Jump to content

Vaske212

TcS Korisnik
  • Broj Poruka

    32
  • Pridružio se

  • Zadnja poseta

  • Dani Pobede

    1
  • Vreme Online

    1d 23h 11m 22s

Everything posted by Vaske212

  1. Vaske212

    Corolla Sedan Sol 2021 1.5 CVT

    Zdravo svima, nov sam na forumu. Pre par nedelja, po prvi put u zivotu, sam postao ponosan vlasnik nove korole i to metalik tamno sive boje (metal stream) :) Ranije sam posedovao vozila drugih japanskih proizvodjaca (Honda, Nissan i Suzuki) ali eto, opredelio sam se konacno za Toyotu. Kada sam poceo da trazim novo vozilo pre jedno pola godine nisam ni slutio da cu kupiti bas korolu. No, prvi utisci su odlicni. Tek trebam da razradim motor i da se priviknem na vozilo. Kacim slike cim mi se pruzi prilika.
  2. Vaske212

    Corolla Sedan Sol 2021 1.5 CVT

    Na kraju sam i ja kupio Bridgestone Blizzak LM005. Kao sto si naglasio, guma odlicno drzi. Jos nije bilo snega/leda ali eto, bice prilike i za to. Nisam primetio upadljivu buku, sto je bonus (u pitanju su 225/45 R17 + alu felne).
  3. Vaske212

    Corolla Sedan 1.5 Luna

    Dakle drugari, skoro tri meseca ga imam. Slabo sam nesto vozio ali ipak dovoljno da steknem bolji utisak o voznim karakeristikama. Po pitanju motora, vrlo sam zadovoljan, bolje reci odusevljen. Vozim uglavnom u Eco mode-u, nema potrebe da ukljucujem sport mode. Lako se pretice u svim uslovima (grad, magistrala, autoput). Ima snage ne pretek. Sport mode je odlican za zustriju voznji ili za brdovid teren. Sport mode osetno menja osetljivost gas pedale tj. auto prosto ‘skace’ sa linije i CVT mnogo agresivnije salta. Motor se bukvalno ne cuje u toku voznje. Kada se jace stisne gas auto glatko guta asfalt bez brujanja ili vibracija. Tu Direct Shift-CVT radi vrhunski posao. Koristio sam razne automatske menjace u poslednih 25+ godina ali ovaj CVT sa Launch Gear-om je remek delo. Uzivanje u voznji! Ni u jednom trenutku nisam imao osecaj da je auto trom ili da mu fali snage. Verovatno pomaze i to sto ovaj 1.5 motor ima dosta manju masu od prethodnog motora, manje trosi, a termicka efikasnost motora je unapredjena na 40%. I da spomenem da nove zimske gume + felne su fino legle. Ide corolla kao metak.
  4. Vaske212

    Corolla Sedan 1.5 Luna

    Kao sto rece Pajser China ja sam skoro kupio Corollu sa 1.5 motorom. Bilo sta da te zanima, na raspolaganju sam.
  5. Vaske212

    PajserChina: Corolla Sedan 1.5 Luna

    Mislim da sam nasao moguce resenje. Nisam stigao da probam kod mene ali cu sutra. Instrukcije su na engleskom ali je postupak jednostavan.. navodno se samo aktivira tz. 'Day Mode' preko Menu tastera. U prilogu je screenshot. Javi da li je uspelo.
  6. Vaske212

    PajserChina: Corolla Sedan 1.5 Luna

    Verovao ili ne to ne bi ni primetio nego jednom se ja sa klincima vracao iz neke setnje. Kupio im one pistolje-igracke koji ispaljuju konfete. I tako se mi setamo a oni se gadjaju konfetama. No, stignemo do auta a oni se jure oko Qashqai i ispaljuje te konfete. Kad u jednom trenutku jedan sin ispali gomilu toga po auto, a one konfete se polako klizaju niz prozore.. i hop pravo izmedju stakla i kedera - pravo u sama vrata!!! Ja pustim urlik ocaja prema nebu i svim nadlezim bogovima automobilizma!! Znaci ludilo. Ladno u tom trenuku se uvuklo pola sake konfeta u supljuni vrata (vozaceva strana). Ja malo bolje pogledam ostala vrata a ono ista situacija, luft izmedju stakla i kedera po nekoliko milimetara. Uzas! Nissan nikada vise!
  7. Vaske212

    Corolla Sedan Sol 2021 1.5 CVT

    Gde si kupio taj komplet odnosno kako si dosao do popusta?
  8. Vaske212

    PajserChina: Corolla Sedan 1.5 Luna

    Nije reseno. Kum mi rece pre par meseci da je podneo zahtev servisu da se to konacno resi. Honda jos nije odgovorila. Zeli covek da se to naravno resi pre nego sto garancija istekne. Vidi, ja sam imao situaciju sa Qashqai-om 2018 god. po pitanju prozora koji je bio sulud. U neko doba provalim da luft izmedju stakla i kedera sa spoljne strane je bio i po nekoliko milimetara. Komotno sam mogao da ubacim manje lisce ili papirice!
  9. Vaske212

    Corolla Sedan Sol 2021 1.5 CVT

    Ljudi, veliko hvala za preporuke i sugestije! Svaki savet je dragocen kada je ovo u pitanju. Sjajni ste.
  10. Vaske212

    Corolla Sedan Sol 2021 1.5 CVT

    Vidjao sam Nokian ali mi ranije nije privuklo paznju. Da znas da cu pogledati sta ima u ponudi.
  11. Vaske212

    PajserChina: Corolla Sedan 1.5 Luna

    Skidali su kontrolnu/komandnu plocu jer je nakon par meseci pocelo da skripi i lupka do te mere da je kum odlepio. No, zamenise mu novom i 'pojacali' nekakvu penu koja se nanosi ispod plastike. A staklo u vratima se klimalo kada je spusteno na 1/5, 1/4, 1/3.. sta god. Bukvalno usmes prstima i pomeras bez problema levo-desno. Narano kada su prozori spusteni u toku voznje zvekece i lupka. Haos. Promenili su ne samo podizace nego i stakla.
  12. Vaske212

    Corolla Sedan Sol 2021 1.5 CVT

    Hvala za info! Bas cu da pogledam malo bolje sta je u ponudi kod Toyote po pitanju kompleta.
  13. Vaske212

    PajserChina: Corolla Sedan 1.5 Luna

    Da se razumemo, taj njegov CR-V je proizveden u Meksiku. Sta reci. Inace i Mazda 3 sedan se proizvodi u Meksiku.
  14. Vaske212

    PajserChina: Corolla Sedan 1.5 Luna

    Imam taj 1.5 motor. Nesto nisam primetio tu vibraciju.. ni zbog muzike ni zbog motora. Bas cu sutra da naostrim cula.
  15. Vaske212

    PajserChina: Corolla Sedan 1.5 Luna

    Pojma nemam koji je paket opreme. Ima obicne reflektor farove. Nema LED. Zali se, imao je ozbiljne probleme za autom. Menjali mu podizace prozora (za vozaca i suvozaca), menjali celu komandnu tablu i nekakve porpravke oko volana. Problem oko prozora na zalost nije resen. Sve je jos uvek u garanciji ali gleda da proda pre nego sto istekne garancija.. logicno.
  16. Vaske212

    PajserChina: Corolla Sedan 1.5 Luna

    Wow. Vrhunska stvar. Velika hvala!
  17. Vaske212

    PajserChina: Corolla Sedan 1.5 Luna

    Malo kasnim sa komentarima, tek malopre video tvoj post. Kod mene ovako stvari stoje: Maglenke: kada ih upalim lepo bacaju siroki snop ali je jako nizak. Tako mi je bilo i na predhodnim automobilima sa LED magl. Motanje do kraja = jednom lupi Radio: Nista nisam primetio cudno prlikom paljenja. Imas paljenje na kljuc? Muzika ne izaziva vibraciju u retrovizoru Ne vibrira retrovisor usled rada motora
  18. Vaske212

    PajserChina: Corolla Sedan 1.5 Luna

    Preglednost ti je vrh! Koje si LED ugradio?
  19. Vaske212

    Corolla Sedan Sol 2021 1.5 CVT

    Da li je neko koristio zimske gume Bridgestone Blizzak LM005? Citao sam recenzije ali me zanima da cujem od nekoga ko ih koristi. Hvala!
  20. Vaske212

    PajserChina: Corolla Sedan 1.5 Luna

    Farovi su sa projektorom. Sijalice su HIR2. Optiwhite su kostale oko EUR 75-80, tu negde. Istina, jaka cena, ali sam hteo da probam kakve su. Nameravam da probam i drugog proizvodjaca pa ce mi taman jedan par ostati kao rezerva. Gde si kupio PIAA Hyper Arros i koliko su kostale? Vidim na internetu da je 3700 Kelvin (isto kao Optiwhite) i da im je cena oko EUR 40. A koji je zivotni vek Arros-a tj. koliko radnih sati? A maglenke, to je posebna prica. Mnogi se zale na maglengke kod Corolle. Jos nisam bio u prilici da ih probam po magli ali znam da su mi maglenke na Vitari i Qashqai-u bile nista posebno. Kum mi vozi Honda CR-V (2019 god.) i kod njega je objektivno slabija svetlost. Njegov CR-V cak nema LED maglenke.
  21. Vaske212

    PajserChina: Corolla Sedan 1.5 Luna

    Za maglenke nisam siguran da li postoji neko resenje. Posebno dok vazi garancija. Bio sam do Toyote pre par nedelja, da pitam za farove odnosno da li postoji neki updgrade u odnosu na fabricke sijalice. Za maglenke nisam pitao. Jedino sto se nudi kao 'upgrade' su Optiwhite halogen sijalice za farove. To verovatno vec znate. Optiwhite sam uzeo i ima razlike. Svetlost je zaista belo, ne kao LED, ali mnogo bolje od obicne halogen sijalice. Svetlost koju baca je cistija i snop duzi. Istina, kraci ime je vec trajanje ali nema veze. Steta za maglenke. Mozda ima efekta kada se koriste po snegu. Ove zime cu saznati I guess.
  22. Vaske212

    Corolla Sedan Sol 2021 1.5 CVT

    Mada, i veseli Scotty Kilmer ima sta da kaze na ovu temu..
  23. Vaske212

    Corolla Sedan Sol 2021 1.5 CVT

    Ako imate malo vremena, odgledajte ovog lika iz Australije na Youtube-u. Pratim ga duze vreme, em zabavan, em ne bira reci. Odlicna kombinacija. Ima neke zaniljive opaske u vezi Stop-Starta..
  24. Vaske212

    Corolla Sedan Sol 2021 1.5 CVT

    Moram priznati nisam cuo koji modeli pruzaju to opciju, da se trajno iskljuci Start-Stop sistem. Samo znam da me ta funkcija uzasno iritira. Ciljano sam pitao prodavca u Toyoti da li Corolla ima ovaj sistem pre nego sto se se odlucio za ovaj auto. Vrlo me obradovalo kad je potvrdio da Toyota ne ugradjuje taj sistem u Corolle. :)
  25. Vaske212

    Corolla Sedan Sol 2021 1.5 CVT

    Slazem se, potpuno si u pravu. No, Qashqai i Vitara su mi oba imala Start-Stop sistem a motori su bili manji (doduse sa turbinama). Qashqai 1.2 a Vitara 1.4.
×