Jump to content
OGR

Nova 'rolla

Recommended Posts

Pozdrav,

nov sam na forumu pa da se pohvalim i sa novom Corollo-m 1.5 Luna u Midnight teal boji, izgleda svetlije na suncu nego sto obicno jeste :thumbcool:.

Za sada auto je odlican i udoban u voznji, jedina zamerka je na MyToyota aplikaciju i Sistem infotainmenta, em rekose u salonu da moras ne izabrati Srbiju kada pravis nalog (zbog nedefinisanih granica (Kosovo)) nebi radile neke funkcije, em baguje i nece da se poveze svaki put aplikacija na telefonu i auto, pa se otvori nalog za gosta.

rolla.png

clipboard_image_64a1d6cbb844ec4f.png

clipboard_image_6ffcf0ea6280b92b.png

Izmenjeno od OGR
  • Like 1
  • Upvote 2

Podeli ovaj post

Dobrodošli na Toyota club Serbia forum :dobrodosli:

Želimo Vam prijatan boravak.

Podeli ovaj post

Koliko sad lepše izgleda instrument tabla i multimedija, nego u prethodnim verzijama!

• Upvote 1

Podeli ovaj post

Uh, kakva boja!!!!

Te boje nije bilo u skorije vreme na coroli sedan, fantasticno izgleda!!!!

U zdravlje da se vozis!!! ;)

Sent from my SNE-LX1 using Tapatalk

Podeli ovaj post

Znaci,

ajd' postuj jos koju sliku iz raznih uglova, da se jos malo divim ovoj boji....

Sent from my SNE-LX1 using Tapatalk

Podeli ovaj post

On 20. 8. 2024. at 14:49, OGR said:

Pozdrav,

nov sam na forumu pa da se pohvalim i sa novom Corollo-m 1.5 Luna u Midnight teal boji, izgleda svetlije na suncu nego sto obicno jeste :thumbcool:.

Za sada auto je odlican i udoban u voznji, jedina zamerka je na MyToyota aplikaciju i Sistem infotainmenta, em rekose u salonu da moras ne izabrati Srbiju kada pravis nalog (zbog nedefinisanih granica (Kosovo)) nebi radile neke funkcije, em baguje i nece da se poveze svaki put aplikacija na telefonu i auto, pa se otvori nalog za gosta.

rolla.png

clipboard_image_64a1d6cbb844ec4f.png

clipboard_image_6ffcf0ea6280b92b.png

Mozes li jos nesto napisati o corolli,koliko si je cekao,da li je ispotovan rok dostave,kolika ti je potrosnja itd....i da li ti jos uvek baguje aplikacija?

Podeli ovaj post

Zaboravih i jos nesto da te pitam

Kako radi taj Cloud i ta multimedija...totalno mi je nejasno,da li je potrebno da je non-stop povezan sa telefonom radi interneta ili kako?Koje su tu mape,kako se azuriraju?Cuo sam da se moze pratiti gde je auto u svakom trenutku,da se vidi koliko goriva ima,itd...sta to znaci da on ima svoj neki internet

Podeli ovaj post

pre 17 sati , Stojicboba said:

Kako radi taj Cloud i ta multimedija...totalno mi je nejasno,da li je potrebno da je non-stop povezan sa telefonom radi interneta ili kako?Koje su tu mape,kako se azuriraju?Cuo sam da se moze pratiti gde je auto u svakom trenutku,da se vidi koliko goriva ima,itd...sta to znaci da on ima svoj neki internet

Mlatimudija radi tako što telefon povežeš (kod stare kablom), a ova nova mislim da može i preko bluetooth. Elem potrebno je da na telefonu imaš omogućen Android auto, odnosno Apple Car play (na mom Šaomiju je već bio instaliran).

Elem, to ti omogućava da pored pesama, muzike (preko strimova), poziva i poruka, imaš i navigaciju (Google mape sigurno i još nekoliko aplikacija za mape). Ažuriranje mapa radiš na telefonu, nema to veze sa mlatimudijom, jer ti iste bukvalno samo "pozajmljuješ" sa telefona i prikazuješ na većem ekranu.

Što se My Toyota aplikacije tiče, nisam nikad imao problema oko države - Srbije, i da kucnem vo drvo, za sada odlično radi. Preko nje možeš pratiti lokaciju auta (ne znam kako), ali i pristupiti servisnoj knjižici, pratiti parametre putovanja, trenutnu kilometražu i količinu goriva u rezervoaru...

Sama mlatimudija ima xy nedostataka (bar ona starija), ali ostavljam mogućnost da ja nisam normalan, pa će tebi možda odgovarati 1000%!

Podeli ovaj post

pre 2 sati , bane1321 said:

Mlatimudija radi tako što telefon povežeš (kod stare kablom), a ova nova mislim da može i preko bluetooth. Elem potrebno je da na telefonu imaš omogućen Android auto, odnosno Apple Car play (na mom Šaomiju je već bio instaliran).

Elem, to ti omogućava da pored pesama, muzike (preko strimova), poziva i poruka, imaš i navigaciju (Google mape sigurno i još nekoliko aplikacija za mape). Ažuriranje mapa radiš na telefonu, nema to veze sa mlatimudijom, jer ti iste bukvalno samo "pozajmljuješ" sa telefona i prikazuješ na većem ekranu.

Što se My Toyota aplikacije tiče, nisam nikad imao problema oko države - Srbije, i da kucnem vo drvo, za sada odlično radi. Preko nje možeš pratiti lokaciju auta (ne znam kako), ali i pristupiti servisnoj knjižici, pratiti parametre putovanja, trenutnu kilometražu i količinu goriva u rezervoaru...

Sama mlatimudija ima xy nedostataka (bar ona starija), ali ostavljam mogućnost da ja nisam normalan, pa će tebi možda odgovarati 1000%!

Hvala na odgovoru.Ali ako ti mozes da pratis lokaciju auta,on mora u sebi onda da ima ili sim karticu ili ne znam vec kako drugacije.Ja kada sam vozio pre par dana novu corollu,test vozilo,nisam povezao moj telefon sa autom ali navigacija je radila na multimedijii.Zato me i zbunjuje to,a vozio sam isto corollu u paketu LUNA.

Podeli ovaj post

Iskreno, ne znam i nisam se interesovao kako određuje poziciju auta (bitno mi je ta je tačno), ali znam da to nema veze sa multimedijom. 

IMG_20250411_181202.thumb.jpg.65c0a4f83653f4765b639d8b2bade354.jpg

Što se tiče te test Korole, pretpostavljam da njena multimedija ima dodatu/doplaćenu navigaciju, jer drugačije jedino može uz mirroring (kopiranje sadržaja sa telefona).

Podeli ovaj post

Zena mi je rekla da je to isto vozilo kakvo cu i ja dobiti,bas u toj opremi luna.Tako da ne verujem da nesto drugo ima,ali testiracemo kad stigne.Nadam se samo da ce stici u predvidjenom roku,rekli su pocetkom juna stize.Valjda ce se to ispostovati.

Podeli ovaj post

Jel ta prodavačica bila sa tobom? Moguće da je uparila njen telefon sa mlatimudijom, ili (još bolje) su dodali i navi u serijsku opremu!

Podeli ovaj post

Nije bio niko samnom,a nije bio ni neki telefon uparen.Nadam se da ce se neko javiti ko je vec ima pa da kaze kako to radi.Mada mi je rekla da 4 godine imam besplatno CLOUD,tako da i dalje verujem da on sam ima neku sim karticu gde dobija signal i net

Podeli ovaj post

Onda su ubacili u ponudu navigaciju, pretpostavljam da u cloudu možeš da čuvaš muziku, mape i slično, a da pristupaš preko mobilnog interneta i AA/CP! Nadam se da su omogućili kretanje po imeniku pomoću tastera na volanu!

Ne mislim da ima sim karticu, ali ne znam kako "komunicira" sa aplikacijom, obzirom da šalje obaveštenja i kad su vrata otvorena/nisu zaključana!

Podeli ovaj post

Mislim da nema drugih mogucnosti da komunicira ako nema svoj internet.Valjda ce nam neko reci ko je vec ima kako to funkcionise...

Podeli ovaj post

pre 12 sati , Stojicboba said:

Valjda ce nam neko reci ko je vec ima kako to funkcionise...

Otpirlike to ide ovako, sa nekih mozda 90% tacnosti onoga sto izjavim :) Toyota, kao i svi moderni automobili sa navigacijom, koristi GPS prijemnik.

GPS NE zahteva internet – on funkcioniše zahvaljujući satelitskim signalima koji dolaze direktno do GPS prijemnika u vozilu.

Dakle, čak i ako si van mreže (nema signala, interneta ili SIM kartice), auto zna tvoju trenutnu lokaciju ako koristiš ugrađeni GPS.

Offline vs. Online mape:

GPS samo pruža lokaciju (npr. "nalaziš se ovde"), a da bi se prikazala mapa i ruta, potrebne su karte. Ako auto ima offline mape (često unapred instalirane), internet nije potreban. Ako koristi online mape (kao Google Maps ili Toyota neki toyota servis) potreban je internet.

Aplikacija na telefonu koju si spojio sa automobilom i na kojoj imas nalog "zna" gde ti je auto, jer GPS prijemnik odredjuje poziciju i iz automobila se odasilje signal na toyota servere periodicno (ovde je vec moguce da auto ima ugradjenu i neku eSIM-elektricnu SIM ili cak fizicku SIM karticu za odasiljanje signala), a aplikacija hvata te podatke sa servera i prikazuje ih na telefonu.

Ako sam negde omasio, ne uzmite za zlo.... :)

• Like 3
  • Upvote 1

Podeli ovaj post

Al istrolovasmo čoveku temu! :yeah:

Podeli ovaj post

Sve to ima smisla sto si napisao...i opet dolazimo do zakljucka da verovatno postoji taj neki e sim ili slicno koji salje podatke na telefon.Mozda ce nam se javiti i gazda Corolle pa ce nam reci...ako ne,cim je dobijem pisem kako to radi

• Like 1

Podeli ovaj post

Verovatno je OGR vratio auto u servis kad vise nista nije pisao ovde:yeah::drive:

Podeli ovaj post

Ма какви, прешао сам 12500км, нисам имао времена за форум од посла у задње време.  Ево сад још мало па први сервис, мада пуно траже ови на Зрењанском путу, 23000 .

Ауто је механички одличан, мултимедија понекад зна да не учита профил како треба али то је ситница. Моја Корола је дошла са Тојотином навигацијом (ваљда 3 године дају и њу и ове остале ствари преко мреже).

Лупио ме на паркингу неко вратима па направио удубљење код сувозача (Ови из Тојоте би 300е да фарбају цела врата) и дао ми поштар пар површинских огреботина на задњем десном блатобрану са Фијатом 500Л кад се испаркирао па ме очешао мало (средиће полирка то; мада за ово не знам код ког ћу лимара)

image.thumb.jpeg.f418d5e61c129f46b86a4a696583886a.jpeg

Тачно на Body line испод сувожачевог ретровизора...

On 10. 4. 2025. at 18:14, Stojicboba said:

Mozes li jos nesto napisati o corolli,koliko si je cekao,da li je ispotovan rok dostave,kolika ti je potrosnja itd....i da li ti jos uvek baguje aplikacija?

Моја је поручена била у почетком јуна и стигла 10 аугуста, значи 2 месеца чекања.

On 10. 4. 2025. at 18:36, Stojicboba said:

Рекли су други већ доста, ауто има свој ГПРС и сваких пар минута пошаље сигнал, телефон може преко БТ или кабла (бољи је кабал јер БТ некад сецка + пуниш и батерију тако), мапе имаш Тојотине или преко телефона Google maps.

On 11. 4. 2025. at 19:36, Stojicboba said:

Nije bio niko samnom,a nije bio ni neki telefon uparen.Nadam se da ce se neko javiti ko je vec ima pa da kaze kako to radi.Mada mi je rekla da 4 godine imam besplatno CLOUD,tako da i dalje verujem da on sam ima neku sim karticu gde dobija signal i net

Мораш направити налог у My Toyota и упарити са аутом телефон и то је то, објасниће ти кад будеш преузимао кола, и мени су показали како, тако да не брини.

Izmenjeno od OGR

Podeli ovaj post

pre 38 minuta, OGR said:

Ма какви, прешао сам 12500км, нисам имао времена за форум од посла у задње време.  Ево сад још мало па први сервис, мада пуно траже ови на Зрењанском путу, 23000 .

Ауто је механички одличан, мултимедија понекад зна да не учита профил како треба али то је ситница. Моја Корола је дошла са Тојотином навигацијом (ваљда 3 године дају и њу и ове остале ствари преко мреже).

Лупио ме на паркингу неко вратима па направио удубљење код сувозача (Ови из Тојоте би 300е да фарбају цела врата) и дао ми поштар пар површинских огреботина на задњем десном блатобрану са Фијатом 500Л кад се испаркирао па ме очешао мало (средиће полирка то; мада за ово не знам код ког ћу лимара)

image.thumb.jpeg.f418d5e61c129f46b86a4a696583886a.jpeg

Тачно на Body line испод сувожачевог ретровизора...

Моја је поручена била у почетком јуна и стигла 10 аугуста, значи 2 месеца чекања.

Рекли су други већ доста, ауто има свој ГПРС и сваких пар минута пошаље сигнал, телефон може преко БТ или кабла (бољи је кабал јер БТ некад сецка + пуниш и батерију тако), мапе имаш Тојотине или преко телефона Google maps.

Мораш направити налог у My Toyota и упарити са аутом телефон и то је то, објасниће ти кад будеш преузимао кола, и мени су показали како, тако да не брини.

Pa brate moraces u njihov servis zbog garancije,ali 23000 noje malo...tako je kako je:rolleyes:

Steta zbog vrata...jel si uzeo kasko?

Da li i android tel moze preko blututa ili samo ajfon?

Podeli ovaj post

Pozdrav, 

Za android mora preko kabla, sto se tice ostecenja, ne znam koliko je pametno farbati cela vrata zbog ovakvog ostecenja! Moj ti je savet da se raspitas kod ovih servisa sto izvlace ostecenja ‘vakumom’. Imas ih sad kod nas nekoliko. Ne znam cene ali vredi se raspitati. 

Podeli ovaj post

Ма имам каско, али не знам да ли би прихватили јер нисам звао полицију + мислио сам да је штета 100е највише. Мени и Андроид ради на БТ мада зна да сецка понекад а када пуштам музику са телефоне, те је ту кабал бољи.

Podeli ovaj post

pre 12 sati , OGR said:

Ма имам каско, али не знам да ли би прихватили јер нисам звао полицију + мислио сам да је штета 100е највише. Мени и Андроид ради на БТ мада зна да сецка понекад а када пуштам музику са телефоне, те је ту кабал бољи.

Bas steta, nov auto:blush:

Nema ti kasko veze sa policijom. Ceo proces se vodi izmedju tebe i osiguravajuce kuce. Bitno je da znas kad je steta napravljena, lokacija i sta je osteceno.

Ne znam koji su ti uslovi kaska, ali kad ides preko toga, bas te briga koliko kosta u servisu.

Podeli ovaj post

Ako te pitaju na kasku, reci da je šteta nastala unutar 7 dana (znaju zezati da se mora prijaviti unutar nekog vremena), tražiće da im poslikaš to mjesto gdje je auto tada bio i to je to.

Moja preporuka je da sačekas kraj kaska za ovu godinu reg. pa onda prijaviš. I to na način da prvo uplatiš za drugu godinu i dan kasnije prijavis ovu štetu (ali obavezno dok traje kasko polica!) I nema nikakvih penala.
Nadam se da si razumio.

Ako treba policija, nazoves ih ujutro. Pa nitko ne zna kada je to bilo. A osiguranju je ovo steta mizerna.

Inace, vezano za garanciju... u Toyoti gubiš garanciju jedino na prohrđavanje tih vrata ako ne radiš to kod njih.Teoretski ti ne mogu osporiti garanciju na krov,ali tko zna.

Eto , to je ukratko.

Podeli ovaj post