Jump to content
TcS.Bot

Zeleno svetlo za serijski Lexus LF-LC

Recommended Posts

Zeleno svetlo za serijski Lexus LF-LC

 

28 Mar, 2013

 

95694-lexus%20lf%20lc.jpg

 

Lexusov LF-LC koncept je izazivao divljenje kada se prošle godine pojavio na automobilskoj sceni, kako kod stručnjaka, tako i 'običnih' obožavalaca Toyotinog luksuznog brenda.

Vozilo karakteriše nesvakidašnji dizajn u kome je velika pažnja posvećena detaljima.

Ne treba ni pominjati da je odluka o serijskoj proizvodnji tog modela željno očekivana, a njena potvrda je stigla ovih dana kada je Lexusov potpredsednik marketinga Brian Smith izjavio da će proizvodnja zaista krenuti u bliskoj budućnosti.

'Automobil je prvobitno zamišljen isključivo kao koncept vozilo, ali neverovatno dobre reakcije primorale su rukovodstvo firme da odobri serijsku proizvodnju. To je velika pobeda' rekao je Smith. Za sada je prerano da se nagađa o mogućim motorima koji će pokretati model, ali treba imati na umu da je koncept verzija bila hibridno vozilo od 500KS i verovatno je da će sličan pogon imati i serijska verzija.

 

 

Izvor: Mojauto.net

Podeli ovaj post


Link to post

Apropo celoj ovoj temi...

 

Juce je isporucen poslednji od 40 modela LFA namenjen Evropskom trzistu. Vlasnik je sam sebe izreklamirao jer je izvoznik vrhunskih italijanskih i francuskih vina u Japan.

 

8297939631130253322.jpg

 

 

Inace u Evropi LFA je najvise prodato, naravno u Nemackoj -15, Svajcarska 6, Britanija 5, Holandija 4, Francuska 3, Poljska 2....itd. Medju njima je i 4 komada sa Nirburgring paketom opreme (model koji je ostvario najbolje vreme na cuvenenoj nemackoj stazi)

Podeli ovaj post


Link to post

Nema najbolje vreme na ringu od street legal automobila

Podeli ovaj post


Link to post

Kada je izasao LFA je imao najbolji krug e sad, mozda u svojoj klasi je bio najbrzi, pa im je to bila reklama. Kao sto je i Juke R isto pricano da ima najbolji krug tamo ...ali u svojoj klasi

Podeli ovaj post


Link to post

LFA Nurburgring paket je izasao 2012godine u ostali sem Porsche-a su stariji ;)

Malo su lagali jer u vreme kad je izasao u klasi automobila sa zadnjom vucom za besmislenu cifru nije bio najbrzi ,a ni posle sa Nurburgring paketom ;)

Podeli ovaj post


Link to post

×