Jump to content
TcS.Bot

Toyota Etios Liva

Recommended Posts

Toyota Etios Liva

26 Jun, 2011

 

toyota_etios_liva_0.png

 

 

Toyota je 1. decembra prošle godine u Indiji i zvanično strtovala sa prodajom Etiosa sedan, koji je japanska kompanija u formi koncepta predstavila početkom januara 2010. na Salonu automobila u Nju Delhiju.

 

U osnovi, radi se o pristupačnom automobilu za Indiju i tržišta u razvoju, a Etios će se proizvoditi i u Brazilu za potrebe tržišta Južne Amerike.

 

Na pomenutom Salonu u Nju Delhiju su predstavljene dve karoserijske varijante; hatchback sa pet vrata i klasična limuzina, s tim što je u prodaju prvo krenula limuzina, dok hatchback Etios Liva u Indiji startuje tek ovog meseca (kao rival modelika kao što su Maruti Suzuki Swift i Ford Figo).

 

Hatchback Etios Liva će se za sada nuditi samo sa 1,2 litarskim benzincem sa 80 konja i 104 Nm obrtnog momenta (u paru sa manuelnim petostepenim menjačem), sa četiri paketa opreme i sa izborom od sedam boja za karoseriju.

 

Etios Liva je dugačak 3775 mm, širok 1695 mm, visok 1510 mm, međuosovinsko rastojanje iznosi 2460 mm, dok su točkovi od 14 i 15 inča (u zavisnosti od verzije).

 

toyota_etios_liva_1111.png

 

 

 

 

Izvor: Autoblog.rs

Podeli ovaj post


Link to post

×