Jump to content
milan

Milan & Prius

Recommended Posts

Pozdrav svima. Ja sam Milan, zivim u Beogradu, volim automobile a najvise mog Priusa koji me obraduje svaki put kad mu pridjem. Imam mnogo, mnog hiljada kilometara iza sebe, predjenih u Evropi i Aziji, i svestan sam nedostataka mog auta kad su u pitanju vozne karakteristike - ubrzanja kad baterije nisu pune, naginjanje u krivinama i sl, ali meni je sada vaznija njegova udobnost, prostranost, igranje sa hibridnim nacinom voznje. Nadam se da nisam jedini ovde koji vozi Priusa.

 

2010more2120.th.jpg

 

Podeli ovaj post


Link to post

Veliki pozdrav Milana dobro nam dosao....daj jos slicica ,mislim da si jedini na forumu sa priusom ako se ne varam:)

 

 

 

 

Podeli ovaj post


Link to post

Nazalost po ekolosku svest Srbije, jesi, ali tim pre, svaka cast za nestandardnu Toyotu... :)

 

Reci mi, ne verujem da si uzeo Priusa zbog potrosnje, a isto tako, tek sada daju olaskice pri kupovini hibridnog vozila, otkud taj izbor?

Podeli ovaj post


Link to post

Dobro dosao! I svaka cast na izboru auta...Ja sam imao priliku da vozim par dana Prius 2009 year...Auto je extra! ;)

Podeli ovaj post


Link to post

Pozdrav i od mene i dobro dosao. Konacno i neki hibrid u drustvu nasih ljubimaca. Ostani aktivan. Jako sam zainteresovan za tvoja iskustva sa PRIUS-om, a verujem i svi ostali na forumu ili bar vecina.

Podeli ovaj post


Link to post

Dobro nam došao Milane.  :) Prvi si član sa Priusom, tako da verujem da svi članovi željno iščekuju da zajedno sa njima podeliš iskustva vezana za ovaj model. Biće dosta pitanja.  :) U Srbiji su pravi raritet, već u nekim bivšim republikama ih ima više na ulicama. Nadam se da ćeš sa zadovoljstvom podeliti sa nama sve iz prve ruke, što se ovog modela tiče, a i više fotografija, naravno.  ;D

Podeli ovaj post


Link to post

Za priusa sam se odlucio zbog udobnosti, kvaliteta, iznenadjujuce velicine unutrasnjeg prostora, lakog ulaska i izlaska iz auta, komfora i za vozaca i putnike, skromne potrosnje, zato sto je Toyota, snaznog utiska kvaliteta... i onog "X" faktora zbog koga se svi mi koji volimo automobile na kraju zalepimo za jedan ili dva modela "pa kud puklo da puklo". Shodno mom sadasnjem temperamentu i stilu zivota, on mi savrseno odgovara. Pre 15-ak godina. kad mi je najvaznije bilo kako auto ide, lezi i slusa moje zelje, sigurno bih izabrao neki drugi model. Svaki dozivljaj automobila je veoma subjektivan. Ubrzanja mu zavise od stepena napunjenosti baterija i trazi privikavanje na ovu cinjenicu (pune baterije - solidno ubrzanje, ispraznjene baterije - evo sad cu samo sto nisam), i nije takmac modernim dizelima koji kidaju plivajuce zamajce. Vozi se kao igracka, menjac lici na CVT a u stvari i nije to, mnogo je jednostavniji, ko je vozio Tomos automatik moze da se uporedi sa tim. Upravljivost je na nivou elektricnog servo uredjaja, relativno vestacki osecaj na volanu ali za normalnu voznju sasvim ok.

 

Fabricki ugradjeni tockovi od 16" su po meni los izbor za Srbiju, jer gume 195/55 16 previse osecaju rupe, i trazim nekoga ko ima odgovarajuce tockove od 15" sa gumama 195/65 15 i ko bi zeleo zamenu. Tada bi prius bio jos udobniji, mada i malo manje upravljiv, ali sve to ide uz njegovu prirodu. Ako je neko zainteresovan za ovakvu zamenu, dobrodosao.

 

Toliko za sada.

Podeli ovaj post


Link to post

ja vozim 195/55-16 i savrseno upija rupe, ako hoces jos udobnije probaj 205/55-16

Podeli ovaj post


Link to post

Dobrodošao... ;)

Oko točkova mogu delimično da ti pomognem jer jurim za sebe 16" felne ali mi ne trebaju gume...Mogu da ti nabavim 15" felne i doplatim za tvoje ako te zanima.

Podeli ovaj post


Link to post

×