Guest cleaner55555 Napisano Mart 3, 2012 Pozdrav svima... Imam jedan problem sa yarisom... koci sam od sebe i pedala kocnice je tvrda nakon pola sata voznje... Kada automobili iskljucim i sacekam jedno 10 minuta sve je opet normalno... bio sam kod majstora i rekli su mi da je pokvaren abs komutator... bio sam jos na 3 dijagnostike... pa cak i u gota car servisu i kazu mi da je sto se tice abs a sve u redu... najveci problem u svemu je cena komutatora... koja iznosi oko 2950 eura... a polovan je jako tesko nabaviti kod nas... inace tojota je 1.4 d 75 konja... 2005 godiste... prvi model... proizvedena u francuskoj... bio bih zahvalan ako bi me neko uputio gde nabaviti komutator... naravno polovan jer je puno jeftiniji.. koliko sam cuo cena mu je oko 150 do 200 eura... unapred hvala na odgovorima... Podeli ovaj post Link to post
wazzuu 66 Napisano Mart 3, 2012 znaci verujes jednom a ne verujes trojici ? ako si bio u goti, vrv si iz NS-a, jesi li bio kod Tria? moguce i da je naka banalnost, sajle, vakuumi, klesta... Podeli ovaj post Link to post
Guest cleaner55555 Napisano Mart 3, 2012 bio sam i u triu... menjao sam diskove i oni su mi rekli da ne valja abs... ipak je 3000 eura previse... a kod nas je taj deo tesko naci... tako da ne znam sta da radim... inace osim toga auto je super... juce kada sam zagledao oko abs pumpe primetio sam da je neko postavio plasticnu casu ispod mesta gde se sipa ulje za kocnice... tacnije ispod glavnog kocionog... auto je jako kocio i juce su mi u gota car u promenili gumicu kod prednjeg levog diska i sada manje koci ali se isto desava da pedala kocnice postaje sve tvrdja i tvrdja i ista stvar kada stanem prestane.... inace tu uslugu u goti su mi uradili besplatno... sto je za svaku pohvalu ... (nije nista preko veze)... meni je yaris odlican auto... samo da se ne desava ovo sto se desava... prakticno mogu da ga vozim samo kratke relacije po gradu a kada bi hteo da krenem negde dalje to je za sada nemoguca misija ... Podeli ovaj post Link to post
Vojislavbb 0 Napisano Mart 3, 2012 eto, to je upravo prokletstvo novih automobila, kako ja to zovem... Ja bih trazio napolju, po otpadima nema yarisa... Podeli ovaj post Link to post
wazzuu 66 Napisano Mart 3, 2012 e jbg sto kaze voja, trazi po otpadima, ima i ovde valjda neki ulupani yaris... ako nemas serijski broj dela, idi na toyodiy.com, nadji svoj auto po broju sasije, nadji serijski broj dela pa trazi po ebayu... Podeli ovaj post Link to post
Guest cleaner55555 Napisano Mart 3, 2012 nasao sam do sada jedno tri, cetiri yarisa za delove i ni sa jednog ne odgovara... jedan je cak bio d4d ali japanac... meni treba bos pumpa... pokusacu da trazim dalje mozda ga na kraju i nadjem... hvala puno na odgovorima i ulozenom trudu... Podeli ovaj post Link to post
cleaner55555 0 Napisano Avgust 3, 2013 moram da javim da sam na kraju resio problem posle vise od skoro godinu dana... i to sam... kostalo me 1800 din... crevo pored prednjeg levog tocka nije bilo originalno ( nije bilo zasrafljeno za amortizer ) savijalo se i stvaralo dodatni pritisak... cak je malo i kacilo za sasiju... i zato je auto kocio... i posle menjanja svega i svacega od diskova do razradjivanja kocionih klipova rasklapanja celog sistema i luftiranja... preko potrage za abs komutatorom... i bacenih jedno 200 eura... posle vise nisam ni racunao... polovno original crevo sam platio 1000 din posto nema da se kupi novo i 800 din za ruke i kociono ulje... i od tada nemam problema... ne bi ovo ni resio da staro crevo nije puklo... jos jednom hvala svima koji su pokusali da mi pomognu!... Podeli ovaj post Link to post
toyotafun 0 Napisano Avgust 3, 2013 dobro je da si rešio problem makar i posle godinu dana i 4 meseca zanimljivo je procitati ovakve stvari i komentar je jedini mogući: 1. veruj dijagnostici x3 2. veruj Wazzuuuu - lepo čovek napisa neka banalnost 3. SAMO ORIGINALNI DELOVI -ma koliko koštali Podeli ovaj post Link to post