Jump to content
Sign in to follow this  
Mr Nebojša

Pravila oglasa

Recommended Posts

Pravila vezana za deo foruma Oglasi.

1. Mali oglasi su namenjeni privatnim oglasima članova foruma, kada neko prodaje svoj računar ili neku komponentu (ili više njih) - baš kao i u novinama. Nikakve firme ili druge vrste komercijale.

2. U naslovu teme, nije dozvoljeno koristiti velika slova i reči tipa: "NAJ", "MEGA", "SUPER", "ODLIČNO", već što koncizniji i kompletniji opis stvari koju prodajete.

3. Nemojte praviti cirkus sa hvalospevima opreme, raznim dodacima u naslovu (van predloženog), crtice, uzvičnici, kao ni preterivanjem u veličini, boji i formatu (dela) poruke, x.99 cenama i slično.

4. Da bi ste mogli da postavite oglas neophodno je da:

  • ste se predstavili na forumu;
  • imate minimum 20 poruka;
  • da su poruke u skladu sa pravilima foruma.

5. Takođe nije dozvoljeno postavljati oglase za "ortake", komšije, rodbinu i druge poznanike.

6. U oglasima su dozvoljeni atačmenti, ali samo ako su u vezi ponuđene/tražene opreme - npr. slike proizvoda, potpuna specifikacija, uputstvo za korišćenje i slično. Ukoliko se uz oglas okače stvari kao što su cenovnici, reklame i slično, atačment će biti obrisan.

 

7. Autentične slike predmeta prodaje su obavezne i ne mogu se preuzimati sa interneta.

8. U oglasima diskusije nisu dozvoljene koje nisu u adekvatnoj vezi sa predmetom oglašavanja. Zbog toga je potrebno da osoba koja postavlja oglas naglasi preferirani vid kontakta (mail, telefon, PM itd).

9. Svako može samo na svoj sopstveni oglas da odgovori - da bi se navelo da je nešto (ili sve) prodato, da bi se promenila cena i slično.

10. Ne smete dodavati nove stavke nakon postavljenog oglasa, ukoliko ste nešto zaboravili i želite to dodati u svoj oglas. Možete to učiniti samo u roku od 24h.

11. Ukoliko ste stvari prodali/kupili, odgovorite sa prodato/kupljeno. Nakon toga tema će biti zaključana.

12. Razmak između dva postavljena oglasa je sedam dana.

13. Postavljanje oglasa je dozvoljeno samo u okviru ovog dela foruma - bilo gde drugde na forumu će se brisati postovi koji liče na oglase odnosno eksplicitne ponude, prodaje i slično.

14. Transakcija je relacija između prodavca i kupca; TcS ne odgovara ukoliko je oprema neispravna, ne odgovara opisu u oglasu, ako se prodavac/kupac ne javlja i slično.

15. Procene (i van malih oglasa) nisu dozvoljene. "Koliko vredi ovaj deo?" "Koliko mogu da dobijem za ovo?" i slične teme više nisu dozvoljene na TcS forumu (zbog zloupotrebe).

16. Prodaja kradenih delova/automobila je naj strožije zabranjena.

Svako kršenje i ovih pravila povlači opomenu koja vas može isključiti sa foruma na (ne)određeno vreme.

Podeli ovaj post


Link to post
Sign in to follow this  

×