Jump to content
Liftman

Zanimljivi linkovi i dešavanja na Internetu

Recommended Posts

Matori>daj neki prevod teksta,nismo svi ucili Englesku u skolama. :D

Podeli ovaj post


Link to post

Matori postoje već teme sa interesantnim linkovima, otvoriti novu temu u kojoj stoji samo link do članka na internetu je pogrešno, prevedi tekst ili bar kopiraj tekst na engleskom.

Podeli ovaj post


Link to post

Nisam našao gde su te teme. Prebaci ako znaš! Izvini! 

uglavnom - hibrid, prednje točkove pogoni 1.6 turbo benzinac sa 300ks ,a zadnji imaju svaki točak po elektromotor sa 60ks. Sve zajedno 420ks i 420Nm, a od 0-100 za 5sec.

Podeli ovaj post


Link to post

U to bi rado posedovao

Podeli ovaj post


Link to post

Moja greška, sad sam ponovo pročitao sve .  Elektromotori postižu punu snagu , sad ne razumem tačno šta hoće reći, do 5 sec. ili za 5 sec. Elektromotor bi trebao da ima punu snagu odmah pa verovatno da je drži 5 sec. 

Podeli ovaj post


Link to post

Elektromotor ima 120ks do 5 sekundi kad je puna baterija

Podeli ovaj post


Link to post

Po tome koliko konja ima, kako je pogonjen i koliko je tezak postoji velika verovatnoca da ide do 100 i za manje od 5s. Mozda cak i ispod 4 ako je adekvatan menjac.

Podeli ovaj post


Link to post

I6ffd1bdf4367a8454ef2487e2062ec50.jpg

 

Na manifestaciji "Tokyo Auto Salon 2016", koja će se polovinom januara održati u glavnom gradu Japana, Toyota će izložiti novi koncept krosovera sa 3 vrata.

Automobil ima povišeno odstojanje od tla, ali i nisku, sportsku siluetu. Osim neuobičajenog dizajna koji nije karakterističan za ovog proizvođača, zanimljivo je i poreklo oznake ViRA.

Naime, Toyota je saopštila da ime predstavlja kombinaciju oznake dva serijska modela - Vitz (kod nas poznat kao Yaris) i RAV4.

 

9b1480b1b80e61d6d424957c688ed67a.jpg

 

Iako se na prvi pogled čini da ViRA nema ništa zajedničko sa pomenutim vozilima, Toyota objašnjava da je ova oznaka odabrana jer koncept u sebi objedinjuje upotrebljivost krosovera (RAV4) i kompaktne dimenzije automobila (Vitz).

Tehnički detalji za sada nisu dostupni a više informacija očekujemo sredinom meseca, nakon premijere ovog automobila.

 

 

 

Izvor:

B92: Koncept kojim je Toyota iznenadila svet http://www.b92.net/automobili/vesti.php?yyyy=2016&mm=01&nav_id=1083284

Podeli ovaj post


Link to post
 

kad vec spominjemo Ruse  ;)

ZVER ZA RUSKE TAJKUNE: Nova volga GAZ 5000 čeka odluku o serijskoj proizvodnji!

Gledajući spreda prva pomisao koja dolazi: Novi "lamborgini", ili član italijanske škole. Ovo će, međutim, biti novo prevozno sredstvo ruskih tajkuna: Ovo je razvojni koncept, pod imenom "volga GAZ 5000 GL"!

Novi model je opremljen sa snažnim "Volginim" motorom od 3,2 litara sa 296 konjskih snaga. Opremljen je poznatim šestostepenim sportskim menjačem. Performanse o ubrzanju i maksimalnoj brzini zasad nisu poznate.

Rusi su razvoj modernog domaćeg automobila sakrili od javnosti, ali je procureo podatak da se očekuje skori početak serijske proizvodnje

attachicon.gif volga-volga-gaz-5000-gl-1452109299-819271.jpg

http://www.kurir.rs/zabava/auto/zver-za-ruske-tajkune-nova-volga-gaz-5000-ceka-odluku-o-serijskoj-proizvodnji-clanak-2086951

 

nisam bas siguran da je u pitanju ''volgin'' motor, u braku su sa  chrysler-om odavno, poslednji model je bio blizanac sebringu i imao je kompletnu mehaniku njihovu, 2.4 motor, menjac itd, cak je i dizajn bio vrlo slican, @ miksa, poenta cele price je da rusi za sada nemaju svoje motore i menjace, za razvoj svega toga je potrebno puno vremena bez obzira koliko para imali i spremni su da daju odmah i sad.ovo je mnogo jeftiniji i brzi put do novog modela automobila. tu postoji jos nesto, veliki proizvodjaci itekako imaju interesa da prodaju svoje zastarele motore nerazvijenim industrijama. tako je i hyundai poceo sa mitsubishi motorima i menjacima sve dok nisu razvili svoje.secam se modela "pony" imao je motore od colta i lancera, svoje su razvili skoro dve decenije kasnije....

ovo sa slike me od pozadi vise podseca na jaguar ili ford {ionako je to sad jedno te isto} od napred nit smrdi nit mirise, prednji kraj je vise za neki hatc ili limuzinu "B"segmenta, deluje jeftino i fali neka agresivnost u obliku vecih i izrazenijih farova ....bar ovako sa fotke koncepta mi izgleda.

Podeli ovaj post


Link to post

Mico> u pravu si za saradnju sa Chrayslerom,cuo sam za to davno. mada ko zna na sta ce to na kraju izaci. iskreno ni ja nisam cuo za te Volgine motore, :huh:

Podeli ovaj post


Link to post

Vreme trajanja projekta, 12 godina. Svaka mu dala :) !

Podeli ovaj post


Link to post

×