise kada i fiksni radi isto, a svakako avensis 2.0 d4d ima taj fiksni. Na zalost takvo je vreme da se mora se ozbiljnim znanjem ici kod majstora, doktora i svih ostalih, a ne moze covek bas sve da zna.
  5. Tind

    Rav4 2003 cudan zvuk u leru

    Zdravo ljudi, Vozim rav4 2003 restyling d4d, zamenjen je plivajuci zamajac i set kvacila pre 15ak dana, na preporuku majstora stavljen je fiksni zamajac, koji kako su mi rekli stavljaju u avensis fabricki, i da je to ok. Ono sto se desava sada je da kada stojim na semaforu u leru, cujem cudan zvuk kao grebanje neko. A cim pritisnem kvacilo sve je ok. Rekli su mi da je to neki lezaj/spona (nisam 100% razumeo sta) u samom menjacu, i da generalno je skroz ok voziti tako, da kvar moze da izadje na sumu od nekih 200-300e cak i da se ne isplati servisirati jer auto sasvim ok funkcionise i ovako. Da li je neko imao slicnih problema ranije? Pozdrav
  6. Tind

    RAV4 D4D 2003 Restyling

    Cao ljud, Posedujem RAV4 d4d 2003 restyling model vec par godina, i kao i svaki polovan auto ima nekih problema a volim da auto drzim u dobrom stanju, pa se nadam da ce mi clanovi ovog foruma pomoci da dodjem do resenja.
×