Crni_Sine 49 Napisano April 11 pre 17 sati , Stojicboba said: Moram da vas pitam nesto,na koliko bara vi duvate ove gume na corolli?Danas sam se svega naslusao. Na nalepnici pise 2.5 napred i 2.4 nazad (0-160km/h) Ne razmisljam puno, ovako pise na vratima, tako i radim, evo vec cetri godine.... 1 Podeli ovaj post Link to post
Stojicboba 37 Napisano April 29 E doslo je vreme i za prvi servis.Danas sam zvao da zakazem,sve zauzeto unapred dve nedelje.Posto tada radim,zakazao sam 20.maja.Odmah mi je rekla da imam azuriranje softvera koje traje sat ipo i servis koji je sat vremena i ako hocu dobijam besplatno pranje automobila(pola sata).Sve ukupno kaze bicu 3 sata u servisu. 1 Podeli ovaj post Link to post
Ognjen1981 14 Napisano April 30 И ја бих ускоро морао на други сервис, први сам хтео раније и урадио на 10.081 а други ћу на 13-14 000 Sent from my iPhone using Tapatalk Podeli ovaj post Link to post
zipsilon 7 Napisano April 30 Kada završite servise objavite šta je urađeno i koliko je koštalo (u kojem servisu). Da li se pridržavaju preporuka sa cenovnika?Послато са M2007J3SG помоћу Тапатока 1 Podeli ovaj post Link to post
PetarSol 27 Napisano April 30 pre 21 minuta, zipsilon said: Kada završite servise objavite šta je urađeno i koliko je koštalo (u kojem servisu). Da li se pridržavaju preporuka sa cenovnika? Послато са M2007J3SG помоћу Тапатока Najpribizniju cenu servisa mozes videti u aplikaciji ili sajtu pri e-zakazivanju! Pa uporedi sa ovim fajlom! 1 Podeli ovaj post Link to post
miljko035 19 Napisano April 30 Da li se neko malo bolje razume u mehaniku?I ako je Toyota propisala ovu gradaciju ulja 0w16 po meni je to bas redko ulje.Negde sam procitao da je neki vlasnik izasao iz garancije bas zbog toga. Podeli ovaj post Link to post
zipsilon 7 Napisano April 30 Da li se neko malo bolje razume u mehaniku?I ako je Toyota propisala ovu gradaciju ulja 0w16 po meni je to bas redko ulje.Negde sam procitao da je neki vlasnik izasao iz garancije bas zbog toga.Moj kolega koji se odlično razume kaže da je to trenutno najbolje ulje na tržištu.Inače, verujem da Toyota oko vrste ulja ne želi da pogreši i dovede svoju reputaciju u pitanje Послато са M2007J3SG помоћу Тапатока 1 Podeli ovaj post Link to post
Spale11 22 Napisano April 30 Sve je ovo ok po meni što su propisali, ali mi nije jasno da nisu propisali nigde zamenu vodene pumpe,lanca i ostalih delova koji se kod drugih proiyvodjaca rade na velikom servisu... Da li je neko uopste menjao vodnu pumpu,lanac? Podeli ovaj post Link to post
biciklista 86 Napisano April 30 pre 1 sat , PetarSol said: Najpribizniju cenu servisa mozes videti u aplikaciji ili sajtu pri e-zakazivanju! Pa uporedi sa ovim fajlom! Iz koje godine su ti te cene ? Mislim da kod Toyote najniži nivo redovnog servisa ( ulje motora, filter ulja i podloška čepa kartera, što su 1, 3. i 5. servis na 15, 45 i 75.000 km ) odavno košta najmanje oko 200 evra. Barem ja toliko plaćam za Jarisa 1,5. Drugi servis je skuplji (zbog zamene i filtera klime, kao i ulja kočnica i kvačila ), kao i četvrti (tu se menja još i filter vazduha), dok je šesti najskuplji (idu i svećice) Podeli ovaj post Link to post
bane1321 206 Napisano April 30 Šesti servis, doduše za 1.2 turbo, je 65.000 dinara, u odnosu na 56.000 datoj u aplikaciji Podeli ovaj post Link to post
miljko035 19 Napisano April 30 Ja kada sam preozeo auto u Nisu su mi rekli da ne prvi servis oko 28000din. U Kragujevcu sam preneki dan pitao oni su mi rekli da je prvi servis 22000din 2 Podeli ovaj post Link to post
PetarSol 27 Napisano April 30 pre 1 sat , biciklista said: Iz koje godine su ti te cene ? Mislim da kod Toyote najniži nivo redovnog servisa ( ulje motora, filter ulja i podloška čepa kartera, što su 1, 3. i 5. servis na 15, 45 i 75.000 km ) odavno košta najmanje oko 200 evra. Barem ja toliko plaćam za Jarisa 1,5. Drugi servis je skuplji (zbog zamene i filtera klime, kao i ulja kočnica i kvačila ), kao i četvrti (tu se menja još i filter vazduha), dok je šesti najskuplji (idu i svećice) Ne znam, nisam skidao pdf preporucenih servisa. Na aplikaciji su cene servisa skoro uvek tacne, neki dinar gore - dole al uglavnom je to to! Kad sam kupio kola 2022 preporucene cene nisu bile tacne ni izbliza... zato sam rekao coveku da uporedi! Podeli ovaj post Link to post
LAV-LAV 276 Napisano April 30 Sve je ovo ok po meni što su propisali, ali mi nije jasno da nisu propisali nigde zamenu vodene pumpe,lanca i ostalih delova koji se kod drugih proiyvodjaca rade na velikom servisu... Da li je neko uopste menjao vodnu pumpu,lanac?Za te stvari si trebao kupiti VW Ovo je Toyota. Podeli ovaj post Link to post
Spale11 22 Napisano April 30 pre 4 minuta, LAV-LAV said: Za te stvari si trebao kupiti VW Ovo je Toyota. Pa znas kako ne bih pisao bezveze da nisam čuo iskustvo gde je kolegi puko kaiš vodene pumpe u vožnji nakon 8.servisa gde su mu rekli da nema potrebe za zamenu na 122000km na putu do Grcke... Nov auto on je bio prvi vlasnik tako da nije bilo muljaze s kilometrazom... Podeli ovaj post Link to post
zipsilon 7 Napisano April 30 Iz koje godine su ti te cene ? Mislim da kod Toyote najniži nivo redovnog servisa ( ulje motora, filter ulja i podloška čepa kartera, što su 1, 3. i 5. servis na 15, 45 i 75.000 km ) odavno košta najmanje oko 200 evra. Barem ja toliko plaćam za Jarisa 1,5. Drugi servis je skuplji (zbog zamene i filtera klime, kao i ulja kočnica i kvačila ), kao i četvrti (tu se menja još i filter vazduha), dok je šesti najskuplji (idu i svećice) Sad vidim da su u prospektu na dnu napisali da je cenovnik iz marta 2021. Od tada je sve poskupelo bez obzira što su cene u evrima.Послато са M2007J3SG помоћу Тапатока Podeli ovaj post Link to post
biciklista 86 Napisano April 30 Sve te cene iz 2021. možeš korigovati slobodno za oko 70% i imaćeš današnje cene. Samo kao primer, u istom takvom cenovniku iz 2021. za moj Jaris stoji da četvrti servis „preporučeno“ košta 212 evra, a ja ga pre dva meseca platio 368 evra (69% više). Podeli ovaj post Link to post
LAV-LAV 276 Napisano April 30 Pa znas kako ne bih pisao bezveze da nisam čuo iskustvo gde je kolegi puko kaiš vodene pumpe u vožnji nakon 8.servisa gde su mu rekli da nema potrebe za zamenu na 122000km na putu do Grcke... Nov auto on je bio prvi vlasnik tako da nije bilo muljaze s kilometrazom... Lanac nije kaiš. A taj kaiš nije distribucija. Servis je možda obavljen površno, razlog pucanja moze biti dotrajalost ,cirenje necega po kaišu, ne mogu nagađati. U svakom slučaju lanac ne miješati s remenjem. Podeli ovaj post Link to post
Stojicboba 37 Napisano Maj 20 Evo drugari da vam se pohvalim.Uradjen prvi servis pa da vidite sta je sve menjano i koliko kosta.Ovo je sramota FIlter vazduha nije ni promenjen. Nisam znao da se to ne menja na prvom servisu. ALI STA KOSTA 30.000 DIN?Ja stvarno ne znam Azuriranje navikacije nije ni uradjeno,samo mi je obrisao obavestenje i rekao "ma to nije nista,uradicemo drugi put i tako ti se nista ne menja" Pranje auta koje je bilo kao poklon,bolje da ga nisu ni oprali,verujete mi cistiji je bio pre servisa. 1 Podeli ovaj post Link to post
biciklista 86 Napisano Maj 20 Čudno da su ti na prvom servisu menjali i filter klime (po planu, on se menja na parnim servisima, na svakih 30.000 km ili na svake dve godine, šta se pre ostvari), a filter vazduha u smislu plana održavanja se menja na svakom četvrtom servisu (prvi put na 60.000 km ili na četiri godine). A cena servisa je normalna/očekivana za Toyotu i ovl. servisnu mrežu. 1 Podeli ovaj post Link to post
Ognjen1981 14 Napisano Maj 20 И мени су увалили чистач дизни који јо нисам употребио Sent from my iPhone using Tapatalk Podeli ovaj post Link to post
LAV-LAV 276 Napisano Maj 20 Ajd dobro za filter klime, to udišeš.Ja to mijenjam svaki servis, tješim se da onda udišem čišći zrak hahahah. Filter zraka kao što kaze biciklista je svakih 60 000 km. Doduše, nevjerojatno da ga za taj novac bar ne ispušu. Moj je znao biti pun osa i ostalih kukaca i čak ga ni ne otresu... čistač brizgaljki je kao fora s metlom na kasi u trgovini...Koji čistač si "dobio" na servisu ? Od Toyote (ne piše tko ga proizvodi,samo piše Toyota) ili Datacol? Podeli ovaj post Link to post
Stojicboba 37 Napisano Maj 20 pre 13 minuta, LAV-LAV said: Ajd dobro za filter klime, to udišeš.Ja to mijenjam svaki servis, tješim se da onda udišem čišći zrak hahahah. Filter zraka kao što kaze biciklista je svakih 60 000 km. Doduše, nevjerojatno da ga za taj novac bar ne ispušu. Moj je znao biti pun osa i ostalih kukaca i čak ga ni ne otresu... čistač brizgaljki je kao fora s metlom na kasi u trgovini... Koji čistač si "dobio" na servisu ? Od Toyote (ne piše tko ga proizvodi,samo piše Toyota) ili Datacol? Evo ovo 1 Podeli ovaj post Link to post
LAV-LAV 276 Napisano Maj 20 Zanimljivo da je taj "Toyota" čistač jeftiniji iako je "Toyota" i ima veću količinu od Datacola.Inače u nekim Toyotama su gurali Datacol jer kazu da je bolji od ovog "originala".Iskreno, baš bih volio argumentirano obrazloženje stručnjaka koji je čistač bolji...Inače, preporuka za ovo je svakih 20 000 km na "prazan" rezervar (to se natoci na pumpi) i odmah zatim sipa gorivo do vrha da se dobro izmiješa.Meni je jedan putnik koji se bavi s time rekao da se nakon toga vozi normalno dok se neisprazni rezervar (ne dolijevati kada dođe na pola).A jedan serviser koji je u ovlaštenoj mreži kaže da bi nakon što se to stavi odveze tura od par stotina km da se motor dobro zagfije i sve smeće izbaci iz sebe.Eto... pa tko voli nek izvoli. Mozda je marketing, mozda nije... ali se NE SMIJE uvaljivati na servisu jer Toyota to ne zahtijeva nego preporučuje. 1 Podeli ovaj post Link to post