Jump to content
Mr Nebojša

TOYOTA u NASCAR-u

Recommended Posts

TOYOTA u NASCAR-u

 

Toyota piše istoriju sa trkačkim Camry modelom u američkim NASCAR trkama

 

943nascarnationwideauto.jpg

 

 

Toyota je postigla veliki uspeh u Atlanti sa Kyleom Bushom koji je trku završio ispred Tonya Stewarta, također za upravljačem modela Camry. Ova Toyotina pobeda prva je pobeda japanskih proizvođača u NASCAR-u od 1954. godine. Nakon inauguracijske godine na trkama Cup Series, Toyota je takođe zauzela pobedničku poziciju na trci Atlanta Motor Speedway prošle nedjelje.

To je datum koji će zauvijek ostati zabilježen u istoriji Toyota Motorsport. To je prva u vest Spring Cup pobeda Toyote u našoj kratkoj karijeri. Naravno da smo se nadali pobedi jer je prošla godina bila za učenje', rekao je Jim Aust, predsednik i izvršni direktor Toyota Racing Development.

 

 

Nakon što je neko vrieme bio u vodstvu zajedno sa Carlom Edwardsom tokom trke, Kyle Bush preuzeo je vodstvo u poslednjih 50 krugova, usprkos povećanom proklizavanju uspeo je zadržati dovoljnu udaljenost od drugog Toyotinog vozača Tonya Stewarta. Puno znači izaći na stazu i pobediti u bilo kojoj trci, ali posebno ovde u Atlanti, ovo mesto me tako namučilo', rekao je Bush. Toyota je u vodstvu sa Kyleom Bushom i trkom Sprint Cup te trkama Craftsman Truck Series. Kyle Bush bi lako mogao postati heroj 2008. budući da ga je probušena guma za dlaku pogodila pred kraj Atlanta Nationwide utrke kako bi mogao pobediti u tri NASCAR kategorije sa Toyotom. Kyle Bush je također jedini vozač ove sezone koji je u svim utrkama u nekom trenutku bio u vodstvu. Tijekom posljednjih 25 godina, Toyotini američki motor sport programi prihvatili su neke od najvećih izazova – pobeda na prestižnom događanju kao što je Indianapolis 500, Daytona 24 Hours, Pikes Peak Hill ili Baja 1000.

 

 

 

Podeli ovaj post


Link to post

Gledam pneumatike, i prosto mi žao što GoodYear više nije u F1.

 

Podeli ovaj post


Link to post
Gost
This topic is now closed to further replies.

×