Jump to content

Amko

TcS Korisnik
 • Broj Poruka

  12
 • Pridružio se

 • Zadnja poseta

 • Vreme Online

  1d 15h 50m 56s

Reputacija Zajednice

0 Neutralan

O članu Amko

 • Rangiran
  Novi član

Vozilo

 • Proizvođač:
  Toyota
 • Model
  Corola

Profile Information

 • Grad:
  Sarajevo
 • Država

Skorašnji Posetioci Foruma

Blok nedavnih posetilaca je onemogućen i ne prikazuje se drugim korisnicima

 1. Ja to nebi dirao, meni su fabricke sasvim ok! LED H11, pitanje je koje su kvalitetne, da ne smetaju drug ucesnicima u saobraćaju, moze li se proci tehnicki pregled... Ja sam davno odustao od te ideje! Ksenon, ja mislim da za to mora se citav far mjenjati, ne isplati se!
 2. Amko

  Antifriz za corollu 2017 1.6 benzin 132KS

  Ne bi rekao da gubi u smislu da ima rupa u sistemu. Mislim da je jednostavno antifriz ispario radi vrucina... Nedostaje jedno dva-triprsta ispod crtice minimum u posudi. Jednostavno treba dosuti mlao. Pitanje je kojim antifrizom, jer u putsvu pise samo Toyota Super Long Life Coolant, nema oznaka G12 ili G13. Šta da kupim na benziskoj, sa čime mogu mješati fabricki antifriz???
 3. Poz, Trebam dosuti antifriz, koji ide u corollu? Ne ide mi se u ovlašteni radi ovoga! Hvala!
 4. Amko

  Ulje za motor

  Ja sam u BiH, kod nas ima sustine, firma iz Banja Luci. Ulje je odlično!!
 5. Amko

  Ulje za motor

  Kratak je period, za sada ne vidim promjene na šipci. Imam dojam da je motor tiši, mirnije radi, može biti subjektivno. Potrošnja goriva u granicama dosadašnjeg prosjeka, možda malo niža. Za sada toliko....
 6. Amko

  Ulje za motor

  Ovo za "pakao" mjerenja visine ulja kod ovog motora mogu potvrditi, jer ulje na šipci se razmaže preko max granice. Tako da sam ja imao dojam sa sam prelio motor, a nasuo sam 4.2l (malo manje). Definitivno cu probati Sašinu metodu mjerenja!
 7. Amko

  Ulje za motor

  Evo dobio sam i odgovor: "Korištenje motornog ulja ovisi o temperaturnom području u kojem se koristi (misli se na vanjsku temperaturu). Gradacija 0W20 je preferirano ulje od strane proizvođača, ali sasvim je uredu da se koriste i dole prikazane gradacije, te je za očuvanje motora i garancije najbitnije da se koristi originalno Toyota motorno ulje i da se vlasnik pridržava programa plana održavanja vozila. 0W20 gradacija pokriva sve zahtjeve zemalja EU i iz tog razloga isto dolazi iz fabrike. Prednosti su bolje pokretanje u zimskim uslovima i univerzalnija upotreba, pa je zbog toga i cijena veća u odnosu na gradaciju 5W30 . Gradacija 5W30 odgovara zahtjevima proizvođača i Toyota ne vidi nikakav problem sa korištenjem navedenog ulja.". Očekivan odgovor, ništa pametno! A obzirom da mi je istekla garancija, "...te je za očuvanje motora i garancije najbitnije da se koristi originalno Toyota motorno ulje...", me više ne zanima. Bolje nasuti Eneos sustinu 0w20, već Toyotu 5w30. Jel tako? Tako je! Pozdrav iz Bosne!
 8. Amko

  Ulje za motor

  Ja sam uputio email Toyoti vezano za sipanje ulja mimo preporuke u ovlaštenim servisima, baš me zanima odgovor. Što se tice te produžene garancije, ako servisiraš auto kod njih, ja sam tražio da mi pošalju šta ta garancija pokriva. Uglavnom radi se o djelovima koji nikad ili skoro nikad se ne pokvare kod Toyote, pogotovo mojom umjerenom dinamikom pređenih km/godišnje. Tako da sam odustao od toga.
 9. Amko

  Ulje za motor

  Pozdrav, Vozim corollu 2017 1.6 97kw, prešao 40.000km. Do sada servise radio u ovlaštenom, sipali su mi toyota 5w30. U upustvu piše da je u fabrici u motor nasuto 0w20 i da je to preporučeno ulje. Ako isto nije dostupno može 5w30, ali ga je neophodno zamjeniti na sledecem servisu sa 0w20. Baš neozbiljno od ovlaštenog... da sam ranije znao, bunio bi se! Sad mi je istekla garancija i nauso sam eneos sustina 0w20 i mann filter. Nadam se da je to sada To!?
 10. Mani se ćorava posla, ja ne znam da je iko uspio da hakuje taj Touch2, neki su kao uspijevali preko nekog Samsung mobitela, kao neki mirrorlink, čista improvizacija. A taj android multimedija, vjerovatno dobro radi, ali i košta... Tebi samo treba dobar držač za mobitel, iz iskustva, sve ostalo su šabačka rješenja! Osim naravno ako kao dingospo odeš u ovlašçeni i tišpla cca 500evura za navigaciju i ostalo..
 11. Amko

  Ulje za motor

  Ima li neko iskustvo sa ovim uljem Mannol 7709 o.e.m. Toyota i Lexus?? Buni me to što je cijena u BiH relativno niska, 5€/1lit. https://www.mannol.de/products/motor-oils-for-cars-and-transporters/o-e-m-line1/mannol-o-e-m-for-toyota-lexus
 12. Amko

  Ovlašteni ili neovlašteni?

  Pozdrav, Imam dilemu! Vlasnik sam Corolle kojoj brzo ističe garancija i nemam više obavezu servisiranja u ovlaštenom servisu. Da li da nastavim održavanje u ovlaštenom, gdje su cijene paprene ali dijelovi originalni i imam nastavak evidencije servisiranja u el. servisnoj knjižici što je bitno kod kasnije prodaje. Ili neovlašteni, koji može radovno održavati za 50% manju cijenu. Npr. trebam mijenjati prednje pločice, u ovlaštenom je cijena 120€, u neovlaštenom sa solidnim pločicama (Ferodo ili sl.) 50€. Šta predlažete? Hvala na savjetu i lp.
×