Jump to content

666666

TcS Korisnik
  • Broj Poruka

    8
  • Pridružio se

  • Zadnja poseta

    Never

Reputacija Zajednice

0 Neutralan

O članu 666666

  • Rangiran
    Novi član
  1. 666666

    Toyota 4Runner 2009

    Kao sto si i sam rekao NTA, ovde je svasta moguce i ne moguce. Uzmi npr. da mozes da uvezes auto iz engleske sa desnim volanom (ako u medjuvremenu nisu zabranili) sa Euro 3 motorom, dok sa druge strane ne mozes da uvezes Amerikanca (postavlja se pitanje koji je bezbedniji sa tacke bezbednosti u saobracaju?).Druga nelogicnost je da vozila iz Kalifornije imaju strozije standarde o izduvnim gasovima nego Evropska vozila, pa tako imas paradoks da ekoloski stetniji auto iz Evrope mozes registrovati u Srbiji, dok Amerikanca ne mozes. Glavna fora oko uvoza je valjda u homologaciji samih vozila (mislim da Admin bolje poznaje tu temu).Sto se tice prepravke "Amerikanca" u "Evropljanina", fora je da carina ne ukapira da su kola prepravljena na Evropske standarde, jer po zakonu uvoz vozila je moguc samo ako su proizvedena po Evropskom standardu.I zbog toga, varijanta prepravke ne prolazi za sad (a opet mnogo su ti vece sanse, ako hoces da reskiras, da ces ocariniti Rav4 iz Amerike nego Tundru, jer se prvi prodaje i u Evropi dok je drugi prisutan samo u Americi). Trebalo bi se oko svega toga raspitati kod spedicije, jer sigurno postoji neka fora :wink:
  2. 666666

    Šta mislite o novom Land Cruiseru V8

    Kvazi terenci ili popularno SUV-ovi X5/Q7/ML se ne mogu porediti sa malim (LC Prado) i velikim (LC V8) Land Cruiser-om, bar sto se tice off-road performansi (uz adekvatne pneumatike naravno!).Sve ostalo je stvar licnog izbora i potreba.Isto vazi i za poredjenje istih SUV-ova sa FJ-om i 4Runner-om.
  3. 666666

    Toyota 4Runner 2009

    Pozdrav svima! I meni bi licno bilo interesantno ako bi NTA mogao da pojasni detalje uvoza 4Runner-a iz Amerike u Srbiju (preko EU).Medju spediterima kruzi prica da uvoz vozila iz USA prko zemalja EU ne funkcionise vise, posto nema garancija da ce nasa carina prihvatiti takvo vozilo na carinjenje (to pogotovo vazi za vozila koja se prodaju iskljucivo na trzistima Severne Amerike, kao sto je npr. 4Runner ili Tundra).Takodje, zna se da je ovaj "kanal" prvo funkcionisao preko Belgije pa onda Nemacke, i istina je da je jedno vreme bilo moguce uvesti vozilo na ovajh nacin.
  4. 666666

    Toyota 4Runner

    Ocekivao sam takav odgovor. U svakom slucaju, hvala.
  5. 666666

    Toyota 4Runner

    Pozdrav svima! Imam jedno pitanje za administratora: Da li je moguce u Toyota Srbiji naruciti novu Toyotu 4Runner koja se prodaje na trzistu Paname (3.0 D4D model) ili na trzistu Severne Amerike (V6 ili V8 benzinac) i istu registrovati u Srbiji? Unapred hvala na odgovoru. Pozdrav, Marko
×