Jump to content

Duh

TcS Korisnik
  • Broj Poruka

    96
  • Pridružio se

  • Zadnja poseta

  • Dani Pobede

    8
  • Vreme Online

    7d 19h 12m 15s

Duh poslednji put pobedio na dan Avgust 9 2021

Duh je imao najviše lajkovan sadržaj!

Reputacija Zajednice

17 Neutralan

O članu Duh

  • Rangiran
    Novi član

Profile Information

  • Grad:
    Beograd
  • Država

Skorašnji Posetioci Foruma

Blok nedavnih posetilaca je onemogućen i ne prikazuje se drugim korisnicima

  1. Postovanje. Da li neko moze da mi preporuci servis? Do sad sam odrzavao u ovlascenom servisu, al posto sam vec 4. godina van garancije, da li ima neki za preporuciti? Tema nije skoro azurirana, vidim da se preporucuje Trio, Nipon, Japanshop, izvesni Djole... da li su jos aktuelni? U Zemunu sam. Hvala.
  2. Duh

    Toyota Auris 1.6 Valvematic 2018

    Nece to s 3 sec... onda cu kod vulkanizera, gde su to namestali. Nek rese. Hvala!
  3. Duh

    Toyota Auris 1.6 Valvematic 2018

    Kako da resetujem indikator za pritisk u gumama? Probao sam dugmicem pored kasete- nece. Mozda treba voziti malo duze? Naime, zamenili su mi felne (original), stavili nove senzore (original) ali u tih 15ak min voznje do kuce i pokusaja resetovanja senzora nista se nije promeilo. lampica je i dalje ukljucena?
  4. Duh

    Toyota Auris 1.6 Valvematic 2018

    Hvala. Palo mi na pamet ako je guma 16, onda felna mora biti manja. (: Ali da ne lomim mozak, to je to. (previse obima, inca, profila, rupa...)
  5. Duh

    Toyota Auris 1.6 Valvematic 2018

    Sta smo rekli za gume i felne, ako je guma 16 inca, da li i alu felna ima 16 ili je manja?
  6. Duh

    Toyota Auris 1.6 Valvematic Style

    Sve je radjeno u Toyoti. Diskovi su njihovi, valjda. Isto i akumulator. Kazam, na racunu koji sam dobio ne pise marka akumulatora, snaga i sl. Mozda da otvorim, pogledam... Za diskove su mi rekli da mogu da traju jos 3000km, predlagali da zamenim... valjda te zadnje, prednji su ranije menjani... sad se ni ja ne secam... Ciji su diskovi? Valjda Toyotini, ove stare su mi vratili, sa Toyotinom ambalazom.
  7. Duh

    Toyota Auris 1.6 Valvematic Style

    Sad sam gledao po racunima/fakturama... ne pise koji akumulator. Kostalo je oko 90-100e sa rukama. Gledao jos neke racune... prosle godine zamenjenji prednji diskovi. 100e Pre 2-3 godine zadnji diskovi 80e. Fabricki akumulator je trajao punih 7 godina. 90000km. A i sa akumulatorom (majstorima!) je bilo neprijatnosti. Poslednjih godina sam bio izricit kada sam dolazio na redovan servis- obavezno da se akumulator proveri, jer je trajao dugo, ocekivao sam da ce da se ugasi svakog momenta. I svake godine kazu- super je. Dok mi prosle godine nije zkucao, srecom blizu kuce i lokalnog servisa pa su ga pokrenuli na kablove... A mesec dana pre toga bio na redovnom! Za novi daju 3 godine garancije. Kako god, nemam vanrednih troskova s autom, samo potrosne stvari (plocice, brisaci, akumulatori...). Videcemo sad za te pojaseve, verovatno je sitnica. Onda i to zvakanje...
  8. Naspram vozaca, izmedju instrument table i leve ventilacije. Kod tebe?
  9. Duh

    Toyota Auris 1.6 Valvematic 2018

    Sto se tice Relaxa, imam i ja. To je valjda produzena garancija, ustvari "nagrada" sto odrzavamo u ovlascenom servisu. Meni licno bi odgovarao bilo koji servis, al ovi sto vrede, sto ih preporucuju, su ili u drugom delu grada ii u Novom Sadu (cak mi i NS jednostavniji od prigradske opcije).
  10. Duh

    Toyota Auris 1.6 Valvematic Style

    Ne znam. (: Kad sam tad bio u servisu i pitao, rekli su da je sve ok: vozali oni, vozao ja... cini se da je sve normalno. Ali zaista neki put imam osecaj lakseg okretanja... Podseca me na bivsi auto, Citroen C3, koji je prepoznavao velike brzine (auto put) i gradsku voznju, takav mu je i bio rezim serva. "Tezi" volan je pri vecim brzinama, iz bezbednosnih razloga. Pokusao sam da nadjem i na Aurisu tu crtu/pravilnost, pa sam umislio da je volan tezak sutradan, posle duze voznje auto- putem koja je prethodila dan ranije... Ne znam. Mozda mi se samo svasta prividja... Drugo. Zvakanje u prednjem trapu (mislim levo), kad predjem preko lezeceg ili silazim s ivicnjaka... kao stari kauc, taj zvuk... gumasti, ne metalni. I za to kad sam pitao, nisu nista nasli. Podigli auto, pokazivali mi i probali da nema zazora ili sta slicno. Prijatelj vozi isti auto, ima isti problem, njemu su u drugom ovlascenom rekli da su suve nekakve gumice i da nista to ne smeta... (mozda ih samo mrzi da skidaju delove da bi zamenili tamo neku sitnicu, i opet vracali) Trece. Verovatno najmanji problem: senzori otkopcanog/ukopcanog pojasa na mestu suvozaca. Ne oglasavaju se. To cu resavati u maju ili junu kad idem na redovni servis. Nadam se da znaju svoj posao. Sve sam radio kod njih, pa i brisace, krovne nosace, akumulator, aditive...
  11. Duh

    Toyota Auris 1.6 Valvematic 2018

    ovo je cenovnik od pre 3-4 god
  12. I meni se desava da krcka neki put... i to otkako su stavljali alarm, u ovlascenom naravno.
  13. To s ubacivanjem pojaseva nije upalilo. Ipak, nekako proradili zadnji senzori: naprskao WD, takodje i otvorio tapacir ispod vozacevog sedista i "prodrmao" kabl. Ali sad ne radi na mestu suvozaca. I to opet posle pranja/usisavanja. Uz to sam i izvlacio neku deciju igracku izmedju suvozacevog sedista i naslona a ruke, bas pri dnu... ima tu neki "kabl-feder"... mozda sam poremetio neki kontakt?! Enigma...
  14. Imam problem s senzorima za vezivanje pojsa na zadnjoj klupi. Oglasava se (i pale lampice) za sediste iza vozaca i srednje. (na mestu iza suvozaca je fixirano decije sediste godinama i to je ok) Neko je pomeuo da je moguc problem ako se usisava pa nesto ispod sedista potkaci, a neko je pomenuo i neku tezinu koju senzori registruju. Sumnjam na obe stvari. Pre par dana sam usisavao, al problem je poceo i kad je supruga vozila 4 (sitne) dece na zadnjoj klupi. Nisu bila vezana. Da li da probam da usisam/izduvam utikace za pojas ili WD ili sta god? Interesantno je, cini mi se, kada stanem i povucem rucnu da se signal ugasi.
  15. Duh

    Toyota Auris 1.6 Valvematic 2018

    Onda je 16 neka mera. Kako citam, sto tanje gume (nizeg profila) to veca sansa da se osteti felna. Pogotovo na nasim putevima.
×