Jump to content
TcS.Bot

TRD Toyota FJ-S Cruiser i Ultimate Fishing Tundra

Recommended Posts

TRD Toyota FJ-S Cruiser i Ultimate Fishing Tundra

 

27 Okt, 2012

 

 

 

toyota%20fjs%2011.jpg

 

Za SEMA Salon tjunera je spremno još nekoliko Toyotinih modela, uključujući i modifikovani FJ Cruiser.

 

toyota%20fjs%20111.jpg

 

Nazvan je FJ-S Cruiser concept, a za njegov nastanak je bio zadužen TRD (Toyota Racing Development).

 

toyota%20fjs%201111.jpg

 

 

toyota%20fjs%201.jpg

 

Ukratko, vozilo se odlikuje modifikovanim ogiblenjem i poboljšanim off-road karakteristikama, 17-inčnim točkovima, BFGoodrich All-Terrain gumama, novim izduvnim sistemom, pojačanim 4,0 litarskim V6 motorom

 

(na 345KS i 460 Nm obrtnog momenta), dvobojnim kožnim sedištima sa FJ-S oznakama...

 

Još jedan zanimljiv Toyotin model za SEMA Salon je i Ultimate Fishing Tundra concept koji je napravio CS Motorsports, a namenjen je ljubiteljima ribolova.

 

Toyota%20Tundra%2060.jpg

 

Pažnju privlači i mat eksterijerom, novim branicima, TRD Big Brake Kit-om, modifikovanim ogibljenjem, Nitto Mud Grappler gumama, doteranom unutrašnjošću, novim izduvnim sistemom i pojačanim 5,7 litarskim V8 motorom sa kompresorom (snga se u vesti ne navodi).

 

 

Toyota%20Tundra%206.jpg

 

 

Toyota%20Tundra%20601.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: Autoblog.rs

Podeli ovaj post


Link to post

"Ukratko, vozilo se odlikuje modifikovanim ogiblenjem i poboljšanim off-road karakteristikama, 17-inčnim točkovima, BFGoodrich All-Terrain gumama, novim izduvnim sistemom, pojačanim 4,0 litarskim V6 motorom"

 

Taj auto , FJ Cruiser, vidjam na ulicama i putevima u Japanu, neocekivano mnogo ih ima. Nisu svaka druga kola ali ne moze da se vozi sat vremena a da se ne vidi bar neki. Mora da ima nesto vanredno dobro, pitacu drugara, on ga je imao 3 godine (u Americi).

 

To za gume, "all terrain", to u Japanu ne vazi. One nisu dovoljno dobre (ni po zakonu se ne smatraju zimskim) za pravi sneg i led.

Na autoputevima, gde je obavezna zimska oprema, ako se zaglavis ili unesrecis i zaustavis saobracaj i policija vidi da si imao te a ne prave zimske gume, teska kazna, mozda hiljade EUR, zavisi koliki si zastoj napravio, pa jos ako je morao helikopter da dodje.

 

Na putevima koji nisu autoputevi, te gume su OK (pred zakonom). Kako je u Srbiji? Smatraju se "all terrain" zimskim?

 

U Australiji sam imao te gume na LC, tamo su super. A sneg u Australiji je redak kao na primer pustinjski vetar u Evropi.

Podeli ovaj post


Link to post

Ovde je vazno da ima nacrtanu pahulju, ili da pise winter, M+S, ili all season... Za tockove za terence ne znam, ovo je za putnicka vozila kod kojih se univerzalana guma moze voziti i po snegu

Podeli ovaj post


Link to post

Imati ili nemati zimske gume nije stvar odluke pojedinca nego saobracajnih, drzavnih vlasti. Obavezna upotreba zimske opreme je naredjenje koje niko ne moze da interpretira kako hoce.

 

I bila je kao "odluka" da se sa time ne insistira (sve 4 gume zimske a ne samo na pogonskim tockovima) u Srbiji i bila je politicka, ne saobracajna. Tako sam ja to video kada je bilo tema dana u Srbiji.

 

Mozda se Japan ne uzima ozbiljno kada dodje do snega, ali verujte mi, nigde nema snega veceg nego u Japanu. Po 26 metara, a nije nanos. Istina , ne u mestima uz obalu gde zivi 100 od 130 miliona stanovnika. Samo, pola sata od kuce ne moze da se ide bez zimske opreme.

 

Vidite ovde, moj sajt najveci sneg na svetu

Podeli ovaj post


Link to post

... Mora da ima nesto vanredno dobro, pitacu drugara, on ga je imao 3 godine (u Americi).

 

 

Pitao sam ga. On je ziveo 5 godina u Michigan (200km od Detroita) i tamo je sneg i led 5-6 meseci godisnje. U zadnje 4 zime od kad se FJ-Cruiser tamo pojavio, uzimao je njega da sa njime prezimi jer je odlican 4WD. Zbog opasne potrosnje ga je leti menjao (kao gume) za Camry.

Njemu se moglo, radi za Toyotu i moze da uzme sta hoce za vrlo znacajan popust na rentacar cene (Toyota Sales omogucuje taj popust za Toyota zaposlene).

Podeli ovaj post


Link to post

×