Jump to content
anikic

Corolla 1.5 Luna Midnight Teal 2025

Recommended Posts

Pozdrav svima

Posle skoro 4 meseca (3 meseca i 23 dana) stigla je i moja corolla. Bas sam se lomio koju cu boju uzeti i na probnoj voznji je bila ova i apsolutno sam odusevljen, mada sam video i ostale boje (osim crvene i biserne bele) i realno sve su dobre al to je valjda jer sam auto prelep. Prvi utisak odlican, udobnost, potrosnja, IZGLED predobar. Realno gledano fali malo snage ali znao sam sta uzimam tako da to ne mogu staviti kao negativno, zbog toga ce ovaj motor i da traje koliko mnogo duze nego sto ce auto biti kod mene. Imam par pitanja za ljude koji imaju vec auto:

Kako se uljucuje automatsko zatvaranje/otvaranje prozora kad se zadrzi dugme na kljucu?

Kako se prebacuje navigacija iz milja i yarda u kilometre i metre?

Ako neko ima pitanje za mene slobodno nek pita, uzeo sam njihov kasko i dodatni kasko, i kod njih sam u agenciji registrovao auto pa pucajte :D

20250510_130737.jpg

20250509_172837.jpg

20250509_161328.jpg

20250509_172833.jpg

IMG-20250510-WA0004.jpg

IMG-20250510-WA0001.jpg

IMG-20250510-WA0000.jpg

IMG-20250510-WA0003.jpg

• Like 2

Podeli ovaj post

Dobrodošli na Toyota club Serbia forum :dobrodosli:

Želimo Vam prijatan boravak.

Podeli ovaj post

Прелеп ауто ! у здрављу да вас служи, ја имам белу королу.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Podeli ovaj post

U zdravlju da te sluzi :tlogo: Uzivaj! 
Sombor

Podeli ovaj post

Jesu li retrovizori crni ili u boji auta?

Podeli ovaj post

Retrovizori crni, kazu cela serija takva. Ali metalik crni, nije ona nefarbana plastika. Meni se svidelo pa nisam pravio problem ali iskreno nije mi bilo sve jedno

• Like 1

Podeli ovaj post

pre 11 sati , anikic said:

Kako se uljucuje automatsko zatvaranje/otvaranje prozora kad se zadrzi dugme na kljucu

Mislim da te opcije nema

pre 11 sati , anikic said:

Kako se prebacuje navigacija iz milja i yarda u kilometre i metre?

Probaj u podešavanjima na multimediji

Izmenjeno od bane1321

Podeli ovaj post

Prelep auto,i ja ga cekam,nadam se jos nekih 3-4 nedelje.Koliko te je izasla prva registracija sa tablicama i saobracajnom?Ikoliko je kaskk ako nije tajna?:tlogo:

Podeli ovaj post

pre 11 sati , Leckov said:

Da, to je serija 25, kažu da lepše izgleda. Ima li još nekih razlika? Evo teksta: https://autoblog.rs/blog/auto/noviteti/2025/03/04/2025-toyota-corolla-nove-karakteristike-za-hatchback-touring-sports-i-sedan

Hvala na linku, nisam imao pojma za ovo. Nisam primetio nista drugo ovako, neke stvari u settingsu ne mogu da nadjem, kao npr upozorenje za prekoracenje brzine ne mogu da iskljucim... i tako neke sitnice, mada moguce je i da ja nisam jos procackao svaki settings

Podeli ovaj post

pre 2 sati , Stojicboba said:

Prelep auto,i ja ga cekam,nadam se jos nekih 3-4 nedelje.Koliko te je izasla prva registracija sa tablicama i saobracajnom?Ikoliko je kaskk ako nije tajna?:tlogo:

Preko agencije je 51.000, sto je nekih 10ak hiljada skuplje nego kad se privatno radi ali nista se nisam cimao sve su oni zavrsili i jos mi izabrali tablice sa mojim inicijalima.

Kasko sam uzeo 5% ucesce i minimim 100e, plus dodatno osiguranje na 4 godine ako se desi totalka ili kradja da mi osiguranje isplati 95% od 20600e koliko sam platio auto a ne koliko ga oni procene u tom trenutku. To dodatno kosta 199e jednokratno

Podeli ovaj post

pre 2 sati , anikic said:

Hvala na linku, nisam imao pojma za ovo. Nisam primetio nista drugo ovako, neke stvari u settingsu ne mogu da nadjem, kao npr upozorenje za prekoracenje brzine ne mogu da iskljucim... i tako neke sitnice, mada moguce je i da ja nisam jos procackao svaki settings

Probaj to da nadjes na virtuelnom kokpitu u podesavanjima. Nagadjam samo…

Podeli ovaj post

Pozrdav, 

Prelepa boja, u zdravlje da se vozikas! Mislim da prekoracenje ne moze da se iskljuci, moze samo da se ugasi ton, ali na tabli stalno upozorava, bar je tako kod mene na SOL opremi 2022 :D

Podeli ovaj post

pre 5 sati , PetarSol said:

Pozrdav, 

Prelepa boja, u zdravlje da se vozikas! Mislim da prekoracenje ne moze da se iskljuci, moze samo da se ugasi ton, ali na tabli stalno upozorava, bar je tako kod mene na SOL opremi 2022 :D

Pa kazi mu kako se ton gasi...i to je nesto:yes:

Mogu li se otvoriti prozori kljucem,da li je to neko odradio?

Podeli ovaj post

Ne može trajno da se isključi ton za prekoračenje brzine. Mora da se isključi svaki put kada se upali auto. Milje mogu da se prebace u kilometre preko board kompjutera, ne preko navigacije, ali svejedno ponekad opet prikazuje milje šta god podesili. 

Kasko je otprilike oko 65000.

Podeli ovaj post

Mislim da za te pare nema bolje. Jel moze u ovom paketu da se doplati automatik?

Podeli ovaj post

pre 14 sati , Neshonal said:

Ne može trajno da se isključi ton za prekoračenje brzine. Mora da se isključi svaki put kada se upali auto. Milje mogu da se prebace u kilometre preko board kompjutera, ne preko navigacije, ali svejedno ponekad opet prikazuje milje šta god podesili. 

Kasko je otprilike oko 65000.

Tih oko 65.000 za godišnji kasko je sa onih dodatnim jednokratnim osiguranjem ( "dodatno osiguranje na 4 godine ako se desi totalka ili kradja da mi osiguranje isplati 95% od 20600e koliko sam platio auto a ne koliko ga oni procene u tom trenutku. To dodatno kosta 199e jednokratno" ) ili bez tog dodatnog ?

Podeli ovaj post

Bez dodatnog. Tačan iznos može da se razlikuje u par hiljada u zavisnosti od toga da li se plaća sve u unapred, da li je učešće u šteti 5 ili 10% i sl.

Podeli ovaj post

Zvuk upozorenja moze da se iskljuci na bord kompu preko volana, milje sam prebacio u km u settingsu na navigaciji. Nadjoh danas oba. Za prozore sam na netu nasao da mora preko diagnostike.

Kasko sam uzeo na rate, prva rata 77e ostale po 48. To je sa 5% ucesca i minimalno 100e. Dodatno osiguranje se placa odma jednokratno.

Od ove godine su izbacili automatik za benzinca, samo na hibridu moze da se dobije. Ako bas zelis automatik imaju u toyota centru iste ovakve corolle presle po 20-50k km 2023god. Ali po meni ovaj manuelni je uzitak voziti kako se lagano vozi. 

Podeli ovaj post

Prozori se automatski otvaraju/zatvaraju kada se malo duže zadrži dugme na ključu za otključavanje/zaključavanje.

Podeli ovaj post

On 12. 5. 2025. at 17:50, Stojicboba said:

Pa kazi mu kako se ton gasi...i to je nesto:yes:

Mogu li se otvoriti prozori kljucem,da li je to neko odradio?

Preko strelica na volanu, Settings, Road Sign Assist, Opcije su: NO Notifications, ONLY Visual, Visual & Audio! 

ONLY VISUAL sam ja podesio i cita znakove ali ne pisti kad prekoracim... Neko je spomenuo da mora svaku put, mozda je na novijim modelima tako, stvarno ne znam. Moja je 2022.god i jednom iskluceno i to je to! 
Nisam probao prozore... AKo upali javim! 

Podeli ovaj post

Od 2023 je EU uvela novo sigurnosno pravilo da se podesavanja za RSA resetuju tako da mora svaki put kad upalis kola da se iskljuci zvucni signal. Ja sam juce uspeo da namestim i evo danas vec mora opet. 

Podeli ovaj post

Ma ok to ako se mora nije ni tesko ali nervira me to sto km vraca u milje pa moras i to non-stop podesavati...bar tako kaze ko ga vec vozi.

Podeli ovaj post

И код мене меље често у миљама кад користим фабричку навигацију, мада већином користим Google maps.

RSA не може трајно да се искључи мада мени је игра да видим колико је блесав систем понекад (пар пута на ауто путу очитао ограничење са приколице шлепера којег сам претицао :rolleyes:) и не смета ми 3 пиштања више.

Прозори преко кључа се намести на дијагностици, не знам што то нису већ унапред наместили у салону.

Podeli ovaj post

pre 4 minuta, OGR said:

И код мене меље често у миљама кад користим фабричку навигацију, мада већином користим Google maps.

RSA не може трајно да се искључи мада мени је игра да видим колико је блесав систем понекад (пар пута на ауто путу очитао ограничење са приколице шлепера којег сам претицао :rolleyes:) и не смета ми 3 пиштања више.

Прозори преко кључа се намести на дијагностици, не знам што то нису већ унапред наместили у салону.

Jel zna neko mozda neku amatersku dijagnostiku za toyotu pa da sami mozemo te prozore podesiti,da ne moram u servis zbog toga....Koja odgovara za toyotu pa da kupim i sam tako neke stvari podesavam?

Podeli ovaj post