Jump to content
VladaV

Corolla 1.5 Luna Sokushitsu

Recommended Posts

Konačno da predstavim i svoj auto, red je posle 16 dana od isporuke:

Toyota Corolla 1.5 sedan Luna, boja 785 Midnight Teal, enterijer svetli FB10

Prezadovoljan sam autom, malo više je to od očekivanog, nije savršenstvo, ali za tu cenovnu kategoriju - top, vrh, plafon, extra, cool... Kupljen je sa namerom da ga zadržim dugo godina, protivnik sam elektrifikacije, pa je, možda, ovo bila poslednja prilika za klasičnog benzinca - bez hibridne asistencije, bez automatskog menjača, bez turbine, bez start-stop sistema, bez plivajućeg zamajca..., bez potencijalnih problema.

Za one koji se kolebaju oko boje - svi koji su videli auto su oduševljeni izborom boje, uglavnom je to prva reakcija. To se, takođe, odnosi i na odabir dvobojnog enterijera (bez doplate i u Luna paketu), koji je idealna kombinacija sa tamnom Midnight Teal i autu daje elegantan i otmen izgled. Na tamnoj boji do izražaja dolaze srebrne felne i hrom/alu ukrasni dodaci na karoseriji.

Podeli ovaj post

Dobrodošli na Toyota club Serbia forum :dobrodosli:

Želimo Vam prijatan boravak.

Podeli ovaj post

20260430_171139.jpg

Podeli ovaj post

20260430_155110.jpg

20260516_130415.jpg

• Like 1

Podeli ovaj post

Cestitam na kupovini. U zdravlju da te sluzi!

Podeli ovaj post

Čestitam na kupovini,da Vas dugo služi,imam istu svi su oduševljeni bojom,upečatljiva jeste ali definitivno teška za održavanje,sve sam bliži odluci da odradim keramičku zaštitu da mi olakša pranje,perem je svaki drugi dan…

Podeli ovaj post

pre 2 sati , Saint53 said:

Cestitam na kupovini. U zdravlju da te sluzi!

Hvala!

Podeli ovaj post

pre 2 sati , Spale11 said:

Čestitam na kupovini,da Vas dugo služi,imam istu svi su oduševljeni bojom,upečatljiva jeste ali definitivno teška za održavanje,sve sam bliži odluci da odradim keramičku zaštitu da mi olakša pranje,perem je svaki drugi dan…

Hvala. Alternativa mi je bila crna boja i ona bi bila jednostavnija za eventualne korekcije ili ne daj Bože popravke. To mi je palo napamet tek kada sam naručio auto. Korektor za ovu boju ima samo u ovlašćenom (nadam se) i preventivno sam planirao da ga kupim, siguran sam da će kad tad zatrebati. Ne smem ni da pomislim na slučaj pravljenja identične boje u farbari, za npr. farbanje vrata, tu uopšte nisam optimista da će uspešno potrefiti. Ipak, ne kajem se za boju, prihvatio sam taj rizik.

Keramičku zaštitu podržavam, mada imam sumnje u dugovečnost takvog tretmana, a nije jeftino. Ja svojeručno voskiram auto kada za to imam vremena. Nisam znao da li nov auto već ima ikakvu zaštitu boje, pa sam voskirao haubu i ustanovio da nema. Na krpi je ostao tek minimalni trag braon boje, verovatno ostaci neke konzervacije, koja je skinuta pri nultom servisu.

Podeli ovaj post

:tlogo:Cestitam, da te sluzi jako 

Podeli ovaj post

pre 57 minuta, VladaV said:

Hvala. Alternativa mi je bila crna boja i ona bi bila jednostavnija za eventualne korekcije ili ne daj Bože popravke. To mi je palo napamet tek kada sam naručio auto. Korektor za ovu boju ima samo u ovlašćenom (nadam se) i preventivno sam planirao da ga kupim, siguran sam da će kad tad zatrebati. Ne smem ni da pomislim na slučaj pravljenja identične boje u farbari, za npr. farbanje vrata, tu uopšte nisam optimista da će uspešno potrefiti. Ipak, ne kajem se za boju, prihvatio sam taj rizik.

Keramičku zaštitu podržavam, mada imam sumnje u dugovečnost takvog tretmana, a nije jeftino. Ja svojeručno voskiram auto kada za to imam vremena. Nisam znao da li nov auto već ima ikakvu zaštitu boje, pa sam voskirao haubu i ustanovio da nema. Na krpi je ostao tek minimalni trag braon boje, verovatno ostaci neke konzervacije, koja je skinuta pri nultom servisu.

Nisam pitao za korektor baš ću ih kontaktirati od ponedeljka da vidim da li imaju.A čime si voskirao haubu i jel si zadovoljan?

Podeli ovaj post

Čestitke na kupovini.:thumbup: Zanimljivo da ovaj crno-beli enterijer nude samo u luna paketu. 

Podeli ovaj post

pre 52 minuta, wize said:

:tlogo:Cestitam, da te sluzi jako 

Hvala, nadam se da će i ove nove Toyote opravdati reputaciju pouzdanosti.

Podeli ovaj post

pre 30 minuta, Spale11 said:

Nisam pitao za korektor baš ću ih kontaktirati od ponedeljka da vidim da li imaju.A čime si voskirao haubu i jel si zadovoljan?

Turtle Wax - zelena flašica, standardni (beli) vosak za zaštitu, jer za novi auto mislim da ne treba koristiti kolor voskove, oni više imaju funkciju reparacije već oštećene boje, a na račun zaštitne funkcije. Ali, osim potrebe, meni je auto i hobi, tako da dosta vremena posvećujem detailingu, pa mi tako ni voskiranje nekoliko puta godišnje nije mrsko. 

Što se tiče auto kozmetike, treba koristiti skuplje - proverene brendove, pa tako i sredstva za poliranje i voskiranje. Nikako brend "Formula" koji je preplavio tržište, čisto bacanje para.

• Upvote 1

Podeli ovaj post

pre 33 minuta, Ns021 said:

Čestitke na kupovini.:thumbup: Zanimljivo da ovaj crno-beli enterijer nude samo u luna paketu. 

Hvala!

Sol oprema ima ista dvobojna sedišta, samo sa grejačima, a generalno je i ostatak enterijera isti, sa dodacima. Demo Corolla u Ada centru ima istu kombinaciju boje i enterijera, ali u Sol opremi - taj auto je u zadnjih 8 meseci u svim testovima, youtube kanalima, kod influensera i drugih promotera.

Podeli ovaj post

Da, to je onaj plavi. Čak mislim da i u Ns ima jedan dvobojni, ostao na lageru. Ali sad kad se naručuje novi od ove godine u ponudi je samo crni enterijer sa tamno sivim sedištima. Ja bih lično svakako izabrao ovu kombinaciju, ali ne znam zašto su ostavili crno-belu kombinaciju samo za luna paket.

Screenshot_20260517_052443_Chrome.jpg

Podeli ovaj post

Cestitam!

Vi sa  Midnight Teal varijantom, jos malo pa mozete zaseban podforum da napravite, kategorija  "Midnight Teal" corolla :)

Ima bas kod mene u komsiluku jedna, zena kad god prodjemo zagledjuje i komentarise, a je zelena, a je plava, a je siva, a je crna, a je teget....  Prelepa je!

Svaka cast za voskiranje, mene je pocelo da mrzi i da je operem.... Kad nemas garazu ili svoje dvoriste, mnogo je tesko zavrsiti bilo sta oko auta, bar meni licno.

Kad budes mogao izbaci jos neke fotke tog enterijera sa otvorenim vratima, tako nesto.... To je redja opcija pa i nema da se vidi bas na puno mesta :)

Podeli ovaj post

Hvala @Crni Sine

Slikaću enterijer kada nađem vremena. Nego, loše vreme ovaj vikend, a imao sam nameru da se pozabavim autom i nastavim voskiranje, imam i gde, ali baš mi se neda. Juče sam sve plastike unutra premazao Arexon mlekom i tu sam naišao na jedno razočarenje: svi tapacirunzi vrata su na vrhu (do stakla) neravni, talasasti,  kao na starim automobilima koji su sprženi suncem - neverovatno za auto star 15 dana. Ne vidi se mnogo na oko, ali kada pređeš rukom, to je očajno. Loš kvalitet pijedinih detalja je baš primetan, možda zbog toga što mi je prethodni auto bio Mercedes B klase, pa nisam navikao na takve kompromise. Kvalitet enterijera me podseća najviše na Astru H - i to sam imao.

Podeli ovaj post

Obrati pažnju da je na celoj tabli jedino levo od volana tvrda plastika, a to primetiš prvo kad uđeš u auto! To im je tradicija sa prethodne generacije!

Podeli ovaj post

Srećna kupovina i da se bezbedno u zadovoljstvu vozate u njoj. 

Podeli ovaj post

On 19. 5. 2026. at 15:23, laki72 said:

Srećna kupovina i da se bezbedno u zadovoljstvu vozate u njoj. 

Hvala, takođe i Vama da auto što pre stigne, a zadovoljstvo je zagarantovano svima! Nema bolje za te novce, idealna limuzina za nas Balkance.

• Upvote 1

Podeli ovaj post

Konačno izašao malo van grada - potrošnja je smešna, pod klimom, magistralni put + deo kroz grad, normalna vožnja bez želje za uštedom goriva (aplikacija mi pokazuje vozačke performanse oko 71% od početka do sada).

Screenshot_20260524_211930_MyToyota.jpg

Podeli ovaj post

Screenshot_2026-05-25-21-30-27-870_com.toyota.oneapp.eu.jpg

IMG-3deff729183e62c8aed43a20a8c13dd0-V.jpg

IMG-82becf554f47d5b76f546d345ff8083d-V.jpg

Podeli ovaj post