Jump to content
Sign in to follow this  
Mr Nebojša

Lexus ne planira jeftinije premijum modele

Recommended Posts

Lexus ne planira jeftinije premijum modele

 

U japanskom proizvođaču lukusuznih automobila, koji je deo grupacije Toyota, kažu da im ne pada na pamet da tržištu ponude pristupačnije premijum modele, kao što to čine konkurentne kompanije iz Nemačke.

 

 

199646739152a6e745ac600995364628_640x30985.jpg

 

Lexus, za koga Sjedinjene Države predstavljaju najvažnije tržište, neće se poput nemačkih konkurenata spuštati u cenovni razred ispod 30.000 dolara, izjavio je generalni menadžer te kompanije u SAD, Jeff Bracken.

 

"Ne nameravamo da ponudimo kupcima jeftinije modele. Za tako nešto imamo druge brendove, kao što su Toyota i Scion", objašnjava Bracken.

 

Ipak, on je priznao da strategija Mercedesa, čiji se novi najjeftiniji model, CLA, u SAD prodaje po početnoj ceni od 29.900 dolara (bez troškova transporta koji iznose 925 dolara) donosi rezultate nemačkoj kompaniji.

 

"Mercedes CLA je imao odličan start u Americi, a popularnost ovog automobila odražava se i na povećanje prodaje ostalih modela tog proizvođača", smatra Bracken. Mercedes je od septembra, kada je CLA lansiran u SAD, zaključno sa novembrom prodao 10.828 primeraka ovog automobila.

 

Trenutno najpristupačniji Lexus na američkom tržištu, model CT 200h, košta 32.960 dolara, a u tu cenu su uključeni i troškovi isporuke kupcu.

 

Još jedan razlog zašto Lexus ne planira da ponudi automobil ispod 30 hiljada dolara jeste da ta kompanija namerava da zadrži imidž prestižnog proizvođača lukusuznih automobila.

 

"Ne želimo da razvodnjavamo sliku i ugled brenda među kupcima. Lexus će biti fokusiran na skuplje premijum modele jer oni doprinose da se kompanija u javnosti doživljava kao proizvođač luksuznih automobila", kaže potpredsednik zadužen za prodaju automobila Toyota grupe u SAD, Bob Carter.

 

Iako Mercedes za sada ima samo korist od lansiranja modela CLA u SAD, u Lexusu ipak nisu sigurni koliko je takva strategija dobra na duže staze.

 

 

 

Izvor: B92

Podeli ovaj post


Link to post
Sign in to follow this  

×