Jump to content
HerrFlick

Toyota Corolla Midnight Teal Iskustva

Recommended Posts

Pozdrav Toyota Klubu :japan4life:

Bio sam nedavno u salonu da isprobam Corollu i u sustini sam donio odluku da je kupim, ali se premisljam malo oko odabira boje i nadam se da mi vasa iskustva mogu pomoci. Preferiram "Midnight Teal" boju ali me zanima par stvari. Evo par slika nasih forumasa:

Ovo je odraz iste boje koja mi se jaaako dopada :twothumbsup:

IMG-20250510-WA0003.jpg

Dok na nekim postovima ista ova boja izgleda ovako

clipboard_image_64a1d6cbb844ec4f.png

Za trenutne i prethodne vlasnike, koliko cesto je odraz slicniji kao na prvom slici a koliko cesto na drugom boji? Jel boja ovako svijetla kao na drugoj slici kad god je sunce ili samo par sati dok je sunce u nekom polozaju ili slicno tome. Jer vidim i na prvoj slici je suncano, ali opet boja neuporedivo bolje izgleda.

Stvarno bi mi pomogla vasa misljenja. Hvala unaprijed. 

Podeli ovaj post

Dobrodošli na Toyota club Serbia forum :dobrodosli:

Želimo Vam prijatan boravak.

Podeli ovaj post

Ako ce ti pomoci sta ja sam otisao sa namerom da uzmem auto u toj boji ali kad sam je video uzivo nisam nesto bio odusevljen kao sa slikama online i u konfiguratoru... Na kraju sam se odlucio za drugu boju. Mislio sam da je bas tamno teget, tamno plava. Mora uzivo ne vredi... Sam automobil izgleda bar meni totalno drugacije nego na slikama u bilo kojoj boji. Pozdrav. 

Podeli ovaj post

On 31. 12. 2025. at 20:58, wize said:

Ako ce ti pomoci sta ja sam otisao sa namerom da uzmem auto u toj boji ali kad sam je video uzivo nisam nesto bio odusevljen kao sa slikama online i u konfiguratoru... Na kraju sam se odlucio za drugu boju. Mislio sam da je bas tamno teget, tamno plava. Mora uzivo ne vredi... Sam automobil izgleda bar meni totalno drugacije nego na slikama u bilo kojoj boji. Pozdrav. 

Hvala ti na misljenju. Jel mozes samo pojasniti kad kazes nisi zadovoljan, u kom smislu? Mene najvise brine da je onako presvijetla kao na slici br. 2. 

Ili je ovakva kao npr. kod Piroskog na testu:

https://youtu.be/nUqX3G29uko?si=Q-HecjU2JMrJ1sk3

Inace, bio sam u salonu. Nemaju na stanju, malo je specificna boja. Jedino da dogovorim da ne zovu ako neko dodje na servis ali to je malo teska prica.

Izmenjeno od HerrFlick
dodat kontekst

Podeli ovaj post

Druze ja sam pre 2 meseca porucio Toyotu sa tom bojom jos mi nije stigla ali je nisam video uzivo vec po slikama koju mi je pokazao menadzer i zasvidela mi se.Neko sa foruma ima bas takvu boju pa mozes da mu pises.Ovo su slike iz salona koje su meni pokazane.

IMG-dae6d2988dec2e4910d570dbabe2514e-V.jpg

IMG-bb281e9192f43fb15b12ca33052e3384-V.jpg

IMG-07eabb6a1eb6f86d4b65c038f975125f-V.jpg

Podeli ovaj post

On 2. 1. 2026. at 13:13, HerrFlick said:

Hvala ti na misljenju. Jel mozes samo pojasniti kad kazes nisi zadovoljan, u kom smislu? Mene najvise brine da je onako presvijetla kao na slici br. 2. 

Ili je ovakva kao npr. kod Piroskog na testu:

https://youtu.be/nUqX3G29uko?si=Q-HecjU2JMrJ1sk3

Inace, bio sam u salonu. Nemaju na stanju, malo je specificna boja. Jedino da dogovorim da ne zovu ako neko dodje na servis ali to je malo teska prica.

Pa licno meni se nije dopala uzivo posto je plavo zelena nekako, svetlija je nego u konfiguratoru npr. Stvar ukusa naravno. Vrlo slicna kao sa tog yt videa

Izmenjeno od wize

Podeli ovaj post

Video sam uzivo sedan sa Midnight Teal bojom u salonu na Adi. U zatvorenom prostoru, uz oblacno vreme, deluje toliko tamno, da je u prvi mah nisam prepoznao, kao da je tamno siva, skoro pa crna. Skontao sam tek za par minuta da je Midnight Teal. Videh je pre neko vece po mraku na ulici - isto utisak da je auto gotovo crn. A, dok sam u salonu razgovarao sa prodavcem, ispred se pojavila njijova DEMO Corolla sa tom bojom i na prvi pogled mi je delovala kao tamno zelena, slicno boji koju su nekada naziveli englesko zelena. Ja cu je 99% izabrati, jedina druga opcija mi je crna, jer hromirane lajsne i srebrne felne daju elegantan kontrast tamnoj boji karoserije. Pogotovo sto ja hocu i enterijer sa belim naslonima, stranicama vrata i plocom table.

Znaci. to nikako nije teget plava, kao na drugoj slici u temi. Ja bih je nazvao tamno zelena, koja vuce na plavo i crno. Neki takve boje nazivaju kameleon. Prodavac mi je pokazivao plocice sa paletom boja za svaki model, samo za Yaris ima teget boja. 

Midnight Teal je najnovija i smatra se  najmodernija boja za Corollu. Od 2023 godine je na vecini reklamnih slika, a nije slucajno da je DEMO Corolla za novinare u Srbiji te boje, sto smo videli nedavno u emisiji Vrele gume.

Podeli ovaj post

On 10. 1. 2026. at 22:06, VladaV said:

Video sam uzivo sedan sa Midnight Teal bojom u salonu na Adi. U zatvorenom prostoru, uz oblacno vreme, deluje toliko tamno, da je u prvi mah nisam prepoznao, kao da je tamno siva, skoro pa crna. Skontao sam tek za par minuta da je Midnight Teal. Videh je pre neko vece po mraku na ulici - isto utisak da je auto gotovo crn. A, dok sam u salonu razgovarao sa prodavcem, ispred se pojavila njijova DEMO Corolla sa tom bojom i na prvi pogled mi je delovala kao tamno zelena, slicno boji koju su nekada naziveli englesko zelena. Ja cu je 99% izabrati, jedina druga opcija mi je crna, jer hromirane lajsne i srebrne felne daju elegantan kontrast tamnoj boji karoserije. Pogotovo sto ja hocu i enterijer sa belim naslonima, stranicama vrata i plocom table.

Znaci. to nikako nije teget plava, kao na drugoj slici u temi. Ja bih je nazvao tamno zelena, koja vuce na plavo i crno. Neki takve boje nazivaju kameleon. Prodavac mi je pokazivao plocice sa paletom boja za svaki model, samo za Yaris ima teget boja. 

Midnight Teal je najnovija i smatra se  najmodernija boja za Corollu. Od 2023 godine je na vecini reklamnih slika, a nije slucajno da je DEMO Corolla za novinare u Srbiji te boje, sto smo videli nedavno u emisiji Vrele gume.

Hvala ti mnogo na misljenju. U principu je ono jedina slika na koju sam naisao da izgleda onako kao teget plava, ostale istina malo mjenjaju boju zavisno od osvjetljanja ali svaka izgelda bolja od prethodne. Gotovo sam sam siguran da je i ja uzimam. A mozda i ulovim po gradu negdje slucajno.

Podeli ovaj post

Boja je pretezno tamnija od mojih slika, one su pravljenje u augustu na vrelom suncu, gde je boja ispala svetlija. Obicno vuce na tamno zelankasto-plavu

Podeli ovaj post

Kakva su iskustva s ovom bojom za odrzavanje? Porucio sam ovu boju ali je nisam video uzivo... Pa me interesuje kako izgleda uzivo, slike koje sam video se dosta razlikuje jedne od drugih a ista boja je u pitanju :)

Podeli ovaj post

Boja je prelepa menja se u zavisnosti od, da li je na suncu ili u hladu.Imam je svega 5 dana tako da jos nisam siguran za odrzavanje.Primetio sam da se vidi prasina i od pranja kapljice ako se dobro ne obrisu.Rekao bih da je zahtevna za održavanje.

Podeli ovaj post

Hvala na odgovoru,jel imate neke slike? Ja sam izbego crnu boju ispasce da je ova zahtevnije od crne :D

Izmenjeno od Spale11

Podeli ovaj post

Nekako sam propustio ovaj post o razmatranju boje.

Moja je crvena, ima slika kod mene na temi ko hoce da vidi, ali slike nisu bas reprezentativne, jer boja MNOGO ZAVISI OD VREMENSKIH USLOVA.

Primetio sam da je ovo slucaj sa vecinom boja, mozda ne belom, sivom i crnom toliko upecatljivo.

Ne znam zasto to ide kod corole, ili da kazem toyote, ali boja je UVEK razlicita, i to bas razlicita. 

Na suncu, na vedrom danu je izrazito, izrazioto crvena, krv crvena sljasti presijava. Kad je oblacno malo suncano, onda ide ka zagasitoj i dalje upecatljivo crvenoj.

Kad je bas oblacno i tmurno, onda je KOMPLETNO BORDO. Znaci vise nije crvena. Maltene je braon, koliko je tamna i teska. Bukvalno je kao drugi auto.

U zatvorenoj prostoriji u salonu, nazire se naradnzina kora, i bas je grozno crvena, zamalo da odustanem kad sam je video, sreca pa napolju nikad nije tako, jer ove bordo i drecavo crvene varijante su ok.

Naravno, uvece je pri nocnom osvetljenju, maltene kao mazdina ona prelepa crvena, koja mi se najvise svidja.....

Mozda sve ovo deluje ludacki, ali zato sve na forumu smaram da slikaju i postave, jer uvek izgleda drugacije, sto ste vec i primetili sami.

Inace sam picajzla i zaglavka za ove stvari, mozda neko to ne bi ni primetio, sta cu   :)))))

Izmenjeno od Crni_Sine

Podeli ovaj post

1 sat pre, Spale11 said:

Hvala na odgovoru,jel imate neke slike? Ja sam izbego crnu boju ispasce da je ova zahtevnije od crne :D

Jedna iz salona jedna na suncu.Vidi se na sajtnama prljavo.kad sam je dovezao od bara.

IMG-4109be2be3e4a68be2c559ee5fd9a270-V.jpg

IMG-d8f6199f547c5a87762caa9fef356dc2-V.jpg

Podeli ovaj post

Tesko da ima zahtevnija od crne! Od pranja do zgrade puna prasine.... :rolleyes:

Podeli ovaj post