Rathernag 1 Napisano Avgust 19 Zdarvo drugari, gledam jednu Corollu pa mi treba par savjeta... Auto u pitanju: Corolla 1.6 vvti, 2010 godiste, presla ~170.000, kupljena kod nas. Ono sto mene najvise zanima je pouzdanost i lanac na 1.6 vvti motoru. Covjek kaze da se lanac mijenja po potrebi, znaci samo da se kontorlise. Kaze da su mu rekli u servisu da je lanac dobar i da ne treba mijenjati trenutno. Negdje sam citao da oko 200.000 treba da se zamijeni lanac, pa ne znam sad sta je ovdje tacno i sta je praksa, da li mijenjati na ~200.000 ili samo kontrolisati stanje lanca. Kakav je auto generalno? Sta mogu da ocekujem. Kakav je sto se tice odrzavanja i potrosnje? Pozdrav! Podeli ovaj post Link to post
LAV-LAV 224 Napisano Avgust 19 Ovo za lanac... ja imam dizel s lancem... baš neki dan razgovarao na tu temu u servisu... kaze majstor (radi u Toyoti bar 20 god) da se lanac ne mijenja (nema te stavke u servisnom intervalu) , samo kontrola ukoliko se nešto primjeti. Usput kaze da treba redovno kontrolirati nivo ulja da lanac ima u čemu plivati i nema nikakvih problema.Uostalom, odeš do Toyota servisa za koji znas da su majstori s iskustvom i pitas savjet.Poslano sa mog SM-A346B koristeći Tapatalk Podeli ovaj post Link to post