Jump to content
Stojicboba

Nova Corolla 1.5 luna

Recommended Posts

Pozz svima,novi sam clan foruma i porucio sam novu corollu sedan 1.5 luna.Porucena je u Gota Car u Novom Sadu.Trebalo bih da stigne kako su oni rekli 11.Juna 2025.Interesuje me ako je vec neko ima,kakva su mu iskustva,da li je zadovoljan servisom,odrzavanju itd...Hvala

Izmenjeno od Stojicboba
  • Upvote 1

Podeli ovaj post

Dobrodošli na Toyota club Serbia forum :dobrodosli:

Želimo Vam prijatan boravak.

Podeli ovaj post

Srecna kupovina!!!!

Koju si boju izabrao? :blush:

Imas na forumu dosta "svezih" tema o corolli za pitanja koja si postavio, citaj redom, svasta ces naci....  :)

Podeli ovaj post

Crna boja je u pitanju...najvise zahtevna ali lepa po meni...enterijer je crno-beli,pa zbog toga bas cekam malo duze odnosno dve nedelje duze.Da je bio cisto crn,rekli su stigao bih do kraja maja ali ovako polovina juna.Za sada sam citao dosta pozitivnih komentara u vezi corolle,mislim da ce tako i ostati....

Podeli ovaj post

pre 4 sati , Stojicboba said:

Za sada sam citao dosta pozitivnih komentara u vezi corolle,mislim da ce tako i ostati....

Sve je to individualno, što nekom smeta, drugom je plus. Bitno je sve isprobati dok se ne daju pare...

Podeli ovaj post

Pare su vec date...:rolleyes:

Podeli ovaj post

Nemoj me pogrešno razumeti, samo se nadam da si ga dobro isprobao. To što ga neko diže u nebesa, ne mora tebi ništa da znači. I ovde na forumu su se ljudi žalili na gomilu stvari koje su, realno, uočljive već kod prve, kraće vožnje... 20+ iljada nije mala para... Ja bih voleo da probam taj 1.5 motor. Moj ex Auris koga sam kupio baš u Gota u NS (sa Draganom sam pregovarao) je imao neuništivi 1.6, a trenutna Gospođa Korola ima 1.2 turbo motor, posebno jer sam na Sajmu video da limuzine nemaju modove vožnje (eco, normal I sport)...

Nova instrument tabla je mnogo lepša, a nadam se da je i mlatimudija funkcionalnija... Ima li otvore za ventilaciju na srednjem grebenu?

Podeli ovaj post

pre 12 minuta, bane1321 said:

Nemoj me pogrešno razumeti, samo se nadam da si ga dobro isprobao. To što ga neko diže u nebesa, ne mora tebi ništa da znači. I ovde na forumu su se ljudi žalili na gomilu stvari koje su, realno, uočljive već kod prve, kraće vožnje... 20+ iljada nije mala para... Ja bih voleo da probam taj 1.5 motor. Moj ex Auris koga sam kupio baš u Gota u NS (sa Draganom sam pregovarao) je imao neuništivi 1.6, a trenutna Gospođa Korola ima 1.2 turbo motor, posebno jer sam na Sajmu video da limuzine nemaju modove vožnje (eco, normal I sport)...

Nova instrument tabla je mnogo lepša, a nadam se da je i mlatimudija funkcionalnija... Ima li otvore za ventilaciju na srednjem grebenu?

Probao sam ga,i ja sam relativno zadovoljan jer sam vozio passat 1.6 benzinca i iskreno navikao sam se na to neko sporo ubrzanje ako na to mislis.Nisam neki koji voli da jurca  i sasvim sam zadovoljan tim.Sa Draganom sam i ja pregovarao.

Da,tabla je skroz ok,lepa je...

Ima otvore za ventilaciju,kao i dva c ulaza za punjenje telefona...

Podeli ovaj post

Kupio sam pre manje od mesec dana Tojotu Korolu u opremi Luna u NS. Rok isporuke maksimalno ispoštovan. 

Što se tiče samog auta, mišljenje mi je više pozitivno nego negativno. Pre Korole vozio sam poslednju generaciju Ford Mondea i uglavnom Korolu poredim sa tim autom (iako ne bi trebalo jer nisu isti segment). 

Elem, ono što sam odmah primetio je da je auto poprilično mekši u odnosu na Mondea. Lepo se vozi ali preciznost i stabilnost nije na nivou Mondea. Buka točkova je primetno veća a i motor ume da bude bučniji, naročito pri naglom dodavanju gasa. 

Što se tiče performansi, ja sam sa tim 1.5 motorom zadovoljan. Ima snage za normalnu vožnju i preticanja. Manjak snage oseti se jedino na putu uzbrdo kada treba nekoga brže preteći. Van tih situacija, sasvim ok motor. 

Što se enterijera tiče, visok sam 190cm i kada namestim sedište i volan u položaj koji meni odgovara, fali 1 centimetar da udarim glavom u nebo. Naravno, moguće je spustiti sedište još niže ili dodatno oboriti naslon i dobiti više prostora za glavu ali to su onda kompromisi na uštrb komfora. Pozadi je situacija još gora i tu mesta za glavu nema. 

Multimedija fino radi mada ume ponekad da baguje. Meni lično se ne sviđa interfejs jer nema dovoljno podataka na ,,početnom ekranu'' kojeg u suštini i nema. Fabrička navigacija radi ok, ima i internet radio kao rezervu za neke stanice, koji se aktivira automatski ukoliko se izgubi FM signal. 

To je to za sada što mi pada napamet.  

Izmenjeno od Neshonal

Podeli ovaj post

Meni se nivo buke drastično smanjio kada sam zamenio gume. Bile su letnje Kontinental ali u Eko verziji (plastične), umesto njih sam stavio AS Kleber.

@Neshonal

Jel ti je novija, veća multimedija?

Podeli ovaj post

pre 7 sati , Neshonal said:

Kupio sam pre manje od mesec dana Tojotu Korolu u opremi Luna u NS. Rok isporuke maksimalno ispoštovan. 

Što se tiče samog auta, mišljenje mi je više pozitivno nego negativno. Pre Korole vozio sam poslednju generaciju Ford Mondea i uglavnom Korolu poredim sa tim autom (iako ne bi trebalo jer nisu isti segment). 

Elem, ono što sam odmah primetio je da je auto poprilično mekši u odnosu na Mondea. Lepo se vozi ali preciznost i stabilnost nije na nivou Mondea. Buka točkova je primetno veća a i motor ume da bude bučniji, naročito pri naglom dodavanju gasa. 

Što se tiče performansi, ja sam sa tim 1.5 motorom zadovoljan. Ima snage za normalnu vožnju i preticanja. Manjak snage oseti se jedino na putu uzbrdo kada treba nekoga brže preteći. Van tih situacija, sasvim ok motor. 

Što se enterijera tiče, visok sam 190cm i kada namestim sedište i volan u položaj koji meni odgovara, fali 1 centimetar da udarim glavom u nebo. Naravno, moguće je spustiti sedište još niže ili dodatno oboriti naslon i dobiti više prostora za glavu ali to su onda kompromisi na uštrb komfora. Pozadi je situacija još gora i tu mesta za glavu nema. 

Multimedija fino radi mada ume ponekad da baguje. Meni lično se ne sviđa interfejs jer nema dovoljno podataka na ,,početnom ekranu'' kojeg u suštini i nema. Fabrička navigacija radi ok, ima i internet radio kao rezervu za neke stanice, koji se aktivira automatski ukoliko se izgubi FM signal. 

To je to za sada što mi pada napamet.  

Lepo od njih sto ispostuju rok isporuke...Jel ti stigao mozda i malo ranije nego sto su rekli ili tacno tog datuma?

Sto se tice moje visine tu necu imati problema,visok sam oko 180cm i sedeo sam i napred i nazad,sasvim dovoljno imam mesta za sve...

Na koji nacin ti baguje multimedija,sta se tacno desava?

Za interfejs ne znam sta da kaze.,nisam bas toliko obratio paznju na test voznji,videcemo kad stigne.

E to me interesuje kako radi taj internet radio?Odakle mu internet ako nisi povezan telefonom?

Podeli ovaj post

Auto je stigao tacno onog datuma kada su rekli.

Multimedija je ona novija. Ume da baguje u smislu da nekada u navigaciji prikazuje milje umesto kilometara bez obzira na podešavanja, ne poveže se uvek sa mojim profilom kada upalim auto, povremeno nece da se sinhronizuje pa trazi da se unese lozinka, ne zapamti neka podešavanja kada se ponovo upali auto, dva puta mi se desilo da pustim muziku preko blututa i pesma secka konstantno (ugasim i upalim auto i onda bude sve u redu) i sl. 

Neku vrstu interneta definitivno ima jer moguće je preko aplikacije otkljucavati i zakljucavati auto npr. Ne znam još uvek kako tačno radi internet radio ali ga ima, ne u smislu da možes da otvoriš listu internet stanica i da biraš stanicu ali kada je slab signal neke FM stanice automatski prebaci na internet radio (što i piše na multimediji, čak krene i reklama 5 sekundi pa onda pusti strim). Ali to se ne dešava kod svih radio stanica nego samo kod nekih (npr. TDI radio). 

Podeli ovaj post

pre 9 sati , Neshonal said:

Auto je stigao tacno onog datuma kada su rekli.

Multimedija je ona novija. Ume da baguje u smislu da nekada u navigaciji prikazuje milje umesto kilometara bez obzira na podešavanja, ne poveže se uvek sa mojim profilom kada upalim auto, povremeno nece da se sinhronizuje pa trazi da se unese lozinka, ne zapamti neka podešavanja kada se ponovo upali auto, dva puta mi se desilo da pustim muziku preko blututa i pesma secka konstantno (ugasim i upalim auto i onda bude sve u redu) i sl. 

Neku vrstu interneta definitivno ima jer moguće je preko aplikacije otkljucavati i zakljucavati auto npr. Ne znam još uvek kako tačno radi internet radio ali ga ima, ne u smislu da možes da otvoriš listu internet stanica i da biraš stanicu ali kada je slab signal neke FM stanice automatski prebaci na internet radio (što i piše na multimediji, čak krene i reklama 5 sekundi pa onda pusti strim). Ali to se ne dešava kod svih radio stanica nego samo kod nekih (npr. TDI radio). 

Da,nadam se da ce se sve to nekim azuriranjem popraviti.Zna to sve da iznervira verovatno ako se stalno desava.

Meni su rekli da je ocekivano vreme isporuke u  Kopar 05.05.2025. i onda jos 10-15 radnih dana da se ocarini i da stigne u NS.Najgore je ovo cekanje.:o

Kazi mi jos sto se tice ovako auta,jel imas jos neke zamerke,jel si zadovoljan drugim stvarima?Kako ga vozis sto se tice razradjivanja.Obracas li paznju na to ili ga vozis normalno.Koje si gume dobio na njemu,mislim marku?

pozz

Podeli ovaj post

Pa ne znam, osim ovoga što sam već napisao u prethodnim porukama ništa mi drugo trenutno ne pada napamet od važnijih stvari. Lepo se vozi, lagano, mek je, po meni idealan za neku međugradsku vožnju. Nije nivo Ford Mondea kojeg sam.prethodno vozio (upravljivost, vožnja, komfor) ali nije ni loš. Ima te neke sitnije mane ali koji auto ih nema. Nisam ga nešto posebno razrađivao, tj. vozio sam kao što inače vozim. Gume su Bridgestone Ecopia. 

Podeli ovaj post

Prije su stavljali Continental gume

Podeli ovaj post

Just now, LAV-LAV said:

Prije su stavljali Continental gume

Pa nisu ni ove mozda lose gume,mislim da se krecu oko 100e koliko sam video.To su letnje gume jel tako?

Posto vidim da se neki zale na svetla,moze li neki predlog ako neko zna iz iskustva koje led sijalice su dobre,neki link za kupovinu.:read:

Podeli ovaj post

Ja znam da su sijalice tipa Hir 2 a i mene interesuje da li je neko stavljao led sijalice i kog proizvodjaca. Na KP se krecu oko 50-ak €

Podeli ovaj post

Ima jedan forumas koji je od svog Aurisa napravio formulu. Nije više baš aktivan na forumu... sijalice je isto mijenjao . Pretrazi forum , možda naletis na njegove linkove
Prije je forum bio baš živ, ali mozda s novom generacijom Corolle postane još življi

Podeli ovaj post

Uh...ko ce to sad naci:read:tesko...

Mogao bi neko i neku sliku da okaci kako to izgleda

Podeli ovaj post

A meni su svetla sasvim dobra.

Podeli ovaj post

pre 2 minuta, Neshonal said:

A meni su svetla sasvim dobra.

Imas li neku sliku da postavis tvog automobila sa tim svetlima?

Podeli ovaj post

Nemam trenutno sliku ali klasične halogenke, kad poredim sa prethodnim autima koje sam vozio, ni bolje ni gore ali sasvim korektno. 

Čitao sam i ja o lošim svetlima i nisam imao nikakva očekivanja ali sam se prijatno iznenadio. Možda su nešto modifikovali u poslednjim serijama, stvarno ne znam. 

Podeli ovaj post

pre 16 minuta, Neshonal said:

Nemam trenutno sliku ali klasične halogenke, kad poredim sa prethodnim autima koje sam vozio, ni bolje ni gore ali sasvim korektno. 

Čitao sam i ja o lošim svetlima i nisam imao nikakva očekivanja ali sam se prijatno iznenadio. Možda su nešto modifikovali u poslednjim serijama, stvarno ne znam. 

Da,nadamo se da je popravljeno to. Ali i nismo mi svi isti,nadam se da cu i ja biti zadovoljan.

Podeli ovaj post

pre 8 sati , Stojicboba said:

Pa nisu ni ove mozda lose gume,mislim da se krecu oko 100e koliko sam video.To su letnje gume jel tako?

Eko gume bilo kog proizvođača, karakteriše veća tvrdoća (čitaj plastične su), te zato će, ako je ikako moguće, nadživeti svaki auto, u smislu degradacije. Međutim loše strane su lošija upravljivost u odnosu na "normalne" i daleko veća buka. Sve Eko gume su letnje (upravo zbog tvrdoće, zimske moraju da budu mekše) i jeftinije su od običnih guma istog proizvođača. To je bila prva stvar koju sam promenio na mojoj Koroli, inače, jer je imala Continental Ecocontact, za razliku od Aurisa koji je došao sa Premium Contact.

pre 7 sati , Saint53 said:

mene interesuje da li je neko stavljao led sijalice i kog proizvodjaca

Stavljao je moj komšija na Korolu prethodne generacije neke sa Ali Expressa i bio je zadovoljan. Generalno na KP je 99% robe sa Alija i Temua

Podeli ovaj post

pre 3 sati , bane1321 said:

Eko gume bilo kog proizvođača, karakteriše veća tvrdoća (čitaj plastične su), te zato će, ako je ikako moguće, nadživeti svaki auto, u smislu degradacije. Međutim loše strane su lošija upravljivost u odnosu na "normalne" i daleko veća buka. Sve Eko gume su letnje (upravo zbog tvrdoće, zimske moraju da budu mekše) i jeftinije su od običnih guma istog proizvođača. To je bila prva stvar koju sam promenio na mojoj Koroli, inače, jer je imala Continental Ecocontact, za razliku od Aurisa koji je došao sa Premium Contact.

Stavljao je moj komšija na Korolu prethodne generacije neke sa Ali Expressa i bio je zadovoljan. Generalno na KP je 99% robe sa Alija i Temua

Ne znam zasto su onda tako skupe gume.Samo zbog toga sto su eko?

Pa da,ceo kp je sa alija i temua,verovatno da cu i ja nesto kupiti tako,ali sam mislio da neko zna tacno koje pa da ne mislim i ne trazim,da ih porucim odmah pa kad stigne auto odmah menjam:yeah:

Podeli ovaj post