Jump to content
wazzuu

Felne kupovina savet

Recommended Posts

Takođe pitaj prodavca da li dobijaš i matice uz felne . Većina ih prodaje bez matica ili ih naknadno zaračunavaju u cenu. Računaj da bi te 16 polovnih matica izašlo oko 30e min . Na slikama od ovih felni pored oštećenja tzv. ˝mreže˝ vidi se i da je neko naknadno radio poklopce od felni i da ih nije baš najlepše uradio . I naravno najviše o felnama i isplativosti kupovine rećiće ti vulkanizer prilikom pregleda ( da li su varene, koliko su i da li su krive, udarane ..) I naravno cena uvek može da ide dole.

Podeli ovaj post


Link to post

Razumem te u potpunosti, ja sam svoje prodao komplet sa pripadajucim srafovima (bez posebnog obracuna, tako sam ih i ja dobio uz vozilo koje sam prethodno kupio).Generalno bih voleo da uzmem nesto sto nije vozeno zimi (znam dosta ljudi koji samo menjaju setove guma na alu. felnama, "pojede" ih so, imaju dosta ostecenja i sl. ). Gledao sam ove Dezent (petokrake) nove, dobro stoje na Aurisu (njih bi dobio za nekih 25 % jeftinije od cene uvoznika, ali ni to nije bas malo).

Podeli ovaj post


Link to post

koji je uvoznik...?ima ih vise za dezent, da nije trion? to je stari model i pretpostavljam da su ti dali cenu od oko 120 e sto i nije bas povoljno, jel ti daju i matice uz njih?nije ista cena za dark i silver, dark su skuplje...cisto da znas ;)

Podeli ovaj post


Link to post

Ne znam ko je uvoznik (ima vise distributera) , cela prica ide preko posrednika, a cena je 380 eura (silver je u maloprodaji nesto preko 130/kom.) za komplet. Osim sto mi se "petokrake" svidjaju,cifra premasuje moj planirani budzet za naplatke te iz tog razloga nisam imao dodatnih pitanja za prodavca. Verujem da zavrtnjevi idu posebno.

Covek ce me sacekati odredjeno vreme za slucaj da se predomislim, ali tesko.

Mislim da se toyotine 16tice u solidnom stanju mogu naci za 200-230 eura.

 

 

 

 

 

Podeli ovaj post


Link to post

batali posrednike, idi direktno preko uvoznika i uz te felne matice su uracunate u cenu, to sto oni hoce da "zarade"jos 20-30 e preko cene je bezobrazluk...

konkretno sto se ove felne tice neka ti fotografise unutrasnju stranu felne gde je zig da se vidi da li je zaista toyotina oem felna ili je neka druga na kojoj je stavljen cep sa toyotinim znakom ;)

realno za 200-230 e mozes da nadjes felne u perfektnom stanju, ovo mora da ide na cnc masinu da se skine plastifikacija do aluminijuma i da se taj deo ispolira, izgubices teksturu na tim mestima i ta mesta su posebno osetljiva na recimo pseci urin i slicno pa ces morati da to odrzavas posebnom pastom da ne oksidira, s obzirom na to da su ostecenja blizu otvora za matice verovatno je "majstor"malo pistoljem za odvrtanje matica zakacio, podvukla se vlaga i eto paucine....

p.s-vecina dezent felni ima plastifikaciju kao zavrsnu obradu sto je izuzetno osetljivo na bilo kakva ostecenja, cisto da znas, pogledaj ih uzivo a realna cena kod uvoznika za tu felnu je izmedju 110 i 120 e po komadu s tim da ima ihaha prostora da ti da popust, besplatnu montazu, balansiranje itd... ;)

Podeli ovaj post


Link to post

Hvala na sugestijama,posle svega sam odlucio da obidjem ove dve ponude obzirom da od spuštanja cena nema ništa, a komunikacija putem poruka mi definitivno ne odgovara.Iz nekog razloga mi se uskracuje mogucnost da vidim predmete eventualne kupovine i tu nesto nije ok.

Nastavljam i dalje da trazim ono sto mi se uklapa u budžet od 200-230 plafon, a sto i prema tvom mišljenju nije nerealna cifra za korektnu felnu.

Podeli ovaj post


Link to post

Dok ne vidis lepo felnu, ne pipnes i ne stavis na auto da vidis kako "čuči" nema ništa od kupovine tako da samo strpljenje :)

Podeli ovaj post


Link to post

×