Jump to content
Sign in to follow this  
TcS.Bot

Toyota TMG EV P002 oborila rekord Nirburgringa u klasi električnih automobila

Recommended Posts

Toyota TMG EV P002 oborila rekord Nirburgringa u klasi električnih automobila

 

3 Okt, 2012

 

 

 

Toyota_TMG_Logo.jpg

 

 

Toyota Motorsport GmbH juče je dobila potvrdu svoje stručnosti. Toyotin električni roadster TMG EV P002 oborio je rekord Nirburgringa u klasi električnih automobila prešavši ovu stazu za 7 min i 22:329 sekundi.

Novo vreme koje je postavio ovaj automobil je za 25 sekundi bolje od vremena koji je postavio takođe Toyotin automobil TMG EV P001.

Nakon što je Toyotin bolid TMG EV P001 prošle godine rušio rekord Nordschleifea društvo iz TMG-a moralo je da si postavi novi cilj. On je bio da se poboljša vreme, a da bi to učinili glavni TMG-ov čovek za elektriku i elektroniku i njegov tim morali su da razviju elektromotor koji će proizvoditi više snage u konstantnom intervalu i na duže vreme. To su postigli tako što su se poigrali zagrevanjem elektromotora i baterija.

Proveru učinjenog odradili su na ovogodišnjem izdanju trke Pikes Peak, nakon čega je usledilo rušenje rekorda na Nirburgringu.

TMG EV P002 pokreću dva elektromotora kombinovane snage od 476KS i 900 Nm obrtnog momenta, baterije su kapaciteta 42 kWh, a maksimalna brzina iznosi 255 km/h.

 

toyota%20tmg%20ev.jpg

 

Izvor: Automotoportal.hr

 

 

 

 

 

 

Izvor: TcS Redakcija

Podeli ovaj post


Link to post
Sign in to follow this  

×