Jump to content
ganjesrb

VODONIK generator u Avensisu

Recommended Posts

Vozim Avensis D4D 2.0,110ks,2002. god. Zbog cene goriva planiram da ugradim vodonik generator. Ima li neko iskustva sa tom skalameriom.Postoji li mogucnost da steti motoru i protokometu u usisnoj grani... Da li se ostvaruje usteda do 30% ili to samo prodavci tvrde pazar kako bi prodali sto vise uredjaja...

Podeli ovaj post


Link to post

Iscito sam gomilu na tu temu, i ako mene pitas, mozes samo da povecas potrosnju.

Ako hoces da smanjis potrosnju, obuzdaj desnu nogu :)

Podeli ovaj post


Link to post

Video sam sajt te firme. Oni daju garanciju na ugradjeni uredjaj a nigde nema iskustva korisnika... Valjda ce se neko javiti sa iskustvima... Znam ljude koji su to ugradjivali na starijim vozilima i kazu da je smanjena potrosnja...

Podeli ovaj post


Link to post

Nisam ugradio ja vec moj otac i nije u pitanju Toyota vec Subaru Legacy i to 2.5 benzinac, automatik (2002 godiste) ali je u svakom slucaju iskustvo iz prve ruke.

Aparatura sljaka super, motor radi super, lako se ugradi, jedino sto je sporno u citavoj prici je sto ne smanjuje potrosnju :))))) . Tacnije smanjena je za cc 10% pri prvom sipanju goriva (ubjedjen sam da je u pitanju laganija noga na gasu zbog prostog samoopravdanja kako nije bacio pare u vjetar ;)). Kod drugog sipanja goriva smanjenja nema (daj Boze da nije veca nego bez skalamerije). Danas je aparat skinut i bacen u smece (rupe napravljene prilikom montaze su uspjesno zakrpane :)).

Mozda je neko i uspio da smanji potrosnju ali eto kod njega efekta nije bilo. Kontam da ako se nije osjetilo smanjenje kod auta koje je 2.5, pogon na sva 4 tocka i jos je automatik i cija je potrosnja cc 15/16l gradske voznje onda mogu misliti kako ce se pokazati kod nekog manjeg potrosaca. Sto se mene tice ovo je grdje od onih magneta aktuelnih prije par godina.

Podeli ovaj post


Link to post

Zanimljivo...Ona navodno tvrde da kod jacih automobila(preko 2,2cc)treba da se stave 2 generatora kako bi proizvodio vecu kolicinu gasa i imao efekta u smanjenju potrosnje goriva...mada ja prodavcima mnogo i ne verujem...vise mi znaci iskustvo krajnjeg potrosaca...

Podeli ovaj post


Link to post

Po toj logici ako se stave 4 komada nece trositi nista ...salim se malo :)

Nemam pojma za tu varijantu sa 2 generatora tj. nisam probao pa ne bih da sirim dezinformacije i nagadjam ali da budem iskren ne vjerujem da je to istina.

Podeli ovaj post


Link to post

Jel si dugo vozio sa tim vodonikom... Da li je moguce da stvara smetnje na protokomeru u usisnoj grani...

Podeli ovaj post


Link to post

Da bi dobio energiju moras da uloziz.. Iz akumulatora crpes struju da razdvojis vodonik od vode, i ono sto dobijes sagorevanjem u idealnom slucaju moze da bude isto.

Naravno ima gubitaka, pa sprava moze samo da poveca potrosnju.

Bilo je prica, da se ne radi o samoj energetskoj vrednosti gasa, nego da on pomaze gorenje primarnog goriva, al i to je palo u vodu. Jedino sto ostaje je da "kao" procisti motor.

Inace generatori su razliciti,neki proivode vise, neki manje vodonika, zavisi od uredjaja a ne kubikaze.

u prevodu, ne bacaj pare..

Podeli ovaj post


Link to post

Vozeno je sve ukupno oko mjesec dana i uglavnom je u pitanju bila voznja po gradu s jednim izletom do BGa. Nisam primjetio nikakve probleme za to vrijeme.

Ja nisam uspio svog staroga ubjediti da je to samo jos jedna u nizu prevara nego je morao to iskustvo da plati (starci sto su stariji to su naivniji, kao djeca postaju :)). Sad na njegovom iskustvu ( a djelimicno i na svom posto sam bas kada je ugradio ovu skalameriju cesto uzimao auto od njega jer sam prodao svoj i bio u fazi trazenja i kupovine Avensisa) mogu slobodno potvrditi Ivanove rijeci i preporuciti svakom da se mane ovog generatora (barem ovih koji se trenutno mogu naci na nasem trzistu, a kako vidim po netu ni u ostalim zemljama nije bolji slucaj).

Podeli ovaj post


Link to post

×