Spale11 7 Napisano Februar 11 Zdravo drugari imam dilemu da li da kupim auto koji sada ima 36000 , u pitanju je toyota corolla na kojoj je orvi servis odradjen tek na 21000 a drugi nije odradjen jos uvek,ja bih servis odmah odradio nakon kupovine.Da li neko ima iskustva s kasnjenjem malog servisa kako to utice na motor i na garanciju toyote? 1 Podeli ovaj post Link to post
TcS 151 Napisano Februar 11 Dobrodošli na Toyota club Serbia forum Želimo Vam prijatan boravak. Podeli ovaj post Link to post
Ognjen1981 12 Napisano Februar 11 Здраво, знам да се ради мали сервис на 15 000 ако се прекорачи не знам да ли си изгубио гаранцију, можда боље да одеш у овлашћени да питаш, и можда се неко јави ко више зна.Sent from my iPhone using Tapatalk Podeli ovaj post Link to post
Spale11 7 Napisano Februar 11 Pa znam i ja da je na 15000 i to me plasi,zvao sam servis u sutini su rekli da garancija vazi ali da ako bude bilo problema s motorom moze da bude problema s garancijom…E sad koliko je to pouzdana informacija ne znam…Ja bih svakako svaki naredni servis radio po planu koji su propisali… 1 Podeli ovaj post Link to post
LAV-LAV 269 Napisano Februar 11 Ta garancija vise ne vrijedi. Moze se prekoračiti u prvih 5 godina 1500 km ili do 30 dana za svaki servis koji se odradi. Znač prvi na 16500 itd. Ali bolje to ne raditi. Baš me zanima kakav je to stručnjak u servisu koji je rekao da garancija još vrijedi hahahah, ali ne vrijedi ako bude problema s motorom hahahhha , pravi šaljivdžija Nego, koliko košta ta Corolla? 1 Podeli ovaj post Link to post
bane1321 155 Napisano Februar 12 Da ti se s***e motor, na Novom autu jer si kasno zamenio ulje i filter, neće. Posebno što je to atmosferski motor, a drugi proizvođači preporučuju promenu na čak 30k (što je meni ludost). Na prvom malom servisu ionako samo zamene ulje i jedan filter. Aj da i provere pričvršćenost patosnice! Ako je auto u prve tri godine, mislim da nema veze servis, nakon tri godine važi relax garancija i onda se gleda servis. Najbolje skini uslove garancije sa Toyotinog sajta, pa pogledaj. Svakako da vlasnikom idi u servis i raspitaj se (sve to nek proprate papirnati ili pošalji mail, da imaš trag). Na bivšem autu koji je imao skoro 200k, bivši vlasnik je poslednjih 30k sipao ulje pogrešne gradacije, pa ništa, posle dve zamene ulja, je bio kao nov (nov, nov) još je bio dizel i nije bio Toyota. Prodao sam ga sa 260k i nikakav problem! 1 Podeli ovaj post Link to post
Spale11 7 Napisano Februar 12 pre 7 sati , LAV-LAV said: Ta garancija vise ne vrijedi. Moze se prekoračiti u prvih 5 godina 1500 km ili do 30 dana za svaki servis koji se odradi. Znač prvi na 16500 itd. Ali bolje to ne raditi. Baš me zanima kakav je to stručnjak u servisu koji je rekao da garancija još vrijedi hahahah, ali ne vrijedi ako bude problema s motorom hahahhha , pravi šaljivdžija Nego, koliko košta ta Corolla? Hvala na odgovoru,auto je oko 18 000 eur. Podeli ovaj post Link to post
Spale11 7 Napisano Februar 12 1 sat pre, bane1321 said: Da ti se s***e motor, na Novom autu jer si kasno zamenio ulje i filter, neće. Posebno što je to atmosferski motor, a drugi proizvođači preporučuju promenu na čak 30k (što je meni ludost). Na prvom malom servisu ionako samo zamene ulje i jedan filter. Aj da i provere pričvršćenost patosnice! Ako je auto u prve tri godine, mislim da nema veze servis, nakon tri godine važi relax garancija i onda se gleda servis. Najbolje skini uslove garancije sa Toyotinog sajta, pa pogledaj. Svakako da vlasnikom idi u servis i raspitaj se (sve to nek proprate papirnati ili pošalji mail, da imaš trag). Na bivšem autu koji je imao skoro 200k, bivši vlasnik je poslednjih 30k sipao ulje pogrešne gradacije, pa ništa, posle dve zamene ulja, je bio kao nov (nov, nov) još je bio dizel i nije bio Toyota. Prodao sam ga sa 260k i nikakav problem! Pa i ja se nadam da taj zakasneli servis nije ostavio neke velike posledice na motor,svakako bih odradio drugi propisani servis odmah nakon kupovine,samo sam skeptik zbog tog servisa inace je auto u dobrom stanju… Podeli ovaj post Link to post
bane1321 155 Napisano Februar 12 Zakasnela promena ulja može da ostavi posledice samo ako ga nestane pa motor radi na suvo. Ali to bi svakako otkrili na servisu... Što se garancije tiče: "Održavanje vozila prema preporukama iz ove knjižice je neophodno da bi se važenje garancije održalo i za delove čiji vek zavisi od redovnog održavanja. Stoga čuvajte detaljnu evidenciju o servisima vašeg vozila u okviru programa održavanja i bezbednosti, uključujući datume servisiranja i ugradnju delova. U slučaju prodaje vozila, obavezno ove dokumente predajte novom vlasniku. Garancija ne pokriva bilo kakvu štetu ili kvar koji nastane kao posledica ne- propisnog servisiranja izvan specifikacija i uputstava proizvođača ili zbog ko- rišćenja tečnosti drugačijih specifikacija od onih koje su navedene u uputstvu za upotrebu." Podeli ovaj post Link to post
PetarSol 17 Napisano Februar 12 Mislim da to dobro treba proveriti! AKo je prvi vlasnik a nije odrzavao auto, iz kog razloga_? Ja sam radio cetiri servisa, do 30.000! Doduse meni je pre isticala godina nego kilometraza! Ne znam u kojoj je opremi ali Terra je malo skuplja od tog polovnjaka... a novo je novo! Podeli ovaj post Link to post
LAV-LAV 269 Napisano Februar 12 Upravo tako, za 20 000 dobiješ nov auto, ovo za 18 000 nije neka cijena za koju vrijedi riskirati (ne znam opremu). Podeli ovaj post Link to post
PetarSol 17 Napisano Februar 12 Pritom kod Toyote moze pola kes pola na rate! Ukoliko postoje uslovi naravno od strane kupca. Razilka je stavrno mala i dobro bih razmislio sve da je u pitanju i redovno servisiran auto! Podeli ovaj post Link to post
kefa 12 Napisano Februar 12 pre 11 sati , Spale11 said: Zdravo drugari imam dilemu da li da kupim auto koji sada ima 36000 , u pitanju je toyota corolla na kojoj je orvi servis odradjen tek na 21000 a drugi nije odradjen jos uvek,ja bih servis odmah odradio nakon kupovine.Da li neko ima iskustva s kasnjenjem malog servisa kako to utice na motor i na garanciju toyote? Je l' prvi vlasnik fizicko lice ili auto sa par poznatih placeva (oni su mahom od firmi i sa lizinga sto i nije neka presrecna varijanta za tu lovu pogotovu sto su svi mahom farbani itd). 1 Podeli ovaj post Link to post
PetarSol 17 Napisano Februar 12 Ako je auto u oglasima posalji nam link da "bacimo" pogled 1 Podeli ovaj post Link to post
Spale11 7 Napisano Februar 12 https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/28489514/toyota-corolla-15-luna?attp=p0_pv0_pc0_pl1_plv0&show_date=true Podeli ovaj post Link to post
LAV-LAV 269 Napisano Februar 12 Kupi odmah dvije da imaš jednu za dijelove.Lijepo piše da je uredno servisiran ( a nije ... u 36 mjeseci jednom , sjedi 5) i da je garancija 12 mjeseci (to daje auto kuća jer više nema Toyota garanciju). Podeli ovaj post Link to post
LAV-LAV 269 Napisano Februar 12 Realno, taj auto ne bi trebao imati problema ako ga netko nije klao i da je ostao bez ulja (odnosno bio na minimumu), ali za te pare se moze kupiti auto u punoj Toyota garanciji uredno servisiran...a ovaj ima 2 god i 36 000 km Podeli ovaj post Link to post
kefa 12 Napisano Februar 12 pre 36 minuta, Spale11 said: https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/28489514/toyota-corolla-15-luna?attp=p0_pv0_pc0_pl1_plv0&show_date=true U istoj sam bio dilemi i mislim da ti je bolja varijanta da uzmeš nov Luna beli (ako ti boja odgovara), sačekaš proleće da ne moraš odmah da kupuješ zimske gume (jer dolazi po defaultu sa letnjim) i završiš posao za 20k (plus imaš i pola pola finansiranje bez kamate kao što je kolega pomenuo kao dodatni plus). Na pomenutom placu su mahom vozila vraćena sa lizinga iz raznih firmi, a zna se kako se vozi službeno vozilo. pritom njemu je registracija 10/2026 što znači da su ga fino pržili za manje od godinu i po dana... Podeli ovaj post Link to post
PetarSol 17 Napisano Februar 12 (edited) Na ovom placu kola se pregledaju od strane njihovih servisera, daju garanciju jer nece ni oni svasta da uzimaju. Ovde su mahom rent-a-car automobili koje koriste firme. U vecini slucajeva vozi jedan zaposlelni, menadzer itd, moj surak je tako vozio takodjer korolu u Luna paketu, ali on je jedan od sto koji cuva kola kao svoja... takodjer na ovom placu ima i dosta starog za novog, tako da moze da se desi da je i od prvog vlasnika! Za ovo godiste cena je ok, ali jos jednom... novo je novo ako ikako mozes da se protegnes malo ;D Pa kilometraza i ne mora mnogo da znaci, sluzbena su mozda presla vise otvorenog puta, naravno to je sve lutrija sad za tebe kako je vozen itd.... Evo ima i Sol oprema 2021 redovno servisirana itd a presla 190,000km... ali pouzdano znam da je sve manje vise auto put jer vlasnici zive pored Sapca a rade u BG-u... Izmenjeno Februar 12 od PetarSol Podeli ovaj post Link to post
bane1321 155 Napisano Februar 12 1 sat pre, PetarSol said: Na ovom placu kola se pregledaju od strane njihovih servisera, daju garanciju jer nece ni oni svasta da uzimaju Druže, teška priča, nije sve kako prikazuju. Gledao sam više vozila na tom placu... Ne bih bez provere ništa kod njih. @Spale11 Što se garancije tiče, neko je ovde pričao da je nakon pregleda u ovlašćenom započeo relax garanciju... Bitno je da vozilo ima manje od 10g. Pročačkaj malo teme ovde pisalo je Sad za cenu, su svi generalno upravu. Ja sam kupio vozilo godinu dana staro sa 37kkm za 20% niže nego što se prodavali novo. A ovde nije ni 10% Podeli ovaj post Link to post
Spale11 7 Napisano Februar 12 Na kraju cete me ubediti da kupim novu,samo je moram cekati po recima dilera do kraja marta… Podeli ovaj post Link to post
Ognjen1981 12 Napisano Februar 12 Ма боље ти је тако, сигурније је да купиш нову кад већ имаш могућности.Sent from my iPhone using Tapatalk Podeli ovaj post Link to post
PetarSol 17 Napisano Februar 12 Pa to ti je mesec dana gore dole! Ajd ajd pa da nazdravimo :))) 1 Podeli ovaj post Link to post
wize 6 Napisano Februar 12 (edited) Imao istu/slicnu dilemu. Gledao do 2 god starosti i na kraju posle mesec dana "zivljenja" na polovnimautomobilima resio da uzmem novu. Prevelike su cene i premala razlika do novog da bi rizikovao (govorim u svoje ime) tako da eto moje iskustvo... P.S. Svoj prethodni auto sam uzeo nov u njihovom salonu ( AK K ) i nemam bas pozitivna iskustva sa ekipom koja je tamo... Pozdrav. Izmenjeno Februar 12 od wize 1 Podeli ovaj post Link to post
Crni_Sine 34 Napisano Februar 14 On 12. 2. 2026. at 14:36, Spale11 said: Na kraju cete me ubediti da kupim novu,samo je moram cekati po recima dilera do kraja marta… Naravno da treba da kupis novu. Razlika je samo 2000 evra, a sada imas sajamski popust i moze pola-pola, s tim sto je kredit BESKAMATNI, i to na pet godina. znaci neko ti da 10 hiljada ili manje evra bez dinara kamate. A ti bi da uzmes polovan auto, za iste pare, i mozda neki kes kredit sa kamatom, i onda na kraju kad isplatis kamatu opet dodjes na 20 iljada, koliko kosta novi. ZASTO BI POBOGU ZA TAKO MALU RAZLIKU BILO STA RIZIKOVAO??? A kad kazem malu razliku, znaci nema razlike, ako uzimas kres kredit sa kamatom izlazis na isto, a kupujes polovan auto. Suludo. Poruci auto, popricekaj i udji u novo, kad vec dajes 18 iljada.... 1 Podeli ovaj post Link to post