Jump to content

Pero-Zdero

TcS Korisnik
 • Broj Poruka

  45
 • Pridružio se

 • Zadnja poseta

Reputacija Zajednice

0 Neutralan

O članu Pero-Zdero

 • Rangiran
  Novi član
 1. Pero-Zdero

  Kupujem Yaris 1.3 vvt-i; 2006. u Nemackoj

  Koliko sam ja upućen, to je samo "system check" provjerava da li je suvozačev vazdusni jastuk uključen ili iskljucen, ako je na off (tamo kod suvozacevih vrata), onda lampica ostane ukljucena, a ukoliko je na ON onda se ugasi... Nema potrebe za brigom.
 2. Pero-Zdero

  Indikacija istrosenosti kocnica

  http://i.ebayimg.com/00/s/MTIwMFgxNjAw/$(KGrHqN,!psE-zq59hc0BQCN50SSR!~~60_57.JPG Kopirati kompletan tekst...
 3. Pero-Zdero

  Indikacija istrosenosti kocnica

  Koliko sam ja upućen, nema nikakav signal na kontrolnoj tabli, doduše na samim pločicama ima jedan jezičak koji je od metala, kao što se vidi na ovoj slici, i kada dodje do kraja čućeš taj zvuk grebanja, što je znak da pločica treba da se zamijeni.
 4. Pero-Zdero

  zamena sijalice registarske tablice

  Nije nikakva mudrost...ako je yaris poslije 2007, onda evo linka, i ja sam se malo mučio, pa potražih po netu i naðoh ovaj video klip.
 5. Pero-Zdero

  Avensis 2.2 177ks, 2007god beli dim

  Vrlo je moguće da je to filter partikularnih čestica, ili DPF filter koji se nalaz u sklopu izduvnog sistema. Kad se postigne odreðena temperatura u auspuhu, on izbaci nakupljenu ćað. Jednom prilikom sam vozio iza Mercedesa GL320 koji je izbacio oblak bijelog dima iz auspuha da sam na trenutak pomislio da mu je, kao što kažeš, džak brašna ispao iz gepeka. Ako dosta voziš po gradu, tu se stvara problem, jer se čað nagomilava, i zato preporučuju da se svako nekoliko auto provoza na otvorenom putu i tako reći "produva"...to bi trebalo da riješi problem. Pojedini proizvodjači imaju i lampicu za to..upali se lampica, i tada treba malo žustrije provozati auto da se nagomilana čað sagori...i nakon toga lampica se gasi...
 6. Pero-Zdero

  koje ulje koristiti?

  Osigurači se nalaze sa lijeve strane ispod volana..Imaš poklopac kao na ovoj slici.. Lagano povuci i otvoriće se...Trebalo bi da na poleðini poklopca stoji šema osigurača i za što koji služi... http://i660.photobucket.com/albums/uu327/conceptreefer/DSC00110.jpg A što se ulja tiče najvjerovatnije je 5W 40... Najbolje bi bilo da podješ u prodavnicu auto djelova i po katalogu će ti znati reći koje ulje ide u njega. E sad što se tiče proizvoðača ulja...Eneos, Mobil, Motul...
 7. Pero-Zdero

  Pomoc pri kupovini corolle

  Pitanje za Admina... Kako su se pokazale corolle sa 2.0 d4d motorom od 90ks...Vidim da motor nosi oznaku 1CD ali da nemaju interkuler.. imaju zupčasti kaiš... Da li one imaju plivajući zamajac. Da li je kod njih bilo problema sa diznama, kao kod avensisa? Hvala!
 8. Pero-Zdero

  Koje ulje treba sipati u Land cruiser????

  Znaš kako, da bi dobio pravi odgovor, trebao si napisati kao prvo koji Land Cruiser je u pitanju, koje godište, koji motor ga pokreće,, dizel, benzinac, jer ne postoji samo jedna vrsta ulja. Kad dobijemo malo više informacija, onda ćemo moći da ti pomognemo. Ovako ti niko ne može dati adekvatan odgovor.
 9. Pero-Zdero

  Zamena zadnjeg brisača Zaris 2007

  Nema tu neke filozofije, odvrneš šaraf i ravnomjerno sa obje ruke vučeš prema sebi...Zatim staviš novi nosač i zavrneš šaraf, i zatim vratiš onu plastiku koja pokriva šaraf.
 10. Pero-Zdero

  savjet za rav4 1997god

  Ajde Slavko, ne zezaj, čuš kod nas su majstori loši!!!! Imaš ih barem 5 koji su specijalisti za japance, i to u tvoju PG...a po primorju da ne pričam. A što se tiče tvog problema....sigurno je ležaj točka u pitanju, ali zvuk se drugačje prenosi kad si u autu, i kad si ispod auta na dizalicu. Tako da je vrlo moguće da je suprotni točak u pitanju, i provjeri da li ima lufta. Upotri****(auto recenzija) malo google, i naći ćeš par njih koji prodaju djelove za japance, ako već nećeš kod Efel-a da trguješ. Pozdrav i uzdravlje!
 11. Pero-Zdero

  Nova Toyota Corolla - Prve fotografije američke verzije

  Evo je u kompletu....za Američko tržište...
 12. Pero-Zdero

  Profil gume za Yarisa

  Jedna vrlo korisna stranica... čini mi se da je ET na Yaris-ovim fabričkim felnama 40, ali nisam 100% siguran. U svakom slučaju, ET ne igra veliku ulogu, ovo ostalo vam je bitno. http://www.rimsntires.com/specs.jsp
 13. Pero-Zdero

  Pomoc oko srafova za felne

  Prvo treba da vidiš da li rupa od felne ima konus, i pod kojim uglom, a zatim da nadješ odgovarajuće šarafe. Ove na slici su "flat seat" što znači da su ravne, a čini mi se da fabrička felna ima konus. Ako ima onda je to otprilike pod uglom od 60 stepeni, ili 45. Ja sam set od 16 šarafa kupio kod ovih što prodaju felne za 25evra (nove), moje su bile sa konusom. Na pm ću ti poslati gdje još možeš da ih nadješ, jer su nove u Toyotinom ovlašćenom servisu bile oko 4eura komad.
 14. Pero-Zdero

  P: Ronal alu felne 17`, 7J, sa Avensisa

  Vrlo povoljno, srećna prodaja!
 15. Pero-Zdero

  Signalizacija Rucne Kocnice

  Imao sam isti problem. Nivo glicerina za kočnice je bio ispod "max" linije, i problem je riješen tako što sam dodao glicerin. Obavezno provjeri koji glicerin ide, da li DOT3 ili DOT4, piše ti na samom čepu. Pozdrav.
×